Druhé miminko a obavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4092
11.3.11 13:09

Druhé miminko a obavy

Ahojky snažíme se o druhé mimi všechno bylo v poho až teď se u mně začínají objevovat obavy jestli toho staršího nějak neokradu. Kdyby se mimi nenarodilo mohla bych s nim na hory, plavat, cestovat a místo toho budu jenom skákat mezi ním a novým miminkem. :nevim: Prosím pokud máte někdo dva sourozence blízko sebe nebo druhé čekáte napište jak to vypadá u vás moc ráda bych druhé chtěla, ale zase nechci ochudit staršího. Díky moc všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
11.3.11 13:17

Sourozenec je víc než všechno to, co jsi vyjmenovala :kytka: Mám děti o 2 roky a 5 měsíců. Kdybych byla zdravá a byla v příhodnější situaci, chtěla bych ještě jedno..

Jinak ale uvažuješ docela reálně. Pokud bude miminko často nemocné a nemáš na pomoc babičku nebo partnera, který má flexibilní pracovní dobu(nebo jeho absence v práci nezatíží rodinný rozpočet), starší se může s podobnými aktivitami rozloučit, nedostane se ani ven.
U nás byl nejhorší první rok a zimy. Mladší dítě je často nemocné - opakované bronchitidy, záněty středního ucha, měla i angíny..Bez pomoci to nejde. Když prostě nemohl nikdo pomoct, starší dítě bylo s námi doma, nedostalo se ani na pár hodin do školky, snažila jsem se mu věnovat sama,doma - mezitím jsem pečovala o nemocné mladší dítko.
Kdybych neměla pomoc vůbec, byl by s námi zavřený doma loni celého půl roku.

Ale zase, jak dítě roste, tak nemocí snad ubývá.Nestraším, jen poukazuju na problémy. My jsme si užili dost. Benefity dětí narozených po sobě samozdřejmě převažují. Diskuzí na toto téma je dost.

Nejvíc si užíváme, když jsou obě děti zdravé a my můžeme normálně žít a fungovat - procházky, školka, pobyty v MC, výlety, teď už starší chodí do kroužku, bude chodit na plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
11.3.11 13:17

Ahoj Mikky, přesně tyto obavy mám taky, ale je jasný že i když přijde první dítě o část pozornosti rodičů, dostane něco mnohem víc, dostane kamaráda na hraní a už nikdy nebude sám. Neni teda jisté jak spolu budou vycházet jako dospělí, ale určitě je pro děti přínosnější když mají sourozence než když tráví veškerý čas jen s dospělými

• Citovat
  • Upravit
4051
11.3.11 13:18

Ahoj.

Ja zjistila ze jsem tehu v pondeli. Kubovi bude 10 m v sobotu, takze pokud vse dobre dopadne budou od sebe 18 m. Uz jsem si na tu myslenku zvykla :) puvodne jsem si predstavovala rozdil necelych 3 let, abych navazala dalsi materskou. No clovek mini, osud meni ;)
jsem zavyslak a mozna mi to tehotenstvi pomuze trochu se od kuby odpoutat. Nedovedu si ale predstavit ze bych mela byt bez nej, napr. po dobu porodu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
11.3.11 13:29

