Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda jen se chci zeptat měli jste nebo máte některá imíska který nemá 8 měsících zuby??
A kdy se Vám ukázali první??
Nám vylezl první před 3 týdny, přesně týden před prvními narozeninami:-). Ale teď to doháníme, lezou 4 najednou.
U mne v okoli jsou deti kterym zacaly rust az po 10. mesici i dele.
Marušce se vyklubal první zoubek někdy kolem 8.měsíce, Kubovi je 8 měsíců a má jich už 6 a hrozně kouše při kojení
a dost při tom, když mu rostou, trpí, u Marušky jsme to ani nevěděli.
Synovi známé se vyklubal první zub až po roce!
Verunce bude 10 měsíců a taky nám ještě žádný zoubek nevylezl ![]()
první dva v roce (přesně k narozeninám) a další dva v 16ti měsících… to je už 14 dní a zatím nic dál
ale protivná je jak osina v zadku pořád ňourá slintá jak bernardýn, takže čekám nějaký další přírůstek.. ale nemůžu to skontrolovat, protože do pusy si teda nenechá sáhnout ![]()
čau, Martínek měl první zub v roce a snášel to v pohodě docela
Ahoj!
Oba naši kluci se ozubili až v 11.měsících, taky už jsem byla nervozní, ale prý to máme rodinné- první zub cca v roce. Tak vydrž! ![]()
Ahojky tak malej mel prvni zoubek v 3a pul mesicich.Ted je nam 9mesicu a mame 8 zubu.
Tak my chodily dřív než vylezl první zub..cca 11tý měsíc…ale pak to šlo rychle,i 3 zuby najednou…Takže buď v klidu,oni vylezou ![]()
ahoj,tak našemu malýmu vylezl první zub až v 15 měsících a navíc to byla jednička nahoře,ale pak šly jeden za druhým.
Ahojky - moje děti měly zuby dost brzo, ale kamarádky dcerka (o 14 dní starší než Berunka) nemá ještě ani jeden. Dokonce se včera kámoška koukala Berči do pusinky, jak vypadají nateklé dásně…protože oni zatím žádné projevy nemají. No a dcerce od další kamarádky vyrostl první zoubek až chvíli před 1. narozeninami. Neboj, jak píšou holky - zoubky se určitě brzo ukážou. Ono když je má dítě brzo, tak to taky není nic moc výhoda (už zmiňované kojení
) ![]()
Nám je skoro 17 měsíců a máme 8 ks.Ale asi se tlačí další pomalu.