Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
misphulin píše:
No jééééje a jak
Tak ať se ti tady líbí
A už nebudu obočovat z tématu ![]()
Teredes, tak to jsi byla taky „drobeček“
A mamka teda akční
Taky to měla tak, že s každým dítkem šla porodní váha nahoru?
Jak víc a intenzivněji bolí?
To né! Bojim!
Já měla u prvního 7,5 hodiny, na sále teda. Bolesti předtím trochu dřív. Doufám, že teď to bude malinko rychlejší.
Já neměla u prvního ani nástřih, ani zranění, tak s tím ani nepočítám…ale je třeba tomu trochu pomoct - min. masáž hráze, já ještě cvičila s epinem.
Fragola, tak poprvé vidím tvůj metřík a teda klobouk dolu, to jsou pěkný schůdečky ![]()
No můj druhý porod byl jak delší tak bolestivější..Ale…u prvního to počítám od kontrakcí,které jsem cítila, podle monitoru jsem měla pravidelné kontr. už den předem,kdy si mě nechali v porodnici.
A bolestivější byl ten druhý nejspíš proto,že byl vyvolávaný. ![]()
A nástřih - u prvního ano, u druhého ne.
Teda holky
jsem nevěděla, že 2. porod je bolestivější..
já teda první měla za 5h od prasknutí plodovky, 2 stehy, ale bolesti rovnou po 3min šílený…
Jo, Fragola tebe obdivuju, tolik dětí a koukám, že s každým byly větší míry…
fragola píše:
Teredes, tak to jsi byla taky „drobeček“A mamka teda akční
Taky to měla tak, že s každým dítkem šla porodní váha nahoru?
Hele tak jsem mamce zavolala
. Prvni holka 3,05
druha holka 3,6
treti kluk 3,7
ctvrta holka (ja) 4,8
Takze jo, lezlo to pekne nahoru. Zajimavy. Ale mame velke casove rozestupy, mezi prvni segrou a mnou je 22 let.
Me u druheho porodu prisla ta bolest proste ostrejsi, hur se snasela, ale nechci vas strasit, zase tim, ze to trvalo kratsi dobu, jsem z porodniho salu odesla po svych do sprchy, nebyla jsem nijak extra vystavena, ale v zasade normalne funkcni. Proste celkove to bylo lepsi. Jak jsem prezila ten prvni netusim.
U mě druhý fofr rychlovka a bolesti srovnatelný s prvním. U prvního to trvalo od prasknutí vody 24 hodin, od prvních znatelných bolestí 13 hodin. Málem to skončilo kleštěma. Druhej první malé bolístky v jednu ráno. Odjezd do porodky ve 4, přijela jsme na 8 otevřená a fofr na sál. Malá se narodila v 5,30 s 4210g. Kdyby nechtěli vyplňovat ty blbý papíry a prdli mi vodu rovnou tak byla na světě ještě mnohem dřív, byl to hukot pak už. ![]()
ahoj holky,
mně druhý porod taky teprve čeká a taky s e bojím..první byl sice celkem v pohodě,ale moc dobře vím,že každý porod je jiný..ségra si taky myslela,že druhý porod bud erychlejší a prd velebnosti,měla je oba stejně dlouhé…ach jo a tak se mi to blíží…právě že vím už do čeho jdu,tak mám strach,ono je lepší nevědět ![]()
ps:a jak mám udělat,aby se mi zobrazili ty metříky?já je nemám u nikoho
děkuji ![]()
suik, neboj
Ono to půjde. První porod se rozjížděl pomaličku, polehoučku a druhý byl prostě fofr. A jak to bylo kratší, tak mi to přišlo i bolestivější
ALe mně to takhle přišlo úžasný. Pořád mám ten druhý porod v paměti jako nejkrásnější ![]()
Teredes, jejda, to jsi mamce nemusela volat
Když jsem to dopsala, tak jsem si říkala, že to je to ode mne blbá otázka, že já taky nevím, jak byla velká ségra
Takže to mamka měla taky tak, že každé mimčo bylo větší. Něco na tom asi bude
![]()
Já poprvé rodila nedávno. Celkově 2,5 hodiny a bolestivý. Tak jestli by měl být druhý rychlejší, tak by to byla paráda. Že bych měla za hodinku odrozené? ![]()
první porod kvůli špatným ozvám ukončený kleštěma po 5 hodinách na sále,po 8 letech druhý porod vyvoláváný kvůli špatným průtokům,tabletky 2 dny nefungovali a třetí den mi v 16hod praskli vodu,16.45 začli kontrakce a 17.34 byla na světě takže sem podruhé rodina 3/4 hodky ![]()
Fragolo ja jsem rada, ze to vim. Zase o informaci moudrejsi
. Ja to tusila, jen jsem myslela, ze prvni segra mela 3,2 a nevedela jsem brachu. Takze rado se stalo.
Prví porod 2,5h prdla voda, bolesti něco přes hodinu brnkačka.
Druhý porod 24h prdla voda, bolesti začli cca 6h před porodem slaboulinké, pomalu se stupňovali. Někdy od 2h ráno to začlo bolet víc, od cca půl čtvrtý už to bylo na pokraji mých možností, ve 3/4 na 5 se syn narodil. Pro mě byl druhý porod náročnější, nějak jsem si to pořadí asi prohodila.
Poprvé mě střihli, kdybych nebyla na zádech, tak by to nemuselo být… Podruhé nástřih nebyl dostupný
, tak jsem se trhla, tři stehy to spravili
Podrobnější popis viz podpis
První porod po 14ti denním přenášení vyvolávaný a trval přesně od 23.50, kdy mě vzbudily bolesti a maličký se narodil v 6.15 ráno. Druhý začal spontánně sám a to kolem půlnoci začaly lehké nepravidelné bolesti, ve 2.30 mě začala postupně odtékat voda a maličká se narodila ve 13.17
, ale bolel až tak 2-3hod před koncem ![]()