Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
zdravím všechny snažilky. Po delší době - výsl. genetických testů které jsou v pořádku jdeme na druhé IVF. Zvažujeme který z nadst. zákroků si doplatit a už jsme se rozhodli pro ICSI a prodl kultivaci, ale zvažujeme kryokonzervaci - lze to doporučit nebo ne? Nějak se mi zamlouvá, že se pak nemusí znovu stimulovat, pokud to nevyjde a ihned transferovat. Jen to rozmražení a ET stojí 7tis, a oni pak ten zbytek zase znova za 5 tis. zmražují a takhle to jde každý měsíc nebo jak to je? Díky Lenka
ahoj leni, rozhodně jdi do toho, jsou to mnohem menší nervy než celý cyklus IVF, méně to zatěžuje tělo a navíc málokomu zbudou supr embryjka na více než 2 KETy ![]()
tak hodně štěstí B.
jo a co se týče rozmražování - je důležité se dopředu domluvit po kolika chceš embryjka zamrazit a pak ti je rozmrazují - nejčastěji je to po 2.
Ty dvě ti rozmrazí a co bude dobré, tak ti zavedu. Když to bude málo, a nebudou dobrá, rozmrazí další. Rozmrazit je tedy mohou jen 1×!
Já si nechala zamrazit po jednom, jde to.
Lenko, nechci hodnotit centrum, jaký sis vybrala, ale jsou to zloději. Já jsem chodila k Apolináři. Jak prodlouženou kultivaci, tak zamražování, tak rozmražování jsme měli zdarma!!!! I já jsem absolvovala 2 IVF. Bohužel jsem špatně reagovala na léky a pokaždé jsem měla hodně silnou hyperstimulaci - 4litry vody v břiše, skončila jsem na kapačkách v nemocnici, tekutinu z břicha mi museli několikrát odsávat. Napoprvé byla ta hyperstimulace tak silná,že mi zpátky do břicha nedali nic a všechno zamrazili. Jak píše ta holčina nade mnou - vůbec neřešili po kolika, nejspíš tedy zamrazovali po jednom (že se to dělá i jinak jsem pochopila až z té odpovědi nade mnou). Rovnou jsme se vždycky domluvili, že mi dají 2 embrya a když by nějaké rozmražených nebylo dobré pro zavedení, tak že rozmrazí další. První IVF se nezdařilo, při druhém IVF to i přes silnou hyperstimulaci vyšlo. Do teď máme u Apolináře ještě zamraženo, ale už neplánujeme využít, před 3 týdny se nám narodilo druhé mimčo, které jsme si „udělali doma na první pokus“
A třetí už neplánujeme:-)
Přeju moc moc štěstí.
No my už jsme v péči od začátku roku. Při prvním se nám nepodařilo oplodnit ani jedno vajíčko takže nedošlo k ET - teď máme recept na puregon tak uvidíme. Asi to zkusíme ještě jednou a pak udidíme. Praha taky není daleko.
My máme:
ICSI 7tis
kultivace 72 hod 2,5tis
zmražení 5tis
a doplatek za léky bude taky komplet okolo 5tis - takže za komplet jsme skoro na 20 a to už je pálka. Jaké jsou ceny u Apolináře. Dá se to někde najít? A objednací doby a tak?...... Díky
Mám tamodtud zkušenosti, takže kdybys chtěla cokoli vědět, ptej se. Co se přístupu týče, není myslím na co si stěžovat. Jen jsem chtěla porovnat ceny.
ahoj leni děkuji za odpověd a můžuse teda zeptat co je to icsi a ty jsi byla v teplicích i na inseminaci a jaký máš problém že jdeš na ivf, teda jeslti nevadí že se ptám. já právě myslela že inseminace je 6 x do roka zadarmo kromě leků, a že ivf je 3× do roka zadarmo. a jak to probýhá ivf?? mi teda půjdem po 2 na inseminaci ale kdyby se to nepovedlo tak pak na ivf, jinak chodíme do chomutova k dr a ta nás posílá do pronatalu.
My jsme byli na inseminaci jen jednou, protože jsme chtěli jít rovnou do IVF. Inseminace je zdarma 6× do roka, to máš pravdu. Nedoplácí se tam nic. Nám se nepovedla. IVF je 3 hrazeno pojišťovnou, ale jen základ - my jsme byli už jednou dopláceli jsme celkem za injekce kolem 5000. A neoplodnilo se ani jedno vajíčko. Proto nedošlo ani k přenosu embryií do dělohy. Takže nám bylo doporučeno pro 2IVF ICSI - to je že spermii přímo napíchnou do vajíčka a oplodní a nečekají až se tam probojuje. A tam se právě platí těch 7tis. To už jsme s lékama na 12. no a doporučuji využít možnosti prodloužené kultivace a zmrazení embryií - kdyby to nevyšlo - nemusíš pak podstupovat celou léčbu znovu, ale jen zamrazí embryjka a další vhodný cyklu jen rozmrazí a přenesou do dělohy no a to je dohromady za vše už koro 20tis.
Před IVF nepotřebuješ nic, jen klasické předoperační vyšetření a někomu dělají i genetiku. Nám ji udělali až na vyžádání-. Nechtěli jsme investovat tolik peněz aniž bysme věděli jestli tam není nějaký problém. Nic nezjistili. Já jsem podle vyšetření v pořádku, partner taky - takže se neví proč to nejde. Snažíme se od února loňského roku a nic. Tak držíme palce i tobě.
Ahoj děkuji za vysvětlení. mi se snazíme rok a půl a nic už jsem byla na jedne inseminaci a ted bych měla jít na druhou a pak možná ještě jednu ale už bych si asi vyžádlala ivf. mam pco syndrom. ještě jednou děkuji a držim palce
Ahoj tak se k vam pridavam opet.1 IVF neuspesne druhe me ted ceka. picham Gonal, mate s tim nejaka zkusenosti? Jsem ted v pulce pichani dnes ultarzvuk 4 folikuly muze jich byt jeste vic nez si dopicham? U me i partnera genetika nedopdala zrovna nejlip mamce nejakou mutaci v genu tak ze prirozene se snazit uz ani nemuzem ![]()