Tak já jsem vždy chtěla větší rodinu, než je obvyklý český průměr (4 děti). Ale přesto, když už člověk to první dítě má, uvažuje, kdy to druhé atd., aby to první tím netrpělo. Já měla takovou vlastní hranici 2 roky. Když jsem ale po otěhotnění zjistila, že čekám dvojčata, měla jsem období, kdy jsem se opravdu bála, co bude s Matym, jestli budu muset na konci těhu ležet apod., jak to on ponese, protože mi bylo jasné, že to bude smršť, i když jsme měli rozestup 2 a půl.
Nakonec musím říct, že je samozřejmě náročné, než se sladí režim dohromady, ale je to dočasná věc a významně převáží ty plusy. Maty teď už když jede třeba k babičce na půl dne + spaní, tak sám navrhuje, aby holky tam spaly taky (ještě nikdy nebyly, máme děti dost mazánky a opouštějí nás později :lol: - M. poprvé asi ve 3 spal u našich 1 noc, víc než 1 noc nikdy nikde).
Tuhle jsem se ho nenápadně zeptala, jestli by chtěl, abychom ještě měli miminko (protože přátelé brzy čekají), a překvapil mě, jak neváhal ani vteřinu a odpověděl: „já bych chtěl, protože pro mě jsou holky dvě málo“ 8-o :mrgreen:
Já sama jsem ze 4 dětí a sourozenci jsou něco, co ti žádné dovolené, plavání apod. nenahradí. Navíc jedno mimčo tě omezí řekněme rok, možná ani to ne, a vrátíte se k normálnímu režimu a navíc už bude mít dítě parťáky. My byli např. letos poprvé na horách, v létě jezdíme na dovolené s dětmi, to jsme nepřerušili ani jeden rok, před dvojčaty i s 9 měsíčními se dalo.
Mmch, na plavání jsem s ním chodila rok a půl, nepamatuje si, s holkama jsem nechodila, to s dvojčaty jaksi nejde, manžel nemohl z práce a stálo by to majlant. Teď když jdeme do krytého bazénu, rozdíl nevidím. M. potápění zapomněl (co uměl jako mimčo), holky naopak se vody nebojí, ačkoli tu miminkovskou průpravu neměly… Zdraví jsou všichni stejně. :nevim:
Všechno se dá zvládnout, neboj, pamatuju si např., že Maty pravidelně chodil na nočník kakat ve chvíli, kdy jsem holky kojila (kojila jsem naráz). Takže jsem ho musela naučit, že se vykakal, vzal papír, došel ke mně ke gauči, vylezl, já ho otřela, on odnesl papír s nočníkem do koupelny a já po dokojení to dořešila. :mrgreen: Je legrace na to vzpomínat. A teď mám tu odměnu: ráno se děti vzbudí, Maty vezme holky, hrajou si v herně a maminka si dospává do 8. 8-) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6263
11.3.11 13:44

Ahoj, mam deti o 2r 3m. Nemit mimino, tak se da starsakem delat spousta veci a vyletu. Ted jsme dost zabrzdeni doma, nebo alespon omezeni, mimi se chce kojit jenom doma :nevim: , presto, ze jsem ji vsude od narozeni tahala (nebo mozna prave proto…). Starsi dite v tuhle chvili sourozence neoceni, takze ja opravdu mam ten pocit, ze ho okradam, ale to jsem vyjmenovala jen ty nevyhody. Jinak vidim, ze starsi ma mladsi rad, opravdu se o ni stara, dava ji pusinky. Ostatni deti nemusi, tak je moc hezke takhle ho videt. Kdyz mala place, tak za mnou leti a krici- Mamo, Maya zve, bez si ji vezmout!! Starostlivy braska :lol: :lol: .
Secteno a podtrzeno- sla bych do toho znova. A nejspis jeste jednou pujdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.3.11 14:12

Kluci jsou od sebe skoro přesně dva roky.

Abych řekla pravdu (a nechci se rouhat), vidím negativa. Skáču od jednoho k druhému, abych splnila jejich potřeby, a to jak fyzické (včetně odlišného stravování), tak psychické. Oba chtějí mít mámu nejlépe jen sami pro sebe. Ten starší, i když je velmi empatický a velmi poslušný, tak si občas neodpustí nějaké zatahání za vlasy, šlohnutí hračky, atd. Ve chvíli, kdy neřve jeden nebo druhý, naopak se oba smějou, je třeba zbystřit pozornoist na 400% - patrně si „hrajou“ - a budeme dům bílit nebo tak něco.

Jsem ale drsná, co? Neeee, berte to s rezvervou …

Naopak. V roce toho menšího už si oba dokážou vyhrát spolu. A je to úžasný, a docela to stojí za to výše popsané … a zvláště ten starší jen pak úžasný v momentě, kdy mladší v postýlce řve a starší mi nese z koupelny plínu, protože bráška „ee“ … :hug: :hug: :hug:

Víš, je to záhul. Ale říkám si, když ne dva, tak žádný … a nechci se rouhat a říkat, že když mám dvě krásný a zdravý děti, že teda žádný … :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
11.3.11 14:54

