Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, předem všem krásné svátky atd atd
Snad me tady neukamenujete za toto téma…Máme syna na konci listopadu mu byli 2 roky, je to miláček
i když někdy fakt dot zlobí a jde mi na nervy ale to každé dítě…
A ted k tématu…kolem mne je snad každá těhotná…a tak jsem zacala premýšlet a trochu mě to…jak to napsat…prostě bych chtěla druhé, manžel taky…ale
mám strach jak to budu zvládat…kdyz si vzpomenu na svoje prvni eotenství, jak jsem nemohla vylézt z vany, navléct si ponozky atd atd…a ted bych k tomu prcek
s nim nemám šanci si chvíli sednout, je hrozne akční
Jak jste to zvládaly vy? ![]()
A já jsem si myslela, že bát vylézt z vany a obout se se budu bát jen při prvním…neboj se, mamka dělala úplně všechno, klidně si mě posadila na bricho, a v klidu. Brácha je normální a zdravej. Zvládnete to.
Mam deti 21 mesicu od sebe a zvladnout se to da v pohode. Jasne ze jsou nekdy krusne chvilky ale nemenila bych
Prostě druhé a další těhotenství už nikdy není taková pohoda jako první, ale zvládnout se to dá. A řekla bych, že člověk už nemá tolik času všechno řešit ![]()
Bylo to náročné, ale dalo se, jenže já mám v celku hodnou holčičku. Přežila jsem i tehotenske nevolnosti. Co je horší tak to je zvládání dvou dětí a chodu domacnosti bez pomoci manžela, bez babiček. Večer jsem hotová, ale nelituji, dokonce teď, krátce po porodu si říkám, že bych za pár let brala i třetí. A to jsem netoužila nijak zvlášť ani po prvním dítěti. Jsou to miláčci ![]()
@tezi a nemít tolik času všechno řešit je určitě lepší, než se pořád stresovat, co bude a jak to bude
já mam teda strach pořád, tak se na druhý těhotenství těším už teď ![]()
To záleží na vás, jak se cítíte. My nejsme ty a nemůžem za tebe rozhodnout. Jestli si myslíš, že je prcek ještě moc malý a že bys to nezvládala, počkej ještě rok, dva. Přece si nebudeš pořizovat dítě jen proto, že jsou kamarádky těhotné.
@Hadí ocásek určitě je to lepší, protože člověk nepřemýšlí nad „hloupostmi“, ale řeší každodenní starosti rodiny s dětmi.
Pro mě bylo druhé těhotenství naprosto pohodové. Za to poslední čtvrté bylo náročnější, ale zvládnout se to taky dalo a hlavně nic jiného mi nezbývalo. A to manžel od rána do večera v práci a bez babiček
Nejhorší pro mě bylo když jsme byli asi 3 týdny bez auta, tak zvládnout každodenní rozvoz do školy a školky, který místo půl hodiny zabral klidně i 2 hodiny a to všechno 2× denně ![]()
Ja otehotnela 7 mesicu po narozeni prvniho. a to teda byl zahul, protoze jsem prcka cele tehotenstvi tahala. ale i tak se to dalo. ono asi clovek proste zvladne co musi ![]()
je to jen o tvych pocitech. delej to, na co se citis.
Ahojky. Zvládnout se to dá, ale je to záhul. Celý druhý těhotenství jsem byla děsně unavená. SynoVi se taky člověk musí neustále věnovat, takže jsem se těšila, až to druhý vyprdnu, aby se mi vrátili síly. Manžel je nemocnej a ještě je stále v práci, takže jsem na ně většinu času sama. Každej den padám na hubu, ale stojí to za to. Děti vysávaj, ale i nabíjej. Chce to si vytvořit pevný režim a pak jedeš každej den podle něj a zvykneš si ![]()
@irca.s Nečetla jsem příspěvky a k tvému tématu mám jen toto
U druhého dítka ti vše půjde tak automaticky, že ten rozdíl snad ani nepoznáš, takže se není čeho bát ![]()
Já mám děti 3 a teď čekám nečekaně čtvrté
Nejmladší má čerstvě roček, takže se taky trochu děsím, že s tak malým prckem miminko bude extra záhul, ale na druhou stranu si nemyslím, že bych to nezvládla, protože mám dostatek zkušeností. Ale je fakt jedno jestli druhé nebo čtvrté vždy to další mimčo je pak už úplně o něčem jiném, protože víš přesně co tě čeká a už máš vše „nacvičené“ na prvním, takže se neboj ![]()
@irca.s první těhotenství je jiné než druhé. Ale přidruhém není čas nad tím ani uvažovat. Zatím jsem tedy v 16tt, ale minule jsem to zvádla, teď to dám taky. Nejsem první ani poslední kdo bude mít tříletý rozdíl mezi dětmi. Někdo má třeba jen rok. A to je teprv!!! ![]()
Ja som si ani nevsimla kedy druhe tehotenstvo „preslo“. Pamatam si akurat tak vikend co som prelezala po utrogestane na koberci a blila tak, ze som myslela ze vyblijem aj to mimino… Ale inak sa riesila starsia, ja som chodila do prace… Co mi prislo fakt ako problem bolo akurat ked sa starsia ucila na nocnik, a ja cakajuca porod kazdym dnom, pupok az pod nosom, som sa musela co desat - patnast minut dvihnut vyliat a umyt nocnik, lebo slecna vyzmykala kvapku ![]()
@marguaret Market ty cekas ctvrte? gratuluji
bych necekala, ze tady na tebe narazim ![]()