Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
xmerssy píše:Luckap píše:Já měla ten první taky nic moc, také oxytocin, bez možnosti pohybu, napojena na monitor.....ten druhy byl super, nad moje ocekavani
tak já první 18,5h vůbec jsem se neotvírala…bolesti jak blázen,celou dobu napojena na oxytocinu takže bez sprchy
ted mám rodit podruhé a bojím se strašně,že to zase bude na houby
Niceho se neboj, bude to urcite lepsi, nez prvni…
ale ty máš dětičky brzy po sobě..nebo myslíte že to na to nemá vliv..po kolika letech se jde znovu rodit?
Luckap píše:xmerssy píše:ale ty máš dětičky brzy po sobě..nebo myslíte že to na to nemá vliv..po kolika letech se jde znovu rodit?Luckap píše:Já měla ten první taky nic moc, také oxytocin, bez možnosti pohybu, napojena na monitor.....ten druhy byl super, nad moje ocekavani
tak já první 18,5h vůbec jsem se neotvírala…bolesti jak blázen,celou dobu napojena na oxytocinu takže bez sprchy
ted mám rodit podruhé a bojím se strašně,že to zase bude na houby
Niceho se neboj, bude to urcite lepsi, nez prvni…
Vidíš, to jsem si ani neuvědomila, osobně si ale myslím, že to na to vliv nemá.....
Já měla oba porody skoro jak přes kopírák..
Oba začaly odchodem hlenové zátky kolem 22.hodiny, obě děti se narodily krátce po šesté ranní..
Ale druhý porod daleko méně bolel a dítko vylezlo víceméně samo během jedné kontrakce (na rozdíl od prvního porodu, kdy jsem tlačila jak o život a PA mi ještě skákala po břiše)
Tak mě také čeká druhý porod,ale je to ještě daleko.Jsem ráda že většina popisuje druhý jako lepší,ale to zavinování dělohy.To jsem vůbec nevěděla.První porod byl hroznej a dlouhej ,ale o zavinování jsem ani nevěděla.Tak uvidímě,už začínám mít taky strach.Škoda že to nejde bez porodu ![]()
@Edita27 píše:
Tak mě také čeká druhý porod,ale je to ještě daleko.Jsem ráda že většina popisuje druhý jako lepší,ale to zavinování dělohy.To jsem vůbec nevěděla.První porod byl hroznej a dlouhej ,ale o zavinování jsem ani nevěděla.Tak uvidímě,už začínám mít taky strach.Škoda že to nejde bez porodu
Mě taky čeká druhej porod, ale už co nevidět mám termín 8.června. Strach mám hroznej , prvni porod byl dés praskla mi voda v půl třetí ráno a mala se narodila až v 16:59:/ méla sem strašný křižový bolesti to bylo peklo.
@Jarča8 Tak to je opravdu už zachviličku.Já až 4.11.,ale ono to taky uteče.Já todila od 6 ráno do 8 večer,ale vyvolávanej a po epiduralu se mi zastavil prakticky porod.Jen bolesti zůstaly.Druhý těhotenství dost rozdíl oproti prvnímu.Pořád špatně,unavená.Nevím jestli stárnu že to snáším hůř
.Ale dá se to přežít.Ono poprvé se člověk bojí , že neví do čeho jde a podruhé se bojí, že už právě ví do čeho jde ![]()
@Edita27 píše:
@Jarča8 Tak to je opravdu už zachviličku.Já až 4.11.,ale ono to taky uteče.Já todila od 6 ráno do 8 večer,ale vyvolávanej a po epiduralu se mi zastavil prakticky porod.Jen bolesti zůstaly.Druhý těhotenství dost rozdíl oproti prvnímu.Pořád špatně,unavená.Nevím jestli stárnu že to snáším hůř.Ale dá se to přežít.Ono poprvé se člověk bojí , že neví do čeho jde a podruhé se bojí, že už právě ví do čeho jde
Přesně tak to říkám i já, poprvý se člověk boji toho neznáma co ho čeká ale podruhý je to ještě horší když ví co ho čeká … Já sem tentokrát taky zvracela to sem poprvý neměla , každý těhotenství je hold jiny
Tak za sebe musím říct, že druhý porod byl o něco kratší, mnohem méně bolestivější a mimčo se narodilo hned na druhé zatlačení prakticky bez námahy. Celkově oba porody fajn, ale ten druhý fakt pohodička. Aj jsem se hned zbrchala a po týdnu jsem nebýt šití dole ani nevěděla, že jsem rodila.
A to zavinování dělohy je teda fakt děsný, nejhorší je to pár dní po porodu, no úplné křeče.
