Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím Vás, potřebuji poradit.. beru ted antikoncepci lindynette 20 a přibrala jsem 3 kg za 2 mesice!!Malo jim, civicim a nehubnu, spíše tloustnu… Před tím jsem brala yasminelle a byla jsem celkem spokojená, jen mi přislo že jsem neměla tolik chut k sexu a hlavně je celkem draha! Jaké mate zkušenosti vy z anti???Poradte po jaké se netloustne… děkuji
To je hodne individualni. Ale urcite se netloustne po nehormonalni antikoncepci ![]()
Ahoj, to je fakt individuální, já třeba netloustla po žádné. Záleží taky jak moc a co cvičíš, nepřibíráš třeba svalovou hmotu? Když jsem chodila do posilovny, postava se zlepšila, ale váha šla nahoru, protože svaly jsou těžší než tuk
Tak jí když změnila antiko. tak jsem pčibrala za 3 měsíce 10 kg
a byla to Sunya
Mě žádná HA neseděla, tak jí už neberu (ale je fakt, že když by bylo druhé mimčo, tak by se nic nedělo, ale zatím v plánu není). Měla jsem několik druhů, buď jsem nabírala nebo stále špinila. Váha mi „stála“ u Jeanine - nemá zadržovat vodu. Její obdoba (stejné hormony), ale o něco levnější varianta je Jangee. Pak na podobném principu je i Dienille (má stejný hormon jako Yaz nebo adine te´d nevím)-zase nemá zadržovat vodu a je o něco levnější než licenční léky.
Já netloustlnu po žádné HA. Brala jsem 7 let Pramino, po dětech YAZ a teď Yasminelle. Beru je kvůli migrénám, obsahují prý nejméně hormonů na trhu. Jsou sice dražší, ale 1000,– Kč na 3 měsíce není zase tam moc.
Beru taky YAZ, nejnižší dávka hormonů, a působí proti zadržování vody v těle. Špatnou zkušenost jsem měla s Regulonem.
A co jeanine nebo yadine? prý taky dobrá antika… Potřebuji nějakou co nezadržuje vodu..Hodně jsem slyšela že po nějakých antikách je víc histerie, měni se nalady a pravě ty chutě na sex.
@qia Po žádné HA se nepřibírá, pouze může zvyšovat chuť k jídlu nebo zadržuješ vodu…ale myslím, že sis odpověděla sama: „Malo jim, civicim a nehubnu, spíše tloustnu“ tam bude asi zakopený pes…když jíš málo, nemůžeš hubnout, protože tělo si vše ukládá, pro případ, že by dostávalo ještě míň…takže možná bude lepší normálně a zdravě jíst a nevymlouvat se na prášky…
Jím malo, znamena že se nepřijídam a nejím sladké. Jím 5krat až 6 krat denně a zdravě…přesně jak mam jist, trenera mám a ten mi radí… ted jsem ji vysadila.tak snad to pujde uz bez ní lepe. takze ano je to HA…