Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chceme dát dítěti druhé křestní jméno je to holčička 2 roky, má někdo zkušenost co to vše obnáší matrika atd.? A druhý dotaz máme Lucinku a chceme Lucie Emily, Lucie Ema, Lucie Ella, Lucie Ela, poradí někdo co se nejvíc hodí klidně i něco jiného příjmení je Bí…á, díky za rady.
To je ted koukam v módě. Jen nechapu proč jste ji ho nedali už před 2lety
nebude mit ted v hlavě trochu zmatek?
to ji jako najednou začnete říkat druhým jménem? Proč ji ho chcete dat?
Je to sice zvláštní, že tu změnu hodláte udělat až nyní, ale dělejte, jak myslíte, pokud jste přesvědčení, že to je pro vaší holčičku to pravé. Kombinaci jmen asi taky nemá smysl radit. Musíte jí jako tu fakt dobrou cítit zase za svou jenom vy. Osobně se mi spíše na poslech poslouchá ta kombinace Lucie Ema nebo Lucie Ela, než ty zbylé navrhované. ![]()
Důvod : líbí se nám to, a narodila se předčasně takže nebyl čas si to pořádně rozmyslet.
@Mi24 píše:
naštěstí ne to se dáva při biřmování
@henry7 mě se líbí kombinace lucie ella
Aha, děkuji ![]()
Hm… Tak taky jsem zaskočená… Já také chtěla pro dceru druhé jméno (po babičce),ale manžel nechtěl, tak jsem se na to vybodla. Také by mě zajímalo, zda to jde dodatečně (kdyby si to náhodou manžel rozmyslel, a nebo kdyby sama dcera v budoucnu chtěla), ale opravdu nechápu Vás - ani vlastně nevíte, jaké to druhé jméno má být ![]()
Jo je to u biřmování, což se většinou děje, až dítě „užívá rozumu“. Ve dvou letechh je na to brzy.
@henry7 a co se vám konkrétně líbí když ani nevíte jaký vyberete?
já to asi nepochopim ale 2 roky ji říkáte Lucinko a ted ji začnete motat hlavu dalším jménem?
proč nepockate az bude větší a bude si o tom moct rozhodnout sama…?
A jaký je jako praktický důvod, jak ji budete říkat, jak se bude podepisovat?
Díky za odpovědi.
Praktický důvod není, prostě se nám to líbí, a dvě jména není nic vyjímečného
Myslim, ze na matrice problem nebude. Muj starsi syn ma taky dve jmena. Pouziva jedno, to druhe ma po dedeckovi (kdyby byl holka, tak ma druhe po babicce). Ale taky nechapu, kdyz vlastne ani nevite jake chcete. Pro nas to druhe jmeno ma vyznam, pro vas to bude jmeno z kalendare ![]()