Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,môžem piť čaj a kávu teraz,keď som tehotná?Som v 19 týždni.Dúfam,že hej,lebo doteraz som ich pila,ďakujem za odpovede. ![]()
ahoj,
do dvou, tří hrníčků za den si myslím, že kávu můžeš, čaj asi tak nastejno. Prostě s rozumem, ale bez paniky. ![]()
L.
Ahoj,
pokud jsi zvyklá, tak ve svých zvycích (a zlozvycích) pokračuj i těhotná. Těhotenství by nemělo být doprovázeno příliš velkými skoky ve zvyklostech - tedy, pokud si tělo neřekne samo.
![]()
Platí samozřejmě: všeho s mírou, ale proč si nedat občas kafčo nebo šálek čaje, zvlášť když to ženské přidá na dobré náladě.
Nejhorší co můžeš udělat je násilně se v těhotenství omezovat. To k dobré náladě nepřidá a ta je potřeba víc než „bezkofeinový“ průběh… ![]()
Ať pěkně tloustneš! ![]()
Já byla dnes u lékaře (jsem v 21. tt) a mám nízký tlak a on mi dokonce
doporučil sem tam čtvrtku něčeho ostřejšího.
Tak si myslím, že čaj ani káva vadit nemůže.
Já byla dnes u lékaře (jsem v 21. tt) a mám nízký tlak a on mi dokonce
doporučil sem tam čtvrtku něčeho ostřejšího.
Tak si myslím, že čaj ani káva vadit nemůže.
Já jsem na začátku těhotenství pila jen slazený černý čaj, nic jiného jsem pít nemohla, ze všeho mi bylo špatně. A kávu jsem si potom dávala taky, klidně i dvě slabé denně, mám nízký tlak. Naší malé to nijak neublížilo, je zdravá, veselá a hroooooooozně aktivní
Dávej si na co máš chuť, tělo si samo řekne.
Do tří hrnečků kávy denně to je v pohodě, velké množství kofeinu může přispět k samovolnému potratu. Já si kafíčko neodpustila ani v těhu.
Nepila bych na žízeň litry černého čaje(taky jen na chuť), spíš nějaké neškodné(!)bylinky (kopřiva, máta, kontryhel,atd., bacha třeba na třezalku)nebo ovocné čajíky.
Jo a úplně na začátku těhu jsem na kafe prostě neměla chuť…takže se přikláním k názoru-tělo(a piškotek) si řekne! ![]()
Ja teda cely tehu (doma,v restauraci a na navsteve ne)pila kafe bez kofeinu(od Nescafe-fakt dobry,zadny rozdil sem nepoznala) nebo Meltu (koupi se normos pytlikova jako caj) a ted sem v poradu „Pod poklickou“ na Cesky televizi slysela,ze v tehotenstvi je horsi pit kafe bez kofeinu,pac ta chemie co je potreba na odstraneni kofeinu je horsi nez kafe s kofeinem
.Taky rikali, ze 2 salky slaby denne jsou v poho.Vyborny je ale i CARO od Nestle,coz je jen jecmen,cekanka,zito a chutna fakt lahodne,udela i takovou penu jak preso
![]()
ahoj, v prvnim tehotenstvi jsme nepila kavu ani zeleny caj. cerny velmi slaby. ted piju vsechny tri napoje s mirou. Caje miluju hrozne silne, tak je delam podstatne slabsi, ale neomezila jsem je uplne.
Ahoj!
V dnesni dobe jsou vsechny zakazy a prikazy prehnany! Ja kafe nepiju, protoze me nechutna, zato ale cerny caj a Coca-Colu light, ktera by se udajne nemela pit, kvuli sladidlu…Caj si dam kazdy den, Colu obden a vse je ok. Pokud nebudes pit litry, tak je vse v pohode. Hlavne bych se nestresovala ![]()
Ahoj,
já si taky dám tak obden laté s mlíkem. Snad tam toho kofeinu není tolik. Jinak ale piju dost často černý čaj - i 4 hrnky denně. Dávám si to s citronem na posílení imunity. Myslím, že to neublíží.
Ahojte,ďík za odpovede,potešili ma.Takže v pohode môžem pokračovať.Čaj pijem každý deň jednu šálku a kávu tak raz za týždeň šálku,takže podľa Vašich odpovedí by to malo byť o.k.
Ozi a ak budete piť zelený čajík,pozor na to,aby neobsahoval koreň čajovníka.Je to sice divné prečo ho niekde dávajú,keď čaj sa robí z lístkov,ale vraj niekedy čaje obsahujú aj koreň čajovníka,hoci je to už zakázané,lebo je veľmi škodlivý na žalúdok.Vraj môže až rozleptať žalúdok a všetko,kade ten čaj prechádza.Majte sa pekne,papa ![]()
tak ja nevim, jsem hroznej straspytel…ae kdyz si to tu ctu, tak si alespon jedno male kafiko jdu dat…docela se trapim tim, ze jsem vypustila kavicku… ![]()
Ahoj Neli, jsme na tom úplně stejně, kafe jsem vypustila skoro násilím, ale po pravdě - teď už mi nechutná (teď už mi taky chutná málo co, to jsem zvědavá, co budu dělat za dva týdny). Ranní kafe jsem nahradila čajem s mlékem, když si odpoledne kávu udělám, poakovaně jsem se přistihla přui tom, že ji nedopíjím.