Proč jsou lidi tak zlý? Lidské utrpení ve světě

89
9.12.13 20:25

Proč jsou lidi tak zlý...

Přeji všem pěkný večer… ani nevím jak začít, šíleně mě trápí co se děje ve světě, tím myslím co se týče dětí asi je blbý tady s tím začínat ale když se o tom chci bavit se svým přítelem, tak to prostě neřeší a jako by ani neměl cit, je fakt je mu 24 let takže se o tyhle věci asi nezajímá ale nepochopím že prostě ho to nijak nezasáhne… a proto jsem tady, protože on mě v tomhle prostě nevyslechne, ničí mě když vím co se děje všude kolem nás a já s tím nemůžu nic udělat, vím to bych chtěla asi moc, kdybych to chtěla změnit, taky vím že to nejde ale já si prostě nemůžu pomoct… Je mi 21 let a mám 16 měsíčního syna a o to víc mě to ubijí, když se na něj podívám a vím že všude ve světě je spousta takových jako je on, jen se nemají tak dobře… Sedí někde doma v koutě a nikdo si jich celý den nevšimne, nikdo nepřijde, neobejme je a nepohladí, nikdo jim neřekne že je má rád, nikdo je večer nevykoupe a neuloží do postýlky a o jídle ani nemluvím… Když jdu večer spát, brečím, protože na tyhle všechny dětičky myslím, myslím na to jak já si jdu v klidu spát a oni zatím leží někde na zemi je jim zima a mají hlad, jsou sami doma a pláčou… Nechci tímto nikomu kazit náladu ale nevím co mám dělat, nemůžu na to přestat myslet a kdykoliv si na to vzpomenu, tečou my slzy po tváři… Stačí když koupu syna a hraju si sním, vždy když mu chci umýt vlásky, tak ho pomalu pokládám na zádíčka ale jemu se to nelíbilo a začal plakat v tu chvíli se mi vybavila holčička o které jsem slyšela že jí její rodiče trápili hlady a každý večer jí topili ve vaně a nakonec po nějaké době umřela, protože to nezvládla… Nejspíš mi poradíte ať na tyhle věci nemyslím ale já na to nemůžu nemyslet, protože vím že všude možně po světě je spousta takových a nikdo jim nepomůže… Někdy jsou tyhle myšlenky tak šílené že bych na tomhle světě raději nebyla, nemůžu žít s tím když tohle všechno vím, šíleně mě to trápí… Omlouvám se za tak hloupé téma ale já potřebuju vědět, jestli jsem opravdu takový blázen jen já, nebo jestli i vás tohle trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Larr
9.12.13 20:28

V mých očích jsi blázen,
ale pro mě je tu blázen každý
a určo tu ňáký blázny najdeš i ty.

• Citovat
  • Upravit
Medžika
9.12.13 20:30
:think:
  • Citovat
  • Upravit
5130

Myslim ze jsi moc velky pesimista. otocila sis tp nekdy? Vis kolik deti je stastnych? zkus to takto…svet nespasis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black

Začni se zabývat hezkými věcmi a ne tragediema celýho světa, nebo si někam dojdi. Rozhodně není normální aby jsi každý večer brečela.

• Citovat
  • Upravit
35438
9.12.13 20:31

Podle mě je dobré se zamýšlet na tím, co se okolo děje, nebýt lhostejná a když je to v tvé moci, tak pomoct. Jen si to neber až tak osobně, zlo vždycky bude, ty se starej nejvíc o to, aby ses dobře starala o své děti. Nejsi Ježíš Kristus, abys na sebe vzala hříchy všech ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Nechci tě nabádat k sobectví tím, že ti napíšu, ať se staráš o sebe a svou rodinu. Zlo však na světě bylo, je a bude a když se tím budeš trápit, ničemu a nikomu to nepomůže. Mohla bys však pomoci jednomu konkrétnímu dítěti, rodině, zvířeti - potřebných je všude kolem mnoho. Nepřijde mi úplně normální kvůli tomu brečet a nespat. Možná bys měla víc zaměstnat ruce a mysl, abys neměla energii myslet na věci, které tím, že se budeš trápit, ovlivnit nemůžeš. Můžeš se soustředit na svého syna a vychovat z něj dobrého člověka, který jednou ten svět určitě změní k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1

V mých očích blázen určitě nejsi, jen máš málo starostí a práce, ale vážně. Všímám si, že lidi, kteří řeší různé věci, které se jich netýkají, tak jsou většinou fakt za vodou a nemají co na práci. Kdo řeší starosti kolem sebe a své rodiny, opravdu mu nezbývá vůbec čas ani místo myslet na něco jiného. Takže v mých očích jsi šťastný člověk :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
459
9.12.13 20:33

Je dobře že nejsi lhostejná, ale tohle tě může začít pěkně ničit. Musíš myslet na své dítě a svou rodinu, ta je hlavní - nesmíš si ubírat krásný čas se svým synem, uteče to jako voda a najednou zjistíš že něj máš v hlavě cizí děti. Zkus najít kompromis - nenech to vlézt tolik do hlavy a třeba se vybij tím že můžeš dávat třeba nepotřebné věci na charitu nebo přispět i malou částku na nějaké projekty na podporu znevýhodněných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
9.12.13 20:34

Pokud se s realnym svetem neumis vyrovnat, tak prestan doma bulet, nadechni a zmen neco malo co je v tvy moci: dej bezdomovci jidlo, zajed do kojenaku s nejakou pomoci a pokud bys chtela bejt jooo extra, tak prodej vse co mas, vzdej se vsech materialnich veci a odjed pomahat treba do nektere ze zemi Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854

Neprijde mi normalni, ze na takove veci myslis porad a brecis.Ja taky nekdy brecim, kdyz neco takoveho vidim v tv, ale nejradsi se takovemu tematu vyhybam, odejdu od tv, okamzite prepnu.
Zivot je nekdy nespravedlivy a zly, kdybych vedela, ze mym zasahem spasim vsechny deti, zvirata, tak to udelam bez vahani, ale bohuzel to neni realne, takze na takove veci nemyslim, bych asi skoncila v elektricke kleci a v kazajce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031

@Xxxxxx me se taky furt vybavuji obrazky ruzne tyranych deti, furt dokola mi vrci v hlave holocaust, Lidice, ta batolata bez matek v zime na betonove podlaze nejake frabriky a pak v pojizdne plynove komore. Taky mi neustave vyvstavaji i ruzne nezavinene nehody - ja nevim, dite se houpalo na stare rezate houpacce, praskl nosnik a probodl ho, dite propadlo pod zabranou palandy, zustalo viset za hlavu a udusilo se… fuj, nevim, proc se neustale mucim podobnymi obrazy - mozna abych si uvedomovala, jake stesti vlastne prozivam a jake blbosti vlastne resim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500

@K-Black
Jako tou fotkou jsi mě dostala, nedávno jsem četla že je John tvůj budoucí manžel, tohle fakt nemá chybu :D!! Moje ségra ho taky žere už asi 20 let :mrgreen:, takže naprosto tě chápu :mrgreen:!

Zakladatelce se omlouvám, na tohle nešlo nereagovat :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
9.12.13 20:35

Hele je jasné že jako matka si člověk různé dětské tragedie vztahuje na svoje dítě. Pokud tě to tak moc trápí, můžeš pomoci jako dobrovolník. Třeba budeš mít lepší pocit a pomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
9.12.13 20:35

@Xxxxxx souhlasím se @sad 1 myslím že opravdu patříš k těm šťastnějším maminám které nemají tolik vlastních starostí tak mají čas myslet na kraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová