Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.
Pro kojené děti. Je nám 6 měsíců a zkoušíme pít z pítka (avent). Zatím jen vodu. Ale je problém, že ona z něj neumí pít a jen ho kouše. Považuje to spíš za novou hračku. Jak jste bojovali vy? Naučili se to vaše ratolesti. Ani neumí pít z flašky mlíko- když jsem to zkoušela. Začne se u toho smát a kouše, po chvíli příjde vztek.
Tak nasi Michalce byl rok, kojena byla jen 2.mesice a z pitka neumi do ted
, takze pila vzdycky rovnou z hrnku, kazdy je proste sikovny na neco jineho ![]()
Ahojky, no tak to máme stejný problém. Malé je 7,5 měsíce a neumí pít taky z ničeho. Zatím teda kojím, ale mám hrůzu z toho až přestanu. Každou láhev kouše a obsah plive, takže věčně mokrý bodýčko… ![]()
bertík28 píše:
Začínali jste asi pít z flašky, že?
Jo, jo, ale pitko kouse stale a ma z toho desnou srandu
. Asi budete muset vyzkouset vic savicek, snad se na nejakou ,,chyti,,
, nebo s vetsi dirou, aby mliko (caj) pomalu vytekalo samo.
to je normální - děti se to většinou učí docela dlouho - prostě furt zkoušet…
U nás je to zrovna tak.
Malá zatím taky pítko převážně jen kouše. Já myslím, že to chce trpělivost. ![]()
Ahoj,je to už teda 6 let zpátky,ale dcera byla kojená do 9.měs. a když jsem to poprvé dostala prso odmítla. Jenže přesně problém,neuměla a nechtěla savičku. Ptala jsem se doktorky a ona,že ji mám dát tvaroh,jogurt,aby měla jako mlíčko,že se časem chytí. A taky jo,vydržela stávkovat týden,pak se lahve nechtěla pustit. A náš malej,7měs.umí ze savičky Avent od 2 měs.,teda donuceně,protože jak byl nedonoš.,tak jsem na půl kojila a na půl dávala stříkačkou. A z pítka mu to taky moc nejde,spíš mi vadí,že mu to horem protýká přes ten ventil
. Tak hodně štěstí při učení
Naše Mišule má 13 měsíců a z pítka pije teprve asi měsíc, dřív byla celá mokrá, hodně to teklo, teď je to v poho, ale Avent jsem vyhodila, máme teď od Nuku a jsem spokojená
Asi je to ještě brzo, já bych počkala ![]()
Bertíku, zkus od Nuby z DM, tam stačí, že to zmáčkne a voda teče…tím Natulka začínala a včéra jsem zkusila Avent s pítkem nejprve nevěděla, jak na to trvalo asi hodinku než na to přišla.
Ahoj,
tak moji se z avent hrníčků nenaučili pít nikdy. Nakonec jsem tam dala obyčejnou savičku, co mají na mlíko a to celkem šlo. Akorát to teklo.
Nedávno jsem koupila obyčejné hrníčky Nuby v Dm, mají měkké netekoucí pítko a ouška a je super, děti z toho pijí krásně. Konečně!
Takže doporučuji. ![]()
A myslíte, že by ten Nuby hrníček pomohl i nám, když malá z láhve to pití dostane, ale spíš ho potom vyplive. Já abych nekupovala další láhev zbytečně. Už jich máme asi 8
Díky
luciaasek píše:
A myslíte, že by ten Nuby hrníček pomohl i nám, když malá z láhve to pití dostane, ale spíš ho potom vyplive. Já abych nekupovala další láhev zbytečně. Už jich máme asi 8Díky
Tak to nevím, mě to malá občas dělá taky, to ji to pití seberu a má smůlu. V tom je asi láhev nevinně. CO jiné pití?
Taky jí to beru, protože je pak celá zmáchaná. Jiné pití jsem zkoušela, ale nechce nic. Dokonce mi kámoška zkusila dát i nějaký cukr ať jí to zkusím přisladit. Žádná změna.....