Po týdnu už ale v pohodě. ![]()
Tak u mě byl druhý porod rychlejší, malá se narodila hodinu po příjezdu do porodnice. Ale přišlo mi, že bolesti byly silnější, a to jsem měla první porod vyvolávanej, kterej prý bolí víc. Jinak pohodička, šití jsem necítila vůbec, měla jsem jenom 3 stehy. Zavinování jsem cítila, ale nebyla to žádná hrůza.
Jinak prý když je druhý porod za víc jak tři roky, je to jakoby se rodilo poprvé
@Jarča8 píše:
Přesně tak to říkám i já, poprvý se člověk boji toho neznáma co ho čeká ale podruhý je to ještě horší když ví co ho čeká … Já sem tentokrát taky zvracela to sem poprvý neměla , každý těhotenství je hold jiny
Taky se bojím druhého porodu, čeká mě 19.6. … První hrůza, kontrakce začali o půlnoci a malej se vylodil až ve 13:00. Bolesti ke konci šílený a malého nakonec tahali vexem a skákali mi po břiše, potrhaná jsem byla až za ušima… Jak píšete prvního porodu jsem se nebála, ale těšila se na mimčo a teď se teda fakt bojím, když vím co bylo a to jsou děti 13 měsíců po sobě…
@ajva píše:
Taky se bojím druhého porodu, čeká mě 19.6. … První hrůza, kontrakce začali o půlnoci a malej se vylodil až ve 13:00. Bolesti ke konci šílený a malého nakonec tahali vexem a skákali mi po břiše, potrhaná jsem byla až za ušima… Jak píšete prvního porodu jsem se nebála, ale těšila se na mimčo a teď se teda fakt bojím, když vím co bylo a to jsou děti 13 měsíců po sobě…
Takže taky za chvíli .. Mě se to už taky blíží , v pátek jdu do poradny tak sem zvědavá co mi doktor řekne .. Tak to budeš rodit rychle po sobě, já mám dceru ktery budou 24.června tři roky , takže máme delší rozestup . Říkám si že kdyz sem to zvládla poprvý a bylo to tak dlouhý že musím i ted .. Nic jinýho mi ani nezbývá
@ajva píše:
Ahoj, neboj nic! Druhý porod bude určitě rychlejší. Já jsem první porod měla taky delší asi 17 hodin a teď to šlo pro mě rychle cca 5,5 hodiny. A to mi porod i zpomalovali. U prvního jsem se neotvírala a porod byl vyvolanej. Teď jsem sice zase přenášela, ale nakonec voda praskla sama a otevřená na šest jsem byla za hodinku. Jo a děti máme rok a pět měsíců po sobě. Držim place. PORODU ZDAR!
@alzbetah píše:
Ahoj, neboj nic! Druhý porod bude určitě rychlejší. Já jsem první porod měla taky delší asi 17 hodin a teď to šlo pro mě rychle cca 5,5 hodiny. A to mi porod i zpomalovali. U prvního jsem se neotvírala a porod byl vyvolanej. Teď jsem sice zase přenášela, ale nakonec voda praskla sama a otevřená na šest jsem byla za hodinku. Jo a děti máme rok a pět měsíců po sobě. Držim place. PORODU ZDAR!
Tak doufám že to budu mít taky rychly
@Jarča8 píše:
Takže taky za chvíli .. Mě se to už taky blíží , v pátek jdu do poradny tak sem zvědavá co mi doktor řekne .. Tak to budeš rodit rychle po sobě, já mám dceru ktery budou 24.června tři roky , takže máme delší rozestup . Říkám si že kdyz sem to zvládla poprvý a bylo to tak dlouhý že musím i ted .. Nic jinýho mi ani nezbývá
Jojo nic jiného nám nezbývá
Uklidňuje mě, že většina mami píše, že druhý porod je rychlejší… Já se nejvíc bojím toho, aby zas na řadu nepřišel zvon či kleště…u prvního mi přestali kontrakce přesně ve chvíli, kdy jsem měla začít tlačit a bez nich to prostě nešlo tak jak by mělo…, tak doufám, že teď malou vytlačit zvládnu. Krátký či dlouhý rozestup mezi dětmi prý nehraje roli co se porodu týče jsem vyčetla ![]()
@alzbetah píše:
Ahojda - moc díky za další ukázku toho, že podruhé to jde líp
Jinak koukám, že taky rychlovka s druhým, no jestli já se tady zbytečně nezaobírám porodem, místo abych řešila jak zvládnu v podstatě dvě mimina
PORODU NAZDAR!