Druhé těhotenství - bojím se porodu

2249
16.3.19 13:59

U jednoho jsem epi mela a u druheho ne, u tretiho planuju taky bez epiduralu a jinych ulevovaku a urychlovacu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
16.3.19 14:03

U prvni bylo tehu pohoda, porod rychlovka a brnkacka. Ted je to uplnej opak. Porad nejaky problemy behem tehu, bojim se porodu. At mi daj cokoliv, hlavne at je dite ok. Nebudu si hrat na bio, eko hrdinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.19 14:05

Neměla jsem epi ani u jednoho, ale oba porody rychle jeden 6h a 20 minut od prvních kontrakcí (vyvolávaný) syn na 3 zatlačení venku. Teď druhé těhotenství zcela spontánní porod od prvních bolestí cca 3h z toho jsem 2h byla doma s pořád si říkala že to určitě není tak horký - noo v 17:40 příjezd před porodnici, příjem + monitor něco přes 20 minut no a v 18:49 se malá narodila :D

Asi pokud by byl porod fakt dlouhý tak bych epi nebo něco využila, ale u syna mi to došlo až druhý den, že jsem vlastně neměla nic na bolest - a anii nepřišlo že bych potřebovala a u dcery bych to stejně nestihla i přesto, že pro mě byl ten porod bolestivější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
16.3.19 14:08

Porod dlouhý a bolestivý ale bez epiduralu. Doktor v mém pripade nedoporučil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
16.3.19 14:16

Neměla jsem epidurál ani u jednoho ze tří. Ale já rodím dobře (9h,5h,5h), bez problémů, tak nebylo potřeba. Obecně mám hrůzu spíš z píchání do zad než z porodu ( u třetího kvůli kp hrozil císař, a té anestezie jsem se bála nejvíc. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.3.19 14:43

Já nevím no mě u první praskla ráno v 7h voda v 8h sem byla v porodnici bez bolesti, vyšetření vše ok dostala sem klistyr a šup na hekarnu tak pořád bez bolesti. Přišel dr. A byla sem otevřená na 4prsty prej je to ok pokud to půjde takhle dal do večera je malá na světě tak OK sem si polezivala bolesti slabé a zavolá na monitoru. Dále sem se už neotvirala a bolesti sestupovaly více druhý den ráno už dr.prisel a dal my prášek do bažiny pac sem měla slabý konstelace na porod ale už bez plodove vody…pak to začlo ve 12h odpoledne mě daly na sál do 2h jsem tlačila a nic pak se šlo na sekci a ve 14:25 byla malá na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.3.19 14:45

Ještě sem se chtěla zeptat je možná že cítím slabé pohyby? Jsem skoro v 10tt ? Mám pocit že je cítím jen ale když jsem hodně v klidu takže když ležím a jsem najezena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
16.3.19 14:49
@Miskaa91 píše:
Ještě sem se chtěla zeptat je možná že cítím slabé pohyby? Jsem skoro v 10tt ? Mám pocit že je cítím jen ale když jsem hodně v klidu takže když ležím a jsem najezena :)

Skoro v 10tt nemůžeš ještě nic cítit, to jsou střeva ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.3.19 14:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
16.3.19 14:57

Epidural byla moje spása :palec: dala jsem si ho dokonce 2×. Porod jsem měla vyvolávany v 37tt kvůli cholestaze trochu mi nestíhala játra a porod se vlekl 24 hodin od prasknutí vody a asi dvacet hodin v bolestech fakt zážitek. Takže já vyloženě o epidural prosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.3.19 19:17

U prvního jsem epi měla a byl k nezaplacení. Rodila jsem od 1.kobtrakcii 2dny takže díky epi jsem to zvládla ale nevýhoda byla ke konci kdy jsem nevěděla kdy a jak tlačit. Teď jsem po druhé těhotná a pokud to bude situace vyžadovat tak rozhodně epi neodmítnu. Držím palce a bez obav… přirozený porod je rozhodně lepší než císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
19.3.19 12:56

A kdo měl druhý císař? Jak ste to snášely?
Já u toho prvního hrůza pořádně sem 2mesice nic nemohla ..a bojím se že budu mít i druhý a nezvládnu vůbec nic :( zajímá mě zda je to u druhého císaře stejný nebo jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí