Poslíčky vs. kontrakce, jak je rozeznat?

14
2.3.12 20:10

Poslíčky vs. kontrakce

Ahoj holky

přenáším tak nad vším tak přemýšlím......už se teda porodu vubec nebojím ba naopak už to chci mít za sebou a mit maličkou u sebe Jsem na to už psychycky připravená tak aspon tak …Má otazka je asi blbá ale to je tou dlouhou chvíli Chci se zeptat jestli je prvotní bolest u posličků i kontrakcí stejná? a jen se to liší tím že poslíčči jsou nepravidelní a přejdou…tou bolestí myslím narazovej tlak na spodek podpovázený jako by menstruační bolestí?…a ještě jedna otázečka…Volala jsme do porodnice v jiném městě protože u nás se maluje a sestřička mi řekla že jako prvorodička mám přijed když mi odteče plodovka tak do 2 hodin…a pokud dostanu kontrakce a až se skrátí tak na 5-3 minuty tak pak po několika hodinach dojed a co když za těch několik hodin porodím dříve doma ?? :lol: :nevim: Já jen nechci at mě seřve když tak přijedu a řeknu že mám kontrakce po 5 minutach teprve hodinu …Děkuji za přečtení a případné rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
2.3.12 20:15

no, s první otázkou ti nepomůžu měla jsem porod vyvolávaný, takže od začátku ostrá bolest. ale to s tou nemocnicí… podle mého ti nemůžou nic říct na to že bys přijela dříve. nikdy nevíš že… a jak to máš asi odhadnout, když sama nevíš za jak dlouho od prvních kontrakcí budeš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
2.3.12 20:16

Tohle je těžké odhadnout, někdo má kontrakce po 5 minutách několik hodin, třeba já jsme první kontrakci zaregistrovala cca hodinu před tím než se malý narodil. Naštěstí jsem tedy zrovna byla na pravidelném monitoru v porodnici, tak mě tam doktor odlovil, že u mě to bude rychlé (tou dobou jsem ještě kontrakce necítila, i když monitor už něco ukazoval) a měl pravdu :mrgreen:
Jo a plodovka mi praskla až při tlačení… takže já se řídit doporučeními, tak 100% porodím doma.
To jestli tě někdo seřve bych neřešila (partnera sebou, ať má kdo řvát na příslušnou sestru, pokud to zkusí), spíš jsem měla obavu z toho, že přijedu moc brzo a budu tam trávit zbytečně X hodin před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.3.12 20:18

Podle mě teda poslíčky a počáteční kontrakce vyjdou nastejno. Poslíčky jdou rozehnat teplou koupelí, naopak pravé kontrakce koupel vydrží, nebo dokonce zesílí.

Do proodnice bych nejela podle intervalů, spíš podle svého pocitu. Najednou nastane chvíle, kdy už nebudeš chtít mluvit, nebudeš moc vnímat okolí, budeš se na bolest muset opravdu soustředit.
První syn se narodil 2,5hodiny od prasknutí vody, po prasknutí nic a pak najednou šílenej šrumec, nemít porodku 5min autem, tak asi rodím v autě nebo doma (což teda bylo původně v plánu, ale nějak jsem to psychicky neustála).
Druhý syn se narodil od odtoku 24h, porod se rozjel až pozdě večer (voda praskla brzo ráno) a už to nebyl takovej hukot jako u prvního, kontrakce se stupňovali postupně.

Takže nejezdi jen proto, že máš slabé ms bolesti, i když třeba po 5min, budeš pak zbytečně trčet v porodnici, budou mít třeba i tendence porod urychlovat, což je zbytečné. Až to budou ty správný kontrakce, které vedou k porodu, tak pořádně rozjetý porod poznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
2.3.12 21:35

