druhé IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
26.6.09 17:21

druhé IVF

zdravím všechny snažilky. Po delší době - výsl. genetických testů které jsou v pořádku jdeme na druhé IVF. Zvažujeme který z nadst. zákroků si doplatit a už jsme se rozhodli pro ICSI a prodl kultivaci, ale zvažujeme kryokonzervaci - lze to doporučit nebo ne? Nějak se mi zamlouvá, že se pak nemusí znovu stimulovat, pokud to nevyjde a ihned transferovat. Jen to rozmražení a ET stojí 7tis, a oni pak ten zbytek zase znova za 5 tis. zmražují a takhle to jde každý měsíc nebo jak to je? Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
26.6.09 17:34

ahoj leni, rozhodně jdi do toho, jsou to mnohem menší nervy než celý cyklus IVF, méně to zatěžuje tělo a navíc málokomu zbudou supr embryjka na více než 2 KETy :wink:

tak hodně štěstí B.

jo a co se týče rozmražování - je důležité se dopředu domluvit po kolika chceš embryjka zamrazit a pak ti je rozmrazují - nejčastěji je to po 2.
Ty dvě ti rozmrazí a co bude dobré, tak ti zavedu. Když to bude málo, a nebudou dobrá, rozmrazí další. Rozmrazit je tedy mohou jen 1×!
Já si nechala zamrazit po jednom, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.6.09 21:11

Lenko, nechci hodnotit centrum, jaký sis vybrala, ale jsou to zloději. Já jsem chodila k Apolináři. Jak prodlouženou kultivaci, tak zamražování, tak rozmražování jsme měli zdarma!!!! I já jsem absolvovala 2 IVF. Bohužel jsem špatně reagovala na léky a pokaždé jsem měla hodně silnou hyperstimulaci - 4litry vody v břiše, skončila jsem na kapačkách v nemocnici, tekutinu z břicha mi museli několikrát odsávat. Napoprvé byla ta hyperstimulace tak silná,že mi zpátky do břicha nedali nic a všechno zamrazili. Jak píše ta holčina nade mnou - vůbec neřešili po kolika, nejspíš tedy zamrazovali po jednom (že se to dělá i jinak jsem pochopila až z té odpovědi nade mnou). Rovnou jsme se vždycky domluvili, že mi dají 2 embrya a když by nějaké rozmražených nebylo dobré pro zavedení, tak že rozmrazí další. První IVF se nezdařilo, při druhém IVF to i přes silnou hyperstimulaci vyšlo. Do teď máme u Apolináře ještě zamraženo, ale už neplánujeme využít, před 3 týdny se nám narodilo druhé mimčo, které jsme si „udělali doma na první pokus“ :-) A třetí už neplánujeme:-)
Přeju moc moc štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.6.09 05:45

No my už jsme v péči od začátku roku. Při prvním se nám nepodařilo oplodnit ani jedno vajíčko takže nedošlo k ET - teď máme recept na puregon tak uvidíme. Asi to zkusíme ještě jednou a pak udidíme. Praha taky není daleko.
My máme:
ICSI 7tis
kultivace 72 hod 2,5tis
zmražení 5tis
a doplatek za léky bude taky komplet okolo 5tis - takže za komplet jsme skoro na 20 a to už je pálka. Jaké jsou ceny u Apolináře. Dá se to někde najít? A objednací doby a tak?...... Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
27.6.09 09:55

Ahoj holky a nevíte kolik to stojí v teplicích myslim IVF??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.6.09 17:02

No prácvě Simčo, ty ceny se vztahují k Teplicím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.6.09 17:03

Mám tamodtud zkušenosti, takže kdybys chtěla cokoli vědět, ptej se. Co se přístupu týče, není myslím na co si stěžovat. Jen jsem chtěla porovnat ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.6.09 21:13

ahoj leni děkuji za odpověd a můžuse teda zeptat co je to icsi a ty jsi byla v teplicích i na inseminaci a jaký máš problém že jdeš na ivf, teda jeslti nevadí že se ptám. já právě myslela že inseminace je 6 x do roka zadarmo kromě leků, a že ivf je 3× do roka zadarmo. a jak to probýhá ivf?? mi teda půjdem po 2 na inseminaci ale kdyby se to nepovedlo tak pak na ivf, jinak chodíme do chomutova k dr a ta nás posílá do pronatalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.6.09 21:14

a ješte před ivf musíš podstoupit náká vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.6.09 07:01

teplice

My jsme byli na inseminaci jen jednou, protože jsme chtěli jít rovnou do IVF. Inseminace je zdarma 6× do roka, to máš pravdu. Nedoplácí se tam nic. Nám se nepovedla. IVF je 3 hrazeno pojišťovnou, ale jen základ - my jsme byli už jednou dopláceli jsme celkem za injekce kolem 5000. A neoplodnilo se ani jedno vajíčko. Proto nedošlo ani k přenosu embryií do dělohy. Takže nám bylo doporučeno pro 2IVF ICSI - to je že spermii přímo napíchnou do vajíčka a oplodní a nečekají až se tam probojuje. A tam se právě platí těch 7tis. To už jsme s lékama na 12. no a doporučuji využít možnosti prodloužené kultivace a zmrazení embryií - kdyby to nevyšlo - nemusíš pak podstupovat celou léčbu znovu, ale jen zamrazí embryjka a další vhodný cyklu jen rozmrazí a přenesou do dělohy no a to je dohromady za vše už koro 20tis.
Před IVF nepotřebuješ nic, jen klasické předoperační vyšetření a někomu dělají i genetiku. Nám ji udělali až na vyžádání-. Nechtěli jsme investovat tolik peněz aniž bysme věděli jestli tam není nějaký problém. Nic nezjistili. Já jsem podle vyšetření v pořádku, partner taky - takže se neví proč to nejde. Snažíme se od února loňského roku a nic. Tak držíme palce i tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
29.6.09 10:33

Ahoj děkuji za vysvětlení. mi se snazíme rok a půl a nic už jsem byla na jedne inseminaci a ted bych měla jít na druhou a pak možná ještě jednu ale už bych si asi vyžádlala ivf. mam pco syndrom. ještě jednou děkuji a držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.11.17 14:37

2IVF

Ahoj tak se k vam pridavam opet.1 IVF neuspesne druhe me ted ceka. picham Gonal, mate s tim nejaka zkusenosti? Jsem ted v pulce pichani dnes ultarzvuk 4 folikuly muze jich byt jeste vic nez si dopicham? U me i partnera genetika nedopdala zrovna nejlip mamce nejakou mutaci v genu tak ze prirozene se snazit uz ani nemuzem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí