Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anonymní já jsem to tak měla 4 dny do porodu, že jsem každý večer lezla po zemi bolestí, křížové bolesti a bolesti jakoby mi někdo rval ledvinu..
Pak mi za 4 dny praskla voda..
To, jestli to jsou poslíci či porod poznáš jednoduše
. Napusť si teplou vanu a chvíli v ní relaxuj. Pokud to přejde, byli to poslíci. Pokud ne, tak se brzo můžeš těšit na miminko
. Mě porod začínal tak, že jsem měla bolesti jako při menzes a střevních potížích dohromady
. Bolelo to tak 3 dny a pak jsem vyrazila do porodnice ![]()
Hodně štěstí ![]()
janicce píše:
To, jestli to jsou poslíci či porod poznáš jednoduše. Napusť si teplou vanu a chvíli v ní relaxuj. Pokud to přejde, byli to poslíci. Pokud ne, tak se brzo můžeš těšit na miminko
. Mě porod začínal tak, že jsem měla bolesti jako při menzes a střevních potížích dohromady
. Bolelo to tak 3 dny a pak jsem vyrazila do porodnice
Hodně štěstí
Vanu nemáme
Jednině zalézt do sprcháče, večer jsem mrchy posly zahnala taky tak, ale na tu ??ledvinu?? mi to nepomáhá-ani lepší ani horší ![]()
kvaček píše:Že by?
Anonymní já jsem to tak měla 4 dny do porodu, že jsem každý večer lezla po zemi bolestí, křížové bolesti a bolesti jakoby mi někdo rval ledvinu..
Pak mi za 4 dny praskla voda..
A ještě bych se chtěla omluvit za anonym, není to nic extra citlivého, jen nechci, aby občas načuhující příbuzenstvo začalo telefonovat jak o život
Však to znáte…
Jestli to budeš mět jak já tak si užiješ
Vždycky mě to chytlo večer a tak do 1 jsem si nahřívala záda nebo sprchovala a pak dobré a na druhý den to samé.. Bolest jak práva ![]()
kvaček: Tak to bych snad radši šla „vyhánět“ - vytřít schody v paneláku, znásilnit manžela… Než to co píšeš ![]()
Ale kdo mi zaručí, že to pomůže ![]()
Já bych řekla, že se tělo chystá na porod. Taky jsem cca týden před porodem měla peklo, že jsem se ani hnout nemohla. Byly to střevní potíže smíchaný s bolestí všude kolem. Myslela jsem, že fakt chcípnu. myslím, že celý porod nebyl zdaleka tak hrozný. Známa gynekoložka mi řekla, no to se tělo asi tonizuje na porod..... SUPER ![]()
Anonymní píše:
A ještě bych se chtěla omluvit za anonym, není to nic extra citlivého, jen nechci, aby občas načuhující příbuzenstvo začalo telefonovat jak o životVšak to znáte…
jj, známe ![]()
No tak si zalez do sprcháče
. Hezky se sprchuj teplou vodou. Bříško, záda.. Hlavně, aby Ti to bylo příjemné. Pak si zalez pod deku, uvař si nějaký dobrý čajík, pusť si film a čekej, jak se mimčo rozhodne
.
janicce píše:
No tak si zalez do sprcháče. Hezky se sprchuj teplou vodou. Bříško, záda.. Hlavně, aby Ti to bylo příjemné. Pak si zalez pod deku, uvař si nějaký dobrý čajík, pusť si film a čekej, jak se mimčo rozhodne
.
Jéé kdyby to šlo, ale naše prcková mě nenechá a chlap se vrátí z práce před půlnocí
Holt budu muset trpět, aspoň budu mít cvik, brzy nebude na odpočinek ani pomyšlení ![]()
Ach jo, odpoledne se to uklidnilo a teď jsem půl hodiny stála u dřezu a zase trpím. Kdyby to fakt chtěla být známka brzkého porodu! ![]()
zakl.
No, nezbývá než použít známý citát: „Vydrž, Prťka, vydrž!“ Ať se to uklidní a nebo rychle přejde v porod.
Držím držím ![]()
Něco pro ty naše zlatíčka musíme vytrpět. Jak teď vzpomínám na svoje první těhu:)
Zdravím
Když jsem si na chvíli lehla, bylo to lepší, ale sotva se pohnu, bolest se vrátí. Mohl by to být náznak blížícího se porodu?

Chci Vás moc poprosit o radu, názor.
Jsem v 38tt, včera večer jsem měla prvně poslíčky, ale žádný extrém. Dnes mě cestou z nákupu chytla v autě dost nepříjemná bolest-nejdřív chvilku v kříži, pak se to přestěhovalo jakoby výš, do oblasti ledvin-na pravou stranu. Bolí to jako
Minulý čtvrtek na KO jsem měla hrdlo měkké, prostupné pro prst, na CTG kontrakce žádné.
Trochu panikařím, ač je to moje druhé těhu, ale u prvního jsem porod poznala bezpečně-rupla mi voda
Mám se „těšit“ na nic neznamenající bolest, nebo se těšit na mimi