Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dneska jsem se na gyndě dozvěděla, že se moje těhotenství opět nevyvijí, tak jsem z toho celkem v depce
Stalo se mi před rokem to samé, vždycky je to hned na začátku. Asi bych potřebovala slyšet nějaký pozitivní příběh, je tady někdo, komu po dvou potratech vyšlo třetí těhotenství v pohodě? Začínám mít obavy ![]()
V nemocnici se mnou ležela pani, která už byla na druhý revizi po zamlklém těhu. Dělali jí i genetiku a všechny výsledky měla v pořádku. Pak jsem jí potkala asi za rok a půl a vezla si kočárek s mimčem
…já myslím, že tohle se prostě někdy stává, i pro doktory je to záhada. Já měla před třemi lety taky zamlklé těhu a jsem zvědavá, jak to bude dál, až znova otěhotním
Ahojky já jsem po dvou zamlklých potratech a po třetí se to opravdu povedlo, dneska mám 2-letého kluka a čekám druhé
Držím palečky ![]()
Vydrz vse bude dobre. Ja si to zazila trikrat, uz nedoufala, alergicka na reci atd. Delali nam genetiku, imuno atd. Na imuno neco malo zjistili, hned nasadili leky a to same na stitnou zlazu. A ted se mi tady smeje pomalu pul rocni holcicka. Opravdu si vydupej vsechna vysetreni a nenech se odradit tim, ze se to nekdy stava.!!
Ahoj já měla taky dvě zamklé těhu poslední loni v srpnu a v šestinedělí sem otěh otněla a ted mám dvacet dní do porodu budu mít chlapečka taky ti to víde moc moc přeji ![]()
@Komteska80 píše:
V nemocnici se mnou ležela pani, která už byla na druhý revizi po zamlklém těhu. Dělali jí i genetiku a všechny výsledky měla v pořádku. Pak jsem jí potkala asi za rok a půl a vezla si kočárek s mimčem…já myslím, že tohle se prostě někdy stává, i pro doktory je to záhada. Já měla před třemi lety taky zamlklé těhu a jsem zvědavá, jak to bude dál, až znova otěhotním
Ahoj, taky mám za sebou dvě…to druhé bohužel ve 24tt… genetika v pořádku, nikdy nepřišli ne příčinu. Teď mám měsíc do porodu a vše je ok, tak už i věřím, že to vyjde. ![]()
Ahoj, potratila jsem 3×, jednou před narozením syna a dvakrát po něm. Pak jsem na to už neměla nervy, ale po 14 letech mi to nedalo a podařilo se napoprvé a teď mi tu běhá 2,5 letá holčička. Neboj, to není konec, určitě to vyjde, příroda ví sama, jak to zařídit. Držím palce.
@terinka4444 píše:
To byla rychlá, že za půl roku od vyšetření a druhém potratu už si vezla kočárek, to je inspirativní
já tam psala za rok a půl
…stačí umět pořádně číst ![]()
Ahoj, já taky 2×ZT, žádná vyšetření jsem neabsolvovala a napotřetí to dopadlo ![]()
Jsou věci mezi nebem a zemí, které neovlivníme. Ale musíme věřit.
@Sofie2013 Ahoj, chtěla bych tě povzbudit, nám se to stalo 2× za sebou. Jednou to byly dokonce dvojčátka. Letos se nám narodila zdravá holčička. Užíváš nějaké vitamíny? Mně doporučili Femibion 800. Je drahý, ale dobrý. Po roce užívání se těhu povedlo.
Zatím nic neužívám, ale ten Femibion si taky pořídím, doktorka právě říkala, že je možné, že si moje tělo neumí vzít z jiných přípravků kyselinu listovou a toto, že je aktivní forma. @fiona313 tak to je super, že se Vám mimi povedlo, snad budu mít taky štěstí ![]()
@Sofie2013 Ten Femibion si pořiď. Doporučoval mi ho i hematolog. Počítej, že se musí brát nějakou dobu. Já ho brala rok před otěhotněním. O mimi se budeme snažit až příští rok a beru ho už teď. Další pozitivum pro mě je, že mi krásně po něm zhoustly vlasy.
Taky bych si asi vydupala nějaká další vyšetření. Genetika, hematologie, imunologie…
To mám v plánu, doktorka sice říkala, ať to zkusíme potřetí a pak mě kdyžtak někam pošle, ale já už na to asi nemám nervy, takže ji zkusím přesvědčit na ta vyšetření už teď.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.