Pozornost u 2m miminka

sterezie
10.3.11 20:53

Pozornost u 2měs. miminka

Drahé maminky! :lol:
Ráda bych věděla, jak to bylo u Vás ve dvou měsících, co se týče otáčení se za zvuky nebo sledování např. chrastítka..Vím, že každé miminko je originál, ale stejně..Naše Julinka velice ráda pozoruje, na manželovo hlasité kýchnutí je schopná se rozplakat, ale jakmile po ní chceme, aby vleže sledovala předmět, či se otočila za tlesnutím, máme prohráno :-?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
10.3.11 20:57

Ahoj,já myslím,že mimi je ještě dost malé,a už jen to,že reaguje na kýchnutí je dobré.U malého v tomto věku Dr při prohlídce tleskla do dlaní,a stačilo jí,že sebou cuknul-prostě že slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.3.11 20:59

Můžu tě uklidnit, my už sice máme 3 měsíce, ale ve 2. měsících, jsme měli to samé, na manželovo kýchnutí nebo hlasitější zakuckání se lekl a někdy i rozplakal, ale chrastítka a nebo aby se otočil za hlasem. Vůbec. Teď je to trochu lepší, ale taky pořád žádná sláva. Chce to vydržet (a budou i zuby :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.3.11 20:59

Nám je 2,5 měsíce a do 2 měsíců mohlo ležet kolem naší holčičky cokoliv a teď najednou posledních pár dní dokonce i bouchá do zvonečku na uchu beránka, líbí se jí šustivá křidýlka chrastítka atd. Radím vydržet, přijde to. Jinak taťkovo kýchnutí nás občas taky rozhodí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.3.11 21:16

Teď má naše malá přes tři měsíce a teprv nedávno ji začaly jakž takž zajímat předměty. To jsem jí mohla ukázat cokoliv, ale nejzajímavější byl můj ksicht:-)
No a teď ji zajímá všecko, nejradši má, když ji nesu svisle bříškem přes rameno a oči si může vykroutit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15472
10.3.11 21:46

Ahoj, já toto řešila hrozně dlouho, ještě ve 4 měsících jsem pořád „brečela“, že nás Klárka určitě neslyší, protože na zvuky prostě nereagovala :zed: holky říkaly, zkus hlasité zvuky a na to mi sem tam zareagovala… No a dneska reaguje naprosto bravurně, pokud ovšem náhodou nemá chvilku, kdy „dělá že neslyší“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
10.3.11 21:55

nas tobisek ma dva mesice a tyden a kdyz mu sterkam hrackou,tak se taky neotoci,ale za hlasem jo.. mudra rikala,ze kolem 2.5mesice ho to teprve bude vice zajimat.spise se divim,ze kdyz spi,tak staci projit kolem nej a je vzhuru..ze nema proste tvrde spani.. to u dcerky neznam..ta mi spala a spi dodnes jako dudek:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
10.3.11 22:53

Ahojky, my máme taky Julinku :dance: a tedy 3 měsíce a 2 týdny a do konce 2 měsíce se taky moc nerozptylovala nějakýma hračkama. Jak píšeš - na pšíknutí nebo nenadále štěknutí se rozplakala.
Na předmět koukala milisekundu, ale na konci třetího už to bylo fakt sledování - otáčela hlavu o 180 stupňů na hračku co měla tak 20-30cm nad hlavičkou. Ta vaše je ještě malinká a má co dělat sama se sebou, ale každou chvilkou to bude lepší a lepší, chce to vydržet a pak je to super pozorovat zlepšení ze dne na den. Takže vydržaj pijoněr :-)
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
11.3.11 00:15

S tím slyšením to dělá přesně podle tabulek, takhle malé miminko je schopno se zvuku leknout, zpozornět, apod., ale cílené otáčení za zvukem je až mnohem později, nevím přesně, ale až tak pátý měsíc a víc (pěkný přehled jsem našla na www.maminkam.cz). A ta pozornost - v tom druhém měsíci většinou zaměří na hračku a jsou schopni ji sledovat, ale ne dlouho, spíš ji občas zachytí a pak hledí „do blba“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
11.3.11 13:25

Děkuju za názory a za uklidnění! :mrgreen: Jakožto prvomatka jsem schopná řešit každou blbost..No a právě dr. se na kotrole tvářila tak všelijak na (ne)sledování chrastítka :roll: Holt nesmí je člověk brát až moc vážně..

• Citovat
  • Upravit
4724
9.4.11 00:13

no čoveče ten náš raubíř slyší moc dobře a přes to dokáže předvést naprosto dokonalou ignoraci :lol: takže jestli na některé věci reaguje určitě bych si z toho nedělala hlavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí