druhé těhu a kojení

1782
10.11.07 18:38

druhé těhu a kojení

Ahojky holky,
mám 13 měsíční holčičku, kterou stále kojím (každé ráno a večer - občas i jednou přes den, pokud malá příjde a stáhne mi triko). Trvalo nám 3 roky, než se mi podařilo zapadnout (po dvou letech mi byla zjištěna nefunkční žláza, proto se mi netvořila vajíčka). Menstruaci mám pravdelnou.
Chtěla bych se pokusit o druhé miminko. Máte někdo zkušenosti z otěhotněním při kojení. Mám nějakou šanci být znovu těhule i přesto, že se nechci vzdát kojení.
Jak to šlo u Vás. Děkuji za odpověd.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17938
10.11.07 19:10

Přesně na tohle jsem se ptala dr Mydlilové a ona zastává názor nechat to na přírodě. Měla jsem dcerku necelé dva roky, stále celkem dost často kojenou, a otěhotněli jsme na první pokus. Nám to tedy jde vždycky velmi snadno - :P - ale myslím, že pokud jste neměli problémy s oitěhotněním kvůli velmi vysoké hladině prolaktinu, tak by to neměl být problém a hlavu bych si tím vůbec nelámala. Ve svém okolí znám hodně maminek, které otěhotněly během kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
10.11.07 19:42

Ahoj malého jsem kojila 3a čtvrt roku. Celkem mi to už bylo otravné(do 2l. mi totiž pil minimum 5krát denně, hlavně v noci)pak jsem to srazila postupně jen před spaním večer-takový rituál. No a když jsem zjistila, že jsem v tom(jsem mu vysvětlovala, že to potřebuje mimi a do 2týdnů přestal). No pak jsem teda potratila, ale kojení už nechala tak. Teď jsem zas těhotná(v březnu termín) a těším se, že co nevypije mimi, dám jemu. Doufám, že nezapomene jak se to dělá-vychází to narození rok od jeho odstavení. Ale mít mimčo mladší, nepřestala bych-jen, že by mi někdo dokázal, že to tomu v bříšku škodí. :roll: Ale zatím jsem četla, že se může kojit až do porodu-tzv.tandemové kojení, nebotak nějak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.07 23:01

LUCIKRY, ja myslim, ze pokud kojis uz 13 mesicu, nemela by to byt prekazka. Vetsinou se vsude pise, ze kojeni brani otehotneni prvnich 6 mesicu, kdy mimco neprikrmujes a kojis alespon po 3-4 hodinach. Ja otehotnela, kdyz memu starsimu synovi bylo 9 mesicu a kojeny byl jeste jak ve dne, tak v noci.

neprihlasena Jandulka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.11.07 23:04

Jo, a jeste dodam, ze jsem starsi ditko kojila i v tehotenstvi a to do 15. mesice, 3 mesice pred porodem jsem odstavila, jednak jsem mela strach, ze pak bude zarlit, kdyz uvidi pit i mimco, a taky me vysilovalo jeho nocni vstavani - budil se asi 5× za noc, i vice, po odstaveni spi jak dudek celou noc.

Jandulka

• Citovat
  • Upravit
9867
11.11.07 01:20

Kojila jsem v druhém i třetím těhotenství. Ve druhém až do porodu - odstavení proběhlo naprosto v pohodě bez jediné slzy…
Ve třetím těhu mi Pepi v polovině oznámila, že NECI MÍKO a bylo vymalováno :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.11.07 10:49

ja jsem taky otehotnela behem kojeni…kojila jsem dvakrat denne a otehotnela jsem hned…(kdyz mel maly cca 15mesicu)

Doktorka proti kojeni behem tehotenstiv nic nemela…maly se odstavil sam asi ve druhem mesici tehotenstvi…

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.11.07 12:52

Ahoj,
my jsme na první mimi čekali rok. Nakonec jsem otěhotněla s pomocí léku na podporu ovulace. Dceru jsem kojila plně 6 měsíců. Když jí byl rok, otěhotněla jsem podruhé (hned druhý měsíc pokusů). Teď jsem v 8 týdnu a lékař mi zakázal kojení. Lékař řekl, že to těhotenství by mohlo špatně dopadnout. Protože vážím 47 kg a dceru jsem ještě před týdnem kojila cca 3× denně, ale tak, že např. ráno byla přicuclá skoro 2 hod, když jsem jí vyndala prso z pusy, tak byl hrozný řev. Dcera nikdy nechtěla dudáka. Teď jsem jí ho zkusila dát a funguje to. Takže už druhý den jsem kojila jen 1× a to velmi krátce. Doufám, že do konce týdne to utneme úplně. Musím říct, že mi to vyhovuje, protože jako mávnutím proutku mi přestaly nevolnosti a nejsem tak hrozně unavená.
 Monika

• Citovat
  • Upravit
1782
21.11.07 11:37

Ahojky.
mockrát Vám děkuji za odpovědi.
Tak snad se mi taky podaří otěhotnět i při kojení.
Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky