Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Emmicka2012 tak memu synovi budou skoro 4 roky a je to super bracha.chce pomahat, hrat si s malou. dulezite je, kdyz spi miminko si vsimat druheho.nam pomohlo i to, ze manzel podnika obcas neco jen se synem a rekneme mu, ze to muzou jen velci deti a mimi ne a uz byl takovy pysnejsi ![]()
Taky jsem se v těhotenství hrozně bála, že staršího ochudím, ale nakonec jsem zjistila, že je krásný mít 2 děti ![]()
@Emmicka2012 Mám dva kluky, jsou od sebe 25 měsíců. Je to fajn. Připravovala jsem se na jakýsi masakr, dva roky mi připadalo dost málo a nic takového se nekonalo. Jo, šestinedělí bylo trochu hektičtější, to jsem občas nevěděla, jestli obskakovat mimino nebo staršího, nicméně všechno to bylo vyloženě jen o zajetí se a o nějaké organizaci.
Příspěvek upraven 31.10.19 v 15:04
Nasi nezarlili nikdy, prvni dva jsou od sebe o 18 mesicu, a treti je 2 roky a 2 mesice po druhem, a vzdy vsechno v pohode, maji se vsichni moc radi, vyhraji si spolu, takze za sebe bych take nemenila ![]()
@Fima @Klementyna dekuju za takovy hezky povzbuzení
nemám to tak ze bych se úplne moc bála ale nez to přijde tak mame asi každá obavy ale pak je to OK ![]()
@Emmicka2012 Tak ona zrovna ta tvoje cacorka zarlit muze, to si nevyberes, ale vzdycky se to da nejak zvladnout, zalezi hodne na pristupu. Ja jsem treba nikdy nerikala ve spojeni s novym sourozencem nic negativniho, jako ze se bude muset o neco delit, ze na ni nebude tolik casu, ze se maminka bude muset venovat miminku a tak, proste nic takoveho v zadnem pripade nerikat.
Kdyz tu obcas ctu, ze treba babicky rikaji starsim sourozencum, ze na ne maminka uz nebude mit cas, kdyz prijde nove miminko, to je fakt na vrazdu!
Takze spis porad mluvit o tom, ja se na mimi tesime, jak si spolu budou hrat, jak bude vsechno super a tak.
A tak stejne po narozeni mimca, porad davat starsimu najevo, ze je pro nas ten nejdulezitejsi, porad vysvetlovat, ze s mimcem musime udelat to a to a vylozene to pojmout, jakoze to delate spolu, ze jste partaci, a ze bez jeho pomoci byste to prakticky nezvladli ![]()
No vsak si poradis ![]()
Máme dvě slečny, jsou od sebe o osm let. Starší chodí do druhé třídy, malinké jsou 3měsíce. Neplánovala jsem, že tam bude takový věkový rozdíl, jedno dítě jsem potratila před dvěma lety. Je to ale docela fajn, jak tak zjišťuju. Starší malinkou miluje, pořád jí píše nějaké básničky, ukazuje jí hračky, malinká hledí a směje se. Moc mě to hřeje u srdíčka se na ně dívat.. Když jsem došla z porodnice, tak jsem měla výčitky vůči té starší, přece jen byla zvyklá být 8let s námi sama a člověk se věnoval jen jí, ale brzy si zvykla.
@Emmicka2012 píše:
@Debie a jak to brala kdyz jsi byla těhotná? Moje mala teda ma hrozne rada panenky a porad je chova tak snad to vezme dobre… I
Moje těhotenství vůbec nijak neregistrovala, byla na to ještě fakt malá! Jenom jsme se snažili jí celé těhu říkat, že maminka má v bříšku mimi, no a pak asi za dva měsíce po porodu to konečně pochopila, takže říká bříšku doteď mimi
!Pak jsme jí jako dárek dali po porodu od sestřičky právě panenku Chou Chou, takže měla a má miminko taky, ikdyž teď už bere malou fakt jako rovnocenného parťáka, ale chápe, že je malá, to zase jo! Je to krásné je pozorovat jak si „povídají“,malinká tu starší strašně „žere“,hltá pohledem, prostě k ní fakt vzhlíží!!!Starší hlásí, když se mladší kulí, dává jí a nosí dudlíka apod.,je to opravdu fajn!
No a navíc starší už rozhodně k sobě někoho potřebovala, tak jsem z prvotního šoku mít je tak blízko u sebe nakonec uznala, že to byl a je ten nejlepší čas
!!!
@Klementyna
to mam prave v planu az se to malinke narodi malou zapojovat do vseho. aby si pripadala dulezita a ne odstrcena. ale verim ze to vsechno dobre dopadne. ona je takova ze se rada deli a neni ani sobecka. ![]()
@Debie nechci nic zakriknout protoze jsem fakt teprve na zacatkua a nemuzu vedet co se jeste treba prihodi ale vim ze to mala vezme dobre. ona chce delat vsechno co delam ja takze ji budu do vseho zapojovat. ![]()
@Emmicka2012 držím moc pacénky, aby vśe bylo v pořádku
!!!
A cíleně plánovat zapojovat nemusíš, oni si sami najdou své místo! U nás starší pomáhá, z toho se sbalí a jde si sama hrát do pokojíčku…Uvidíš jak to bude u vás fungovat
!U nás nebyl s ničím problém
,až mě to samotnou překvapilo
!
@Debie uplne z toho ted mam lepsi pocit
moc dekuju vam vsem co jste me povzbudili ![]()
@Emmicka2012 píše:
@Debie uplne z toho ted mam lepsi pocitmoc dekuju vam vsem co jste me povzbudili
To jsem ráda
!!!
Opravdu to neřeš, užívej si ještě jedináčka a těhotenství! Uvidíš, že to bude fajn, já bych opravdu neměnila
!!!