Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky zajímalo by mně jak probíhal váš druhý porod? Je pravda že bývá lehčí než první? ![]()
Ahoj Mikky za sebe muzu rict ano byl lehci a hodne rychly nez prvni ![]()
No trval u mě o hodinu mín,za tři hodiny bylo po všem.A byl vyvolávaný.Ale bolesti,kontrakce byly daleko větší než u prvního porodu.Byl tedy rychlejší,ale první pro mě byl o dost míň bolestivější ![]()
Já měla druhý porod procházku růžovým sadem,po samotném porodu se mi ani nechtělo věřit tomu,že to šlo tak hladce a hlavně rychle,narozdíl od prvního porodu
ten byl otřesný,dlouhý.Od první bolesti byl kluk za dvě hodky venku
Takhle bych rodila klidně denně
Bolesti snad poloviční,fakt super ![]()
První byl dlouhý a náročný a velmi bolavý skončil sc. Předpokládala jsem proto, že druhý bude rovnou naplánovaný sc. Nikoli. Byl dlouhý, náročný, bolavý … a skončil sc. (Si to mohli odpustit rovnou!!!
)
Katka86 píše:
Já měla druhý porod procházku růžovým sadem,po samotném porodu se mi ani nechtělo věřit tomu,že to šlo tak hladce a hlavně rychle,narozdíl od prvního poroduten byl otřesný,dlouhý.Od první bolesti byl kluk za dvě hodky venku
![]()
![]()
Bolesti snad poloviční,fakt super
každým dnem čekám druhý porod, chci taky takový…
Ja mela oba porody celkem v pohode a nic dlouheho, ale jo, druhy byl kratsi, rychlejsi a celkove lehci. ![]()
No moje porody viz podpis. ![]()
Druhý porod byl pro mě náročnější v porovnání s prvním, když to vezmu na silné kontrakce, tak první hodinu, druhý tak cca 3h.
Z pohledu normální rodiček tím pádem druhý porod vlastně perfektní, v porovnání s prvním ale náročnější a rozhodně bolavější.
Já jsem se před druhým porodem bála, že porodím ještě rychleji, než poprvé, že se nic nestihne, no a ono to bylo nakonec úplně jinak
Možná i kvůli tomu, že jsem čekala pohodovou rychlovku pak pro mě průběh druhého porodu byl náročnější, kdybych se neupínala na nějakou představu průběhu, mohla jsem pak bolesti nést o trochu líp, kdo ví…
Já doufám že bude, můj první byl noční můra a za 4 měsíce a kousek mě čeká druhý - no strach mám už teď ![]()
Neoenc píše:Katka86 píše:každým dnem čekám druhý porod, chci taky takový…
Já měla druhý porod procházku růžovým sadem,po samotném porodu se mi ani nechtělo věřit tomu,že to šlo tak hladce a hlavně rychle,narozdíl od prvního poroduten byl otřesný,dlouhý.Od první bolesti byl kluk za dvě hodky venku
![]()
![]()
To fakt ani nebyl porod,jako ve srovnání s tím prvním,po samotném porodu bych klidně obula horolecký boty a zdolala Mount everst,jak mi bylo dobře.Dostala jsem kontrakce hned po minutě až dvou,byli sice jako fakt silné,ale vlastně ani nebyl čas se unavit
Rychle tašku,hned do porodky,na nic jsme nečekali.Na příjmu mě sestra sjela,že jsme měli přijet dřív,když mám tak časté bolesti
tak ji říkám,že je mám teprve asi 20 minut.Při prohlídce otevřená na 8 cm
na pásy,chvíli do sprchy,píchnout vodu,párkrát zatlačit a miminko je na světě ![]()
Ahojky,druhý porod byl u mě procházka růžovou zahradou
od začátku kontrakcí až po porod-za tři hoďky nebylo co řešit ![]()
Katka86 píše:Neoenc píše:To fakt ani nebyl porod,jako ve srovnání s tím prvním,po samotném porodu bych klidně obula horolecký boty a zdolala Mount everst,jak mi bylo dobře.Dostala jsem kontrakce hned po minutě až dvou,byli sice jako fakt silné,ale vlastně ani nebyl čas se unavitKatka86 píše:každým dnem čekám druhý porod, chci taky takový…
![]()
![]()
![]()
Rychle tašku,hned do porodky,na nic jsme nečekali.Na příjmu mě sestra sjela,že jsme měli přijet dřív,když mám tak časté bolesti
![]()
tak ji říkám,že je mám teprve asi 20 minut.Při prohlídce otevřená na 8 cm
![]()
na pásy,chvíli do sprchy,píchnout vodu,párkrát zatlačit a miminko je na světě
tak bych to chtela taky, ja mela u prvniho snesitelny bolesi kolem paty odpoledne, do porodky v devet vecer a mala se narodila za pet min. pulnoc ![]()
Můj druhý porod byl hodně jiný a mnohem lepší… První akutní císař po 7hodinách, druhý přirozený, rodila jsem 5 hodin, kontrakce u druhého byly mnohem více bolestivější a intenzivnější, ale i tak, není nad to, rodit přirozeně.
Jediné co bylo horší,tak bylo zavinování dělohy,to bylo horší snad než samotný porod
To jsem škemrala o tabletku od bolesti.PRvně jsem si hrdinsky říkala,že to přežiju,ale když se to rozjelo,tak jsem škemrala jak malá holka ![]()
První celkem rychlý žádná hrůza jen tlačení hnus. Druhý superrychlý o to bolavější, ale za hodku bylo po všem a tlačit jsem skoro ani nemusela ![]()