Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Můj druhý porod byl lepší. Ve 23.00 na porodním sále a než jsem se pořádně uložila na monitoring, tak se malej hlásil na svět - 1.28
Bolelo to, ne, že ne, ale šlo to mnohem rychleji, než poprvé a to jsem měla 9let pauzu
Držím palečky, ať vše dobře dopadne, ty i miminko jste zdraví a porod, ať proběhne hladce a rychle.
Katka86 píše:
Jediné co bylo horší,tak bylo zavinování dělohy,to bylo horší snad než samotný porod![]()
![]()
To jsem škemrala o tabletku od bolesti.PRvně jsem si hrdinsky říkala,že to přežiju,ale když se to rozjelo,tak jsem škemrala jak malá holka
To taky, to zavinování dělohy u druhého byl docela mazec!!! Taky jsem si rekla o kapky proti bolesti…
Oba rychlé a krásné. Přesto každý jiný.
U prvního porodu byla nejnáročnéjší otvírací fáze, tlačení už byla pohoda. U druhého přesně naopak…
Edit: Ano, zavinování u druhého byl masakr. Bolesti srovnatelné s kontrakcemi.
Prvni vyvolavany trval 5h druhy ve 4:33 me prijaly do porodnice a ve 4:55 se mala narodila zavinovani u obou bylo vpohode nic me nebolelo.jaktak koukam mela jsem moc dobry
Můj první porod trval od první kontra do porodu 10 hodin, jako vystreslá prvorodička jsem jela do porodnice moc brzy a v porodním boxu jsem strávila 5 hodin, než jsem porodila. Tlačení byla fuška, dcera měla přes 4 kila.
Druhý porod jsem si odfuněla doma, než bylo mezi kontra méně než 2 minuty (porodnice je 5 minut autem), do porodky jsme dojeli 3:10 ráno, na kozu jsem ulehla v půl, syn se narodil 3:50. Značka ideál.
Měla jsem celý den poslíčky, v 11 večer začaly kontrakce pravidelnit, před 4 se narodil. Měl o 400g méně než dcera a byl druhý, takže šel ven na jedno zatlačení. Jediné, co bylo fakt horší, je to zavinování dělohy, to jsem prostě prodýchávala jako kontra. ![]()
Ale celkově druhý porod o kus lehčí, kratší, snazší, prostě super. ![]()
Přeju rychlý porod! ![]()
Zavinování po druhém byl masakr, dávala jsem si u kojení termofor na břicho a pokud jsem si ho zapomněla dát, tak jsem se kroutila jak žížala, bolelo to teda fest
U prvního jsem cítila jen slabé ms bolesti, u druhého to byly regulérní kontrakce ![]()
Gladys píše:
Zavinování po druhém byl masakr, dávala jsem si u kojení termofor na břicho a pokud jsem si ho zapomněla dát, tak jsem se kroutila jak žížala, bolelo to teda festU prvního jsem cítila jen slabé ms bolesti, u druhého to byly regulérní kontrakce
Já u prvního ani tuk,prostě nic,u druhého brutál,ale jen po ty dny co jsem byla v porodce ![]()
Druhý porod byl o dost náročnější, protože druhé mimi mělo 4kg a první mimi mělo 3kg ![]()
Naštěstí díky skvělé porodnici ve Vrchlabí se to v pohodě zvládlo bez lékařských zásahů (bez nástřihů apod.) a rodila jsem v prostředí jako doma ![]()
Katka86 píše:Ja to měla taky takGladys píše:Já u prvního ani tuk,prostě nic,u druhého brutál,ale jen po ty dny co jsem byla v porodce
Zavinování po druhém byl masakr, dávala jsem si u kojení termofor na břicho a pokud jsem si ho zapomněla dát, tak jsem se kroutila jak žížala, bolelo to teda festU prvního jsem cítila jen slabé ms bolesti, u druhého to byly regulérní kontrakce
evinula píše:Katka86 píše:Ja to měla taky takGladys píše:Já u prvního ani tuk,prostě nic,u druhého brutál,ale jen po ty dny co jsem byla v porodce
Tak já cítila zavinování minimálně týdena skoro celý ten týden v plné síle
A celkově jsem to cítila ještě ve 3týdnech, fuj
Gladys píše:evinula píše:Tak já cítila zavinování minimálně týdena skoro celý ten týden v plné síleKatka86 píše:Ja to měla taky takGladys píše:Já u prvního ani tuk,prostě nic,u druhého brutál,ale jen po ty dny co jsem byla v porodce
A celkově jsem to cítila ještě ve 3týdnech, fuj
Já po prvním porodu nic moc necítila a po druhým-tím,že mi byla pozastavena laktace-jsem taky nic necítila,ale mamina co tam ležela se mnou-chuděra-měla bolesti,tak že pořád svíjela i když ji dali kapky od bolesti..
Ahoj, u me to neplati, prvni porod trval 4,5 hodiny a druhy 6,5 hodin a vic jsem ho prozivala ![]()
tak já první 18,5h vůbec jsem se neotvírala…bolesti jak blázen,celou dobu napojena na oxytocinu takže bez sprchy ![]()
ted mám rodit podruhé a bojím se strašně,že to zase bude na houby ![]()
Luckap píše:
tak já první 18,5h vůbec jsem se neotvírala…bolesti jak blázen,celou dobu napojena na oxytocinu takže bez sprchy
ted mám rodit podruhé a bojím se strašně,že to zase bude na houby
Já měla ten první taky nic moc, také oxytocin, bez možnosti pohybu, napojena na monitor.....ten druhy byl super, nad moje ocekavani ![]()
Niceho se neboj
, bude to urcite lepsi, nez prvni…