Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, dnes mi doktorka řekla, že dostanu v 1. době porodní kapačky kvůli nějakému bacilu co mám. Mohly byste mi, prosím, napsat, jak to probíhá? Budu muset celou dobu ležet? Mám z toho trochu strach.
Díky ![]()
budes lezet akorat nez ti to vykape.A nejspis mas streptokoka.
To bude asi streptokok či něco takového, asi Ti to našla při výtěru, vid? To nic není, je to jen pro jistotu, aby se to při porodu nepřeneslo na miminko. Jinak tak kapačka je během 10 minut v Tobě. Měla by si u toho asi ležet, ale já pak byla s kapačkou i ve sprše, jinak to nešlo. ![]()
Ano, zjistila to při výtěru.
Díky za uklidnění
, měla jsem strach, že ty kapačky budu muset mít celou dobu. 10 min. zvládnu.
Ahoj, kvůli infuzi nemusíš ležet, já ji měla přes celý porod a normálně jsem se s ní pohybovala ![]()
Mě teda dávali kapačkou oxytocin (jestli se dobře pamatuju) a cosi na zavodnění a mohla jsem s tím chodit… koka jsem neměla, tak nevim…ležet je strašný…to se prostě nedá!!!
Neboj, bude to v pohodě. U kapačky ležet určitě nemusíš. Dá se s ní chodit, ležet, sprchovat se, prostě cokoliv. Pokud bude malá, je za 10 minut v tobě a budeš mít klid. ![]()
Jj, to budou antibiotika kvůli streptokokovi, měla jsem to taky. Dává se to znovu po 4 hodinách, jestli si to dobře pamatuju. Ale snad to budeš mít za sebou dřív ![]()
aoj, kliid, kapacek dostanes asi 6 …:) vzdycky to kape tak 20minut da se to prezit, nejhorsi pro me snad bylo kdyz jsem mela na sale napichnuty tri zily najednou ale da se to prezit:DkLID!
No mě přišlo že jsem měla pořád nějakou kapačku. A chci tě uklidnit já proležela celý porod kvůli napojení na monitor (rodila jsem předčasně - aspoň to tak bylo ještě bráno)a přežila jsem. žádná slast ale dá se. ![]()
jj asi tak nějak
¨já strávila na sále 46hodin a neustále s nějakou kapačkou, takže já si to opravdu odležela, jen co jsem vstala na záchod nebo si svlažit rty vodou. Asi by mě chodit nenechali, prtoože jsem ty dva dny byla vlastně bez jídla apod..takže docela vysílená, tak se báli, že sebou někde seknu
mně se střídaly kapačky oxytocinu na vyvolání, antibiotik na toho streptokoka a infuze kvůli té dlouhé době bez jídla. Takže kolik bylo vyloženě těch antibiotických ti neřeknu. a i tak se to dalo přežít,nakonec jsem po porodu chtěla odejít po svých
což mi samozřejmě nedovolili
Pokud budeš mít jenom toto, tak asi nebude problém, to nebudeš muset ležet.
já ji měla celý porod a normálně se hýbala, skákala na míči atd.
Při prvním porodu jsem měla ATB a vůbec to nebyla kapačka - měla jsem zavedenou kanylu a vždycky mi jen dali ATB přímo do žíly. PA za mnou došly, kde jsem zrovna byla (sprcha, míč..), takže žádné omezení.
Já jsem taky měla streptokoka, ale ATB léky mi dát nestihli (přijela jsem na 8cm otevřená a šla rovnou rodit, což už je na ATB pozdě, takže se to nedává). Kapačku jako takovou jsem neměla, ale dali mi kanilu a tou mi píchli oxytocin, když se malej zasek v porodních cestách a přestaly mi stahy. Kanilu mi vyndali až asi druhý den, do té doby jsem ji měla přilepenou na ruce.
Já myslím, že už se dnes snad ruce nerozpíchávají stále dokola a že tu kanilu dávají rovnou ne?
6 kapaček fakt nedostaneš, pokud nebudou problémy.
Měla jsem kanylu až chvíli před porodem, dostala jsem jeden lék na uvolnění svalstva a pak oxytocin na chviličku. Takže tobě dají ty antibiotika a pak asi ten oxy, ten je rutinní snad všude, přinejmenším po porodu kvůli placentě. Všechno ostatní bude záviset na tvém stavu=) Tak se neboj, je to v pohodě.