Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky budoucí maminky,
dnes jsem se dozvěděla,že mě čeká příští týden indukce. Najde se tu nějaká spřízněná duše kterou to příští týden pravděpodobně také čeká a chystá se rodit v ostravě porubě?jaké z toho máte pocity?já už se strašně moc těším až budu mít malou u sebe a hlavně už bude venku ze mě
. maminky, které jste indukci zažili - mohl být váš partner s vámi po celou dobu, nebo musel odjet a vy jste si ho volali až jste opravdu šli rodit?manžel nedokáže pochopit,že to taky nemusí vyjít hned ten den. a nedokážu mu vysvětlit že ho tam asi nenechají čumákovat od rána do večera ![]()
tak já rodila indukci dvakrát, ani jednou teda v Ostravě, ale jestli Ti pomůže zkušenost od nás, tak já poprvé rodila od čtvrtka, kdy jsem nastoupila do pondělka noci, kdy jsem porodila první dceru. Otec dítěte mohl přijet až cca 4 hodiny před porodem.
Druhou dceru už jsem rodila jen od pátku do neděle, kdy se krátce před 1 h narodila. Otec to nestihl, finále šlo takovým fofrem, že za těch 20 minut než byla malá venku dojet nestihl
Mi vyvolávali porod v Porubě
Dali mi tabletku ve 14:30. Manžel mi ještě přivezl věci a zůstal semnou eště na té chodbě před oddělením (teda min půl hodiny po zavední tablety se musí ležet) Po 18hod jsem ho poslala domů, že mi není dobře, že si jdu lehnout a kolem 20 jsem mu volala, ať jede zpět, že budu rodit
Ve 23:39 byla malá na světě
. Oni většinou řeknou, že má manžel jet domů. Já jsem to ale nějak sama vycítila a můj muže řřekl, že i kdyby tam měl přespat, tak, že tam bude čekat ![]()