Ty bolesti jsou stejné. Zezačátku to je jen jako MS bolest. Musíš hlídat čas a spíš se řídit tou pravidelností a jestli ta bolest trošku stoupá. Záleží na tom, jak máš porodnici daleko. Jestli je blízko a ty přijedeš brzy, tak tě můžou poslat domů. Pokud je to delší cesta tak si tě tam nechají. Já bych se taky spíš řídila tou intenzitou než tím, jak dlouho to trvá.
Jo a rozhodně ti nevynadají. Pořád lepší přijet dřív, než se tam hnát na poslední chvíli. Při porodu máš být hlavně v klidu a mít co nejmenší stres. Takže pokud se budeš doma bát, prostě bych tam jela. Oni jsou na to zvyklí. Jedna věc je o tom informova dopředu, že ten porod zase není tak rychlý a druhá je, chování k mamince, která tam přijede s tím, že už rodí. Akorát riziko je, že pokud budou mít plno a ty ještě budeš mít čas, můžou tě ještě poslat domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
2.3.12 21:56

Ahoj, já teda měla poslíčky až u druhého porodu a to byla opravdu jen slabá bolest, různé intervaly, až byly co 5 minut ikdyž silnější, ale pořád jsem si říkala, že to ty opravdové kontrakce ještě nejsou, tak jsme radši jeli do porodnice. Měla jsem strach aby to nenabralo rychlý spád. V porodnici byli milí, bolesti ustaly úplně, pak se vrátily asi po 15min. Připadala jsem si jako idiot, doktor říkal že to nevidí dřív jak ráno (jeli jsme v osm večer), sestra ale řekla, že je dobře že jsem dojela, že u druhorodiček to opravdu někdy může mít rychlý spád. A taky že jo, asi za tři hoďky se dostavily kontrakce a to opravdu byl VELKÝ ROZDÍL než u poslíčků a já byla opravdu šťastná že už jsem v nemocnici a nemusím se teď kodrcat v autě. Takže každý to má jinak a já doporučuje radši jet 3× zbytečně než to jednou prošvihnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
3.3.12 14:13

Já jsem měla poslíčky dlouho pře porodem a bála jsem se, že kontrakce nepoznám … poznala jsem to, nevím jak, ale prostě jsem cítila, že už je to ono :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
5.3.12 22:28

Jo a k tomu, som bola prekvapena, ze cela ta procedura trvala hodinu. Mne praskla voda, sestra tam urobila test na plodovu vodu, bol pozitivny, a zacal kolotoc otazok a vsetkych moznych veci, co trvalo hodinu. A to som bola v ten vecer iba sama. Takze aj to by som drzala v pameti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
14.8.13 23:50

Ahoj zeny,
už fakt nevím. Od rana mám divny poslicky. Nic pravidelného to nebylo ale bylo to jiný než obvykle. Jindy me bolely v podbrisku i bez tvrdnuti bricha a třeba v kuse nebo jen tvrdilo břicho. Dneska bolesti přicházeli a odcházeli. Koupala jsem se teda 3×. A ted ve 23 co jsem byla ve vane tak jsem to měla : 23. 06,09,13,18,21,23,26,30,34,38,43,47 pravidelný to taky asi není ale boli to víc a víc! Zítra v 7.30 mám jít na monitor. Mám to zaspat? Jsou to ty poslicci? Jestli jo tak jsou hnusný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.8.13 09:40

@Misi-nnka mně to teda přijde pravidelné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
15.8.13 14:56
@micelinka píše:
@Misi-nnka mně to teda přijde pravidelné :lol:

ve 3.37 se narodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.8.13 15:10

@Misi-nnka snad ne doma ;)? Gratulace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
15.8.13 15:29
@micelinka píše:
@Misi-nnka snad ne doma ;)? Gratulace!

nene:) v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
18.8.13 08:03

@Misi-nnka gratuluju též! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
16.1.14 16:52

Ahoj holky, tak vám nevím mám po hemiltnovu hmatu a od rána mě bolí v kříži a bolesti jako při ms.Ted večer už je to silnější, ale intervali se různí, jednou je to
2 krát po 10 min potom po 20 potom zase po 10.když bolest přejde pořád cítím podbřišek, ale ne tolik.Dala jsem si vanu, ale nic se nezměnilo. Hlenová zátka mi odchází. Zítra jdu na monitor tak, nevím jestli mám vyrazit ted a nebo počkat do zítřka. :nevim: Nechci plašit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100