Pohlaví miminka po potratu

40
29.4.13 14:02

pohlavi miminka po potratu

Dobry den maminky, mam trochu citlivou otazku..vy, ktere jste byli dobrovolne i nedobrovolne na potratu..jde po nem zjistit jakeho pohlavi miminko bylo? treba v 10 tydnu, napriklad?..mozna se ptam hloupe, ale i tak dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
29.4.13 14:06
@verusnerus píše:
Dobry den maminky, mam trochu citlivou otazku..vy, ktere jste byli dobrovolne i nedobrovolne na potratu..jde po nem zjistit jakeho pohlavi miminko bylo? treba v 10 tydnu, napriklad?..mozna se ptam hloupe, ale i tak dekuji za odpoved.

Jde, ale neříkaj to, bo k tomu není důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.4.13 14:06

@verusnerus ja nebyla na potratu dobrovolne, ale nedobrovolne.Mela jsem zamlknute tehotenstvi a pohlavi zjistit jde, nam rekli po vysetreni plodu, ze to byla holcicka a proc umrela.Bylo to v 10tt.

Příspěvek upraven 29.04.13 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9970
29.4.13 14:07

@verusnerus já byla na revizi v 9 týdnu, ale na pohlaví jsem se neptala. Známá přišla o mimi ve 13 týdnu a bylo jí řečeno, že to byl chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
29.4.13 14:12

Měla jsem ZT a řekli mi jen, že mimi nebylo v pořádku, mělo chromozomální vadu, co to bylo mi neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.13 14:56

Nebyla jsem a nezažila, ale kdyby ano nechtěla bych vědět, příjde mi to nevhodné už i tak dost bolavé a ještě víc si působit bolest :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
29.4.13 16:13

Vůbec nevím, k čemu by mi tato informace byla

• Citovat
  • Upravit
2183
29.4.13 18:18

Měla jsem ZT v 10 týdnu a byla jsem na genetice takže vim, že jsem čekala holčičku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.5.13 08:24

Ta informace je součástí jeho identity. Je důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Xmamamila
15.9.13 13:08

U mě 2× kluk

• Citovat
  • Upravit
15.9.13 13:13

Byla jsem na redukci ze zdravotních důvodu s velmi těžkým srdcem… Doktor mi to nechtěl říci ale po mem naléhání mi to řekl byli to chlapecci a zůstala mi holcicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.9.13 13:26

Pro někoho to opravdu může být důležité, a to hodně. Stejně jako pro někoho rozloučení s dítětem nebo alespoň někde uchovaná jeho fotografie - ale to u těch starších těhotenství. U nás se to zpravidla nedělá a pak je z toho spousta traumat navíc. Už takhle je kolem celé události spousta citlivých otázek, na které se nikdy nenajde odpověd, což je samo o sobě stresující a může zkomplikovat smíření se situací… Je to hodně individuální a žádný postoj by neměl být odsuzován.
Držte se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
21.9.13 21:15

@Haku Omlouvám se, že tohle téma znovu obnovuju, ale můžu se zeptat, kdo ti řekl pohlaví? Já mám výsledky histologie, tam teda bylo, že při řezu plodovým vejcem nevidí jasný plod. Přitom vím, že srdíčko tam bylo, potratila jsem v 10+0. Volala jsem si na patol. ústav ještě před zpracováním, chtěla jsem právě vědět, jestli se dovím pohlaví. Tak mi řekli, že to běžně nedělají a nic jsem se taky nedozvěděla.
Chtěla jsem to vědět kvůli sobě, protože jsme měli už jména pro holčičku i chlapečka (a teď jsou pro mě obě ztracený) a i třeba kvůli nějakým chrom. vadám vázaným na pohlaví. Tak mě to překvapilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
21.9.13 21:31

@Taormína asi bych mela upresnit, ze ziji v Rakousku.Rekl mi to genetik, ktery mi i sdelil, ze mala mela Turneruv syndrom. Navic Turneruv syndrom je vzdy zenskeho rodu, protoze tam chybi ten pohlavni chromozon co je ve spermii ( a ten je bud zensky a nebo muzsky) a vajicko je vzdy zenskeho rodu.Snad jsem to vysvetlila pochopitelne ;)
Je mi moc lito, ze jsi prisla o miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
21.9.13 21:37

@Haku Áha, já si říkám… Popravdě vůbec nechápu, proč ty ženský vůbec tahají do výsledků histolky, když se k tomu jen upnou a nic se nedozví… Já je naštěstí věděla už dva dny po revizi (pracuji v té nemocnici), čekat na „vysvětlující“ výsledek těch 10dní, tak by mě asi kleplo.

A je tady někdo z republiky, kdo se pohlaví dozvěděl i u tak malýho týdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty