Držglešle
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
držglešle
Holky mě baví diskuze o šetření a penězích, zajímám se o investování ( zlato stříbro) jak dobře uložit železný zásoby peněz pro strejčka příhodu,mám ráda nový nápady jak ušetřit,nový triky ,tipy.Ráda zjišťuju za co výhazuju zbytečně viz. speciální čistič mikrovlnky poslouží stejně jako voda s citronem.
Prostě jsem ráda držglešle a tak doufám,že je nás tu víc šetřících fanatiček a že budu mít s kým na tohle téma pokecat
p:S. nejde jen o věci jako nakupovat podle seznamu,psát jídelníček atd. ale do čeho líp investovat sttavební spoření,penzijní připojištění nebo raději nakoupit zlato a stříbro,nebo pozemky … samzdřejmě i rady do domácnosti jsou očekávány ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nápodobně-ale snažím se toho trochu zbavit,občas mám pocit,že to přeháním. ![]()
Pro letošní rok mám úkol-šetřit jen stavebka,penzijka a pojistky a ostatní peníze utratit,užít si.Nemyslím utratit zásoby,to ne,ale to co zbývá a jinak odkládám na horší časy,že letos prostě neodložím.A trochu se doma „odvážeme“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejsem drzgresle, ale pravy opak - proto je u nas doma nastesti tou drzgresli manzel a drzi mne zkratka, takze u nas doma je to vyvazene ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já nikdy neušetřila nic
Ale ted potřebujeme peníze na garaž+předělávku balkonu,takže jsem začala šetřit.Tento měsíc jsem přestala kupovat „blbosti“,bez kterých se obejdu,tzv.čistící prostředky,tuny sladkosti
a potraviny jsme taky omezili (dost se vyhazovalo
),dogerii jsem tento měsíc uplně vynechala,teda krom plin a jednoho šamponu a vložky.A hle,najednou mi na účtě zbyly 3 tis. a to jsme tento měsíc měli opravdu hooodně vysoké výdaje,já jsem na MD a manža mi teda domu nenosí 20 tis.A to jsem myslela,že z našich příjmu šetřit nejde ![]()
- Citovat
- Upravit
Já vám tu budu tu diskuzi s dovolením očumovat, protože neušetřím ani korunu
Zrovna tenhle měsíc jsme se vydali nehorázně, je fakt, že všechno bylo na dítě (no ale co s budem povídat, tu hrazdičku želvičku, svítící želvu ve tmě, džíny a několik mikinek fakt nepotřeboval
).Na sobě šetřím až moc, nic si nekoupím, ale jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JančaK píše:
Diamanty. No, kdekdo je zkupuje. Lepší než zlato.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka1 píše:
nejsem drzgresle, ale pravy opak - proto je u nas doma nastesti tou drzgresli manzel a drzi mne zkratka, takze u nas doma je to vyvazene
U nás je to naprosto stejně.
A díky bohu za to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mám novej trik an šetření na jídle - játra,srdce-vynikající omáčky a levný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Já vám tu budu tu diskuzi s dovolením očumovat, protože neušetřím ani korunuZrovna tenhle měsíc jsme se vydali nehorázně, je fakt, že všechno bylo na dítě (no ale co s budem povídat, tu hrazdičku želvičku, svítící želvu ve tmě, džíny a několik mikinek fakt nepotřeboval
).Na sobě šetřím až moc, nic si nekoupím, ale jinak
se teda přiznám že a malýho utrácícm teda ráda
jen by mě zajímalo co s těma hračkama budeme dělat
stejně si hraje jen z jednou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mabit píše:
Jinak mám novej trik an šetření na jídle - játra,srdce-vynikající omáčky a levný
Vidíš, díky za tip, zrovna se snažím sestavit jídelníček na příští měsíc, kterej by trochu ušetřil…My si jinak žereme, no fuj ![]()
A s tím dítětem - ono prostě nejde odolat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem taky taková držgrešle,hlídám si třeba i kdy je levná elektrika atd.....
Ale tento týden se moje moc nemocná sestra dozvěděla,že má pár dní do nástupu do nemocnice na další transplantaci a že je velké riziko,že se nevrátí.A to byste měly vidět,jak jsou najednou penízky až na posledním místě
Vyrazily jsme spolu na velké nákupy,dáváme si „luxusní jídla“ i když moc chut k jídlu není,v pondělí jdeme na profi focení do atelieru,…prostě si ty ušetřené prašule pořádně užíváme a vůbec to nikomu nevadí.
Rozumím vám,jsem stejná jako vy,ale fakt jsou někdy situace,kdy není život o penězích… ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Jsem taky taková držgrešle,hlídám si třeba i kdy je levná elektrika atd.....
Ale tento týden se moje moc nemocná sestra dozvěděla,že má pár dní do nástupu do nemocnice na další transplantaci a že je velké riziko,že se nevrátí.A to byste měly vidět,jak jsou najednou penízky až na posledním místěVyrazily jsme spolu na velké nákupy,dáváme si „luxusní jídla“ i když moc chut k jídlu není,v pondělí jdeme na profi focení do atelieru,…prostě si ty ušetřené prašule pořádně užíváme a vůbec to nikomu nevadí.Rozumím vám,jsem stejná jako vy,ale fakt jsou někdy situace,kdy není život o penězích…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,ja se snazim setrit a pritel mi to utraci,ale nastesti v pohode nekdy i v nepoho vyjdeme do dalsi vyplaty,tenhle mesic jsem mu to ale hodne omezila,tak jsem zvedava kolik budeme mit na ucte penizku,jnak se snazim nakupovat v akcich atd,neutracim za zbytecnosti,zato ale pro holky kupuju neco kazdej mesic,ale kdyz to delam takle,tak to neni tak hrozne jako kdybych jim nakupovala jednou za pul roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já tady taky budu chodit čumět, pač šetřit neumím, ale docela dobře vím, kde by to šlo- na jídle. Jsem na MD a jak furt nevím, co vařit, když je chlap doma, tak jsem si nedávno uvědomila, že skoro nevařím luštěniny, tak jsem hned udělala čočku, pak taky můj má rád vývar, kde je hodně masa, ale, když to maso vyndám a udělám k němu třeba rajskou, hnedle je oběd. Jojo, člověk se furt musí učit. A pak se snažím naučit chlapa, že jogurt není na chuť, ale s rohlíkem je normální jídlo, pač on si večer po večeří umí dát i tři jen tak
Takže u nás šetřit znamená - nežrat ![]()
- Citovat
- Upravit