Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Eva a Vašek píše:Advise píše:A dali ti tabletu na otevření? Mě vyvolávali porod 2 dny, ale neotevřela jsem se a ani mimi nesestoupilo. Za 5 týdnů mám termín, tak jsem taky zvědavá, jak to proběhne tentokrát
A platí i když jsem se u prvního porodu neotvírala, ale sílili mi kontrakce? Malá si přimáčkla šňůru a začala se dusit, jinak by mě asi nechali normálně.....myslíte, že se to bude opakovat?.
No právě že mi dali oxytocin do žíly a tím to urychlili víc než bylo potřeba, malou to popohnalo, přimáčkla si šňůru a už to bylo (teda tohle je moje domněnka, pač když kapačku zastavili, tak to zase bylo v pohodě a monitor jí nehoukal.)
Ahoj mám za sebou tři císaře a musím souhlasit s holkama co to tu někde psaly že druhý ani třetí císař nebolí víc ani mín než první.Nejhůř mi bylo po prvním opravdu jsem se dávala dohromady celý pobyt v porodnici.U ostatních jsem se víc bála před samotným zákrokem ale hojení a fungování bylo lepší.Asi proto že jsem se musela starat už o dvě nebo tři děti.Ale opravdu je každý jiný.Tak držíme moc palečky