Já bych to neviděla tak černě. Nevím jak daleko je budeš mít od sebe (já necelé 3 roky), když jsem byla těhulka, chodila jsem se starším na procházky, když se malá narodila, zaparkovala jsem jí pod stromem (bydlím na vesnici) a učila kluka jezdit na kole. Manžel jezdil s klukem na lyžích a já vyjela lanovkou s kočárem na černou horu a slunila se a fotila. Zoo se dá taky zvládnout s kočárem. Než se malá narodila (v srpnu) byl syn s babičku a bratránkem na týden na chatě v lesích a když byl holce rok, vyrazili jsme s partou na kola. Mladší jezdila se mnou na kole na zadní sedačce syna vozil manžel na tyči nebo jezdil kraťoučké trasy sám. Když byla nemocná holka, kluk chodil do školky a tak se ven dostal, když to bylo naopak, dostal vysílačku a já s malou a kočárkem kroužila v jejím dosahu po zahradě. Teď už je jim 3,5 a 6 let a moc si rozumí (i když hádkám se občas nevyhnou). Holka se učí lyžovat s manželem, já zatím jezdím s klukem. Ona se učí na kole, syn zatím řádí na hřišti s ostatníma dětma. Jeden den čtu pohádku jakou si přeje starší, druhý večer se zase řídíme přádním toho druhého. Jde to, neměj strach.

• Citovat
  • Upravit
363
12.3.11 14:49

Ahoj, mám dítka 2,5 roku od sebe. Mladšímu jsou teda 4měsíce, ale dá se to. Jak psaly holky, starší dcera nosí plenky, volá když malý brečí a když ho dám na zem pást koníky, tak na něj dohlíží a taky ho vozí v kočárku (jen pod dohledem).
No a příští rok plánujeme Chorvatsko.
Nemyslím si, že dítě nějak ošidíš, když mu pořídíš sourozence.
Ségra má kluky po roku a teď si libuje, jací jsou to parťáci a jak si spolu vyhrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.3.11 23:29

Ahoj,mám děti 21 měsíců od sebe(starší syn 21 měsíců,malá má 21 dní :lol: ),prvních pár dní byl docela zápřah,než si to člověk trochu zorganizuje,ale neměnila bych :-) .Kryštůfek pro mne vždy utíká když malá pláče,tulí se k ní,dělá jí malá…prostě správný bráška :mrgreen: .Myslím,že druhé mimi ho rozhodně neochudilo a až bude malá starší,bude mít parťáka na hraní :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.3.11 19:34

My máme děti 13 měsíců po sobě - mladší jsou teď 3 měsíce - a určitě to vidím jako fajn věc, i když plánované to tedy takhle brzo nebylo. Honzík chodí Aničku pohladit, natahuje jí hrací strojek s ukolíbavkou a volá na mě „mamí, plínu, mamí, mlíčko“, když malá brečí. :wink: Vždycky to byl hrozný divoch, ale kvůli Áně se naučil dávat pozor, aby jí neublížil, a má ji fakt rád. Myslím, že tohle mu jako vklad do života už zůstane a hory, moře, bazén a bůhví co dalšího pak snadno doženou společně. Už teď se moc těším, jak spolu budou za pár měsíců řádit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.5.14 21:16

Ahoj holky, vcera jsme zjistili ze cekame druhe mimi :) nechci v nicem predbihat protoze vim ze se to nemusi vyplatit a tak a proto ani neplanuju to nikomu rict driv nez po 3 mesici. nase prvni dcerka bude mit v cervenci 2 roky :) jsem moc rada ze cekame druhe protoze jsem si to hlavne ja prala kvuli male. ale ted jak jsem tehotna tak mam trosku obavy. pritel me porad uklidnuje ze to bude dobry. mam obavy kvuli male. jake mate vy zkusenosti s druhym miminkem? zarlilo to starsi nebo bylo na vas jakoby nastvane? moji malou hrozne miluji je to pro me vsechno na svete tak proto mam z toho trochu obavy. ale moc jsem chtela aby nebyla jedinacek. ja mam jednu sestru kterou mam moc rada. vzdycky jsme se se vsim sverovali a chci aby mala mela to same. penize nebo nic takoveho neni problem jen ta obava o malou. nepripadalo si vase starsi odstrcene nebo tak? znim mozna naivne nebo hloupe ale mam tu obavu v sobe. prosim poradte jak jste to meli s druhym mimcem? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
12.5.14 21:23

@Emmicka2012 ahoj, jsem zvedava na reakce, taky bychom radi druhe, kdyz bude male dva a pul roku a hrozne se toho bojim, mam stejne obavy jako ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
12.5.14 21:35

Mám holky 22.m. od sebe a neměnila bych! Starší malinkou miluje a ta k ni vzhlíží…Snad jim to vydrží :-)!
Takže za mě POHODA ;-)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.5.14 21:48

@Debie a jak to brala kdyz jsi byla těhotná? Moje mala teda ma hrozne rada panenky a porad je chova tak snad to vezme dobre… I

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí