Druhé miminko - starší partner nechce, já ano

Anonymní
30.7.26 06:42

Druhé miminko rozhodnutí

Krásný den,

máme syna 5 let. Já budu mít letos 32 a partner je o 20 let starší. Pro mě je maminkovství vším, ale mám i psychické problémy a aktuálně žádnou finanční rezervu. Partner staví dům a další dítě aktuálně nechce, je prostě na to už starý, psychicky to nezvládá.
Já jsem aktuálně ve stavu, kdy druhé dítě chci, ale mám z toho i uzkosti z te představy, pořád si říkám, že později třeba ano, ale je mi 32, o prvního syna jsme se pokoušeli skoro tři roky.

Neumím si představit už nikdy nemít miminko. Hodně se toho bojím, že už se to nikdy nepodaří nebo partner nebude už chtít.

Co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
30.7.26 06:49

Smířit se s tím. Partner je opravdu hodně starý, není divu, že nemá nervy na péči o kojence. Ty zase nejsi po psychické stránce v pořádku. Tu finanční rezervu nemáte oba nebo jak je to myšleno? Přece jste rodina, máte spolu dítě, tak byste neměli hrát na moje a tvoje peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36630
30.7.26 06:58

Chlap by starý už na to první. Najdi si jinou životní náplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16843
30.7.26 07:00
@Serpentini píše: Více

Vidím to stejně. O dost starší chlap se fakt nebude třást na další dítě :nevim: A když k tomu nejsou extra finance ani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.26 07:02

@Serpentini Partner všechny peníze navíc dává do domu. Je živnostník, poslední dobu se nedaří tak, jak by si představoval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.26 07:02
@Dahlia0409 píše: Více

Myslíte, že ani do budoucna by nechtěl?

• Citovat
  • Upravit
16843
30.7.26 07:03
@Anonymní píše: Více

A k tomu bys jako chtěla další dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16843
30.7.26 07:04

Jak já to mám vědět? Ale dost pochybuju. Vždyť má věk, kdy by měl očekávat vnouče, ne další dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.26 07:05

Stále i poslouchám, že syn bude rozmazleny, sobecky, pak bude v budoucnu sám.

• Citovat
  • Upravit
4264
30.7.26 07:07

Tohle je nějaká nuda o prázdninách ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16843
30.7.26 07:08

Jako bez kamarádů a bez nikoho? Jistě nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Snopy123 píše: Více

Trápí mě to už dlouho.

• Citovat
  • Upravit
4264

Zřejmě nejsi jen psychicky nemocná, ale i naprosto naivně hloupá. Pokud nejsi troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.7.26 07:15

To je úplný nesmysl. Záleží na výchově a ne počtu sourozenců. Já svého sourozence neviděla patnáct let a ti největší sobci a rozmazlenci v mém okolí sourozence mají. Oni ti jedináčci se musí snažit, aby si našli kamarády, nemají parťáky automaticky, tak jsou kolikrát sociálně zdatnější a empatičtější, vidím to doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36127
30.7.26 07:16

Mam dvě děti od sebe 6 let a jsou to samostatný jednotky, žádný parťáci. Navíc trochu mě děsí jak popisuješ, ze ty nemas peníze, on sám staví dům jako by jste nebyli vůbec spolu, rozdělené hospodaření. Co by sestalo, kdyby jste měli druhé, ale on by stebou nechtěl být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí