Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nesla bych do toho ani nahodou, hlavne kvuli veku. Mam dve male deti a nedokazu si predstavit je mit s padesatnikem, nejak nevim, kde by na to ten clovek bral energii
ale to je fakt jen muj nazor, kazdy to ma jinak, my jsme hodne aktivni
@lucaa141 Já bych tomu asi nechala volný průběh, nějak cíleně bych se nesnažila, ale pokud by se zadařilo, mimčo bych si nechala. Jsem v podobném věku jako ty (muž tedy mladší) a okolo často rodí mé vrstevnice, ať už druhé nebo třetí
Jako nezačaly jsme všechny rodit po dvacítce, tak si myslím, že tvůj věk je ještě ok ![]()
Muži bylo přes padesát, když se nám narodila třetí. Mně 35. Přiznám se, že i kdyby se zadařilo čtvrté, byla bych ráda. Jestli ho chcete a máte na to sílu, jděte do toho.
Jako že chlap v 55 bude živit 3 děti a ženskou na rodičáku z 35 tisíc platu?
To teda ani náhodou.
Tak já si hlavně myslím, že to, jestli bude dobrý otec, nezáleží na věku, ale na tom, jak k dětem přistupuje. I třicetiletý otec může být naprosto nepoužitelný. Záleží, jestli se na to sám cítí a jestli ty máš pocit, že na to energii má.
Riziko vývojových vad je vyšší, to ano. Ale bylo vyšší už při tvém prvním dítěti.
Finančně si to musíte vyhodnotit sami.
Zakladatelko, radím, neptej se na internetu, kde nikdo nezná ani Tebe, muže nebo tvou rodinnou situaci. Řiď se svou intuici a srdcem
já ti moc fandím
mě je 37 mám dvouleté dítě, přítele mladšího o šest let a moc si přejeme druhé dítě a pak třeba ještě třetí.
Je to vaše věc
@sarah1618 píše: Více
Vždyť ty jsi úplně v jiné situaci, než zakladatelka.
Jejímu muži bude 54 let, když se dítě případně narodí. Plat má docela malý, za to bude muset živit tři děti, mzda ženy vypadne a l tomu opravují barák.
Tvůj přítel má ve třiceti sil dost a život před sebou. Manžel zaklafatelky bude mít šedesát a dítě v první a druhé třídě a další možná na vysoké škole. A před sebou možná ještě dvacet let placení.
Kolik je tvým prarodičům? A jak by dávali mit po sedmdesátce děti, které by byly na střední škole?
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.