Čaj a káva v tehotenstve

907
8.11.07 17:16

Čaj a káva v tehotenstve

Ahojky,môžem piť čaj a kávu teraz,keď som tehotná?Som v 19 týždni.Dúfam,že hej,lebo doteraz som ich pila,ďakujem za odpovede. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
8.11.07 17:22

ahoj,

do dvou, tří hrníčků za den si myslím, že kávu můžeš, čaj asi tak nastejno. Prostě s rozumem, ale bez paniky. :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.11.07 17:37

Ahoj,

pokud jsi zvyklá, tak ve svých zvycích (a zlozvycích) pokračuj i těhotná. Těhotenství by nemělo být doprovázeno příliš velkými skoky ve zvyklostech - tedy, pokud si tělo neřekne samo. :wink: :lol:

Platí samozřejmě: všeho s mírou, ale proč si nedat občas kafčo nebo šálek čaje, zvlášť když to ženské přidá na dobré náladě.

Nejhorší co můžeš udělat je násilně se v těhotenství omezovat. To k dobré náladě nepřidá a ta je potřeba víc než „bezkofeinový“ průběh… :wink:

Ať pěkně tloustneš! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
8.11.07 18:06

Já byla dnes u lékaře (jsem v 21. tt) a mám nízký tlak a on mi dokonce
doporučil sem tam čtvrtku něčeho ostřejšího.
Tak si myslím, že čaj ani káva vadit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
8.11.07 18:07

Já byla dnes u lékaře (jsem v 21. tt) a mám nízký tlak a on mi dokonce
doporučil sem tam čtvrtku něčeho ostřejšího.
Tak si myslím, že čaj ani káva vadit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.11.07 20:12

Já jsem na začátku těhotenství pila jen slazený černý čaj, nic jiného jsem pít nemohla, ze všeho mi bylo špatně. A kávu jsem si potom dávala taky, klidně i dvě slabé denně, mám nízký tlak. Naší malé to nijak neublížilo, je zdravá, veselá a hroooooooozně aktivní :D Dávej si na co máš chuť, tělo si samo řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
8.11.07 21:29

Do tří hrnečků kávy denně to je v pohodě, velké množství kofeinu může přispět k samovolnému potratu. Já si kafíčko neodpustila ani v těhu. 8) Nepila bych na žízeň litry černého čaje(taky jen na chuť), spíš nějaké neškodné(!)bylinky (kopřiva, máta, kontryhel,atd., bacha třeba na třezalku)nebo ovocné čajíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
8.11.07 21:31

Jo a úplně na začátku těhu jsem na kafe prostě neměla chuť…takže se přikláním k názoru-tělo(a piškotek) si řekne! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
9.11.07 10:04

Ja teda cely tehu (doma,v restauraci a na navsteve ne)pila kafe bez kofeinu(od Nescafe-fakt dobry,zadny rozdil sem nepoznala) nebo Meltu (koupi se normos pytlikova jako caj) a ted sem v poradu „Pod poklickou“ na Cesky televizi slysela,ze v tehotenstvi je horsi pit kafe bez kofeinu,pac ta chemie co je potreba na odstraneni kofeinu je horsi nez kafe s kofeinem :evil: .Taky rikali, ze 2 salky slaby denne jsou v poho.Vyborny je ale i CARO od Nestle,coz je jen jecmen,cekanka,zito a chutna fakt lahodne,udela i takovou penu jak preso :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.11.07 10:50

ahoj, v prvnim tehotenstvi jsme nepila kavu ani zeleny caj. cerny velmi slaby. ted piju vsechny tri napoje s mirou. Caje miluju hrozne silne, tak je delam podstatne slabsi, ale neomezila jsem je uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
9.11.07 11:17

Ahoj!

V dnesni dobe jsou vsechny zakazy a prikazy prehnany! Ja kafe nepiju, protoze me nechutna, zato ale cerny caj a Coca-Colu light, ktera by se udajne nemela pit, kvuli sladidlu…Caj si dam kazdy den, Colu obden a vse je ok. Pokud nebudes pit litry, tak je vse v pohode. Hlavne bych se nestresovala :lol:

• Citovat
  • Upravit
386
9.11.07 12:22

Ahoj,
já si taky dám tak obden laté s mlíkem. Snad tam toho kofeinu není tolik. Jinak ale piju dost často černý čaj - i 4 hrnky denně. Dávám si to s citronem na posílení imunity. Myslím, že to neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
9.11.07 16:01

Ahojte,ďík za odpovede,potešili ma.Takže v pohode môžem pokračovať.Čaj pijem každý deň jednu šálku a kávu tak raz za týždeň šálku,takže podľa Vašich odpovedí by to malo byť o.k.
Ozi a ak budete piť zelený čajík,pozor na to,aby neobsahoval koreň čajovníka.Je to sice divné prečo ho niekde dávajú,keď čaj sa robí z lístkov,ale vraj niekedy čaje obsahujú aj koreň čajovníka,hoci je to už zakázané,lebo je veľmi škodlivý na žalúdok.Vraj môže až rozleptať žalúdok a všetko,kade ten čaj prechádza.Majte sa pekne,papa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2079
12.11.07 13:33

tak ja nevim, jsem hroznej straspytel…ae kdyz si to tu ctu, tak si alespon jedno male kafiko jdu dat…docela se trapim tim, ze jsem vypustila kavicku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.11.07 14:19

Ahoj Neli, jsme na tom úplně stejně, kafe jsem vypustila skoro násilím, ale po pravdě - teď už mi nechutná (teď už mi taky chutná málo co, to jsem zvědavá, co budu dělat za dva týdny). Ranní kafe jsem nahradila čajem s mlékem, když si odpoledne kávu udělám, poakovaně jsem se přistihla přui tom, že ji nedopíjím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí