Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Proč hloupé? Pokud to nevadí tobě, že táta uvidí vše tak je to OK. ![]()
ja v tom zadnou hloupost nevidim
je krasne kdyz te takhle podporuji a u porodu bys mela mit nekoho kdo te podrzi a na koho se muzes spolehnout ![]()
Holky děkuji! Ptám se, protože jsem to řekla své kamarádce, která na mě dívala jako na blázna a dostala jsem docela strach, aby na nás v porodnici nekoukali divně
.
Proč by ne? Já u našich taky bydlím, u porodu teda nebyli, ale normálně před tátou kojím a tak… Když to viděla moje babička, tak jí málem kleplo
Pokud tak budeš klidnější, vezmi si s sebou koho chceš, já byla sama, prostě jsem to tak cítila…
Důležité je, jak to cítíš ty, a pokud tě tam taťka podpoří tak bych v tom neviděla problém ![]()
Pokud ti neva, že tam budeš třeba lítat nahatá a tak, tak je úplně jedno, koho si vezmeš k porodu, důležité je, aby ti ta osoba byla oporou a ty jsi díky ní měla porod lehčí.
Jen bych se bála, že ať už maminka, ale hlavně tatínek tam bude vyšilovat, že mě něco bolí, a ať něco udělají, chlapi jsou řešiči a porod nejde vyřešit, ten si jde jen odžít…
Můj táta by u porodu být nemohl a i se teda sám vyjádřil, že je rád, že za jeho doby to nebylo zvykem, moje mamka mi též na rovinu řekla, že by to pro ni bylo stranšé mě vidět v bolestech a nemoct nic udělat ![]()
Naši jsou úžasní, táta už nabíjí baterii do foťáku, aby mohl malinkou hned vyfotit
. Co kdyby to prý přišlo dříve…:)
jéé, to je hezký
Taky bych chtěla mít u porodu maminku! Ale bude snad manžel…
Vůbec to není hloupé, snad jen méně obvyklé. Když mi manžel při prvním těhotenství řekl že se mnou nepůjde, taky jsem uvažovala o mamince. Nakonec šel…
Se mnou byl třeba taťka na UTZ a na ten příští vezmu i maminku. Oni jsou dojatí a za nich to nebylo, tak je to pro ně zážitek
Každá žena by měla mít u porodu někoho, na koho se může stopro spolehnout a s kým jí je dobře. Je úplně jedno, kdo to je a co si o tom myslí druzí. Jen ho připrav na to, že se v průběhu porodu může stát, že ti jeho přítomnost začne vadit a ty ho pošleš pryč, aby z toho nebyl potom rozhozený. ![]()
je to hezký, ne hloupý
![]()
já sice měla u porodu manžela, ale moji rodiče jsou zdravotníci, taťka zrovna sloužil a tak mamka přijela a už cca hodinu po porodu se na malou přišli podívat (ještě na porodní sál) a bylo to moc fajn ![]()
takže pokud ti nevadí, že tě taťka uvidí třeba nahatou, tak proč ne ![]()
Zdravím
, předem se omlouvám za anonym. Měla bych dotaz… jsem ve 37.tt, porod se blíží
, nyní bydlím do porodu u rodičů, přítel o nás nejeví zájem. Naši jsou úžasní, se vším mi pomáhají. Byla bych moc ráda, kdyby k porodu šla se mnou máma, mít tam aspoň někoho blízkého. Bohužel má zaměstnání při kterém hodně cestuje, takže táta nevrhl, že pokud mamka nebude k dostání, půjde mě podpořit on. Myslíte, že to není hloupé?
Děkuji za odpovědi.