Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, řešíme tu nad vínem domácí úkol: Na střeše sedělo 7 vlaštovek, 7 jiřiček a 4 rorýsi poletovali kolem. Kolik ptáků sedělo na střeše? Úkol č. 2 Jak napsat slovní spojení červená/Červená Karkulka/ karkulka? Čím víc vína, tím víc debaty
Já mám svou pravdu, ale potřebuju ji potvrdit, holky, tak šup. ![]()
Na střeše sedělo 14 ptáků, 4 poletují kolem, ty nesedí. Červená Karkulka ![]()
Já bych řekla, že na tý střeše sedělo jen sedm ptáků, páč 11 jich poletovalo kolem (to je poo čárce). Červená Karkulka jako pohádková postava, červená karkulka jako styl oblečení, které nosí Červená Karkulka, která se podle toho jmenuje.
Jakou mám známku?
@Ignácie já bych teda na první dobrou řekla 14 ptáků sedelo, ale když nad tím přemýšlím, tak možná sedelo jen 7 a 7+4 poletovalo
Červená Karkulka. Ale je podle mě i červená karkulka, karkulka je ten cepecek, ale pokud to má být ta pohádka (což předpokládám), tak s velkým.
@Emilie Jo takhle!! Jak jsou myšlené ty jiřičky?
Já to pochopila tak, že sedí a (naopak) rorýsi poletují. Ale je možné, že to „a“ je slučovací ![]()
@Petule030 píše:
@Emilie Jo takhle!! Jak jsou myšlené ty jiřičky?Já to pochopila tak, že sedí a (naopak) rorýsi poletují. Ale je možné, že to „a“ je slučovací
To by bylo 7 vlastovek a 7 jiricek, 4 rorysi poletovali kolem. Takze jich sedelo jen 7.
Sice bych rekla ze ptáků sedelo 7 a zbytek lital… ale… je to druha třída tak snad takový chytaky nedávají ne?;-)) tak pro jednoduchost 14…
větná stavba se učí pozdeji ne?
Červená Karkulka. a ptáci, to mě teda docela dostalo. ale asi 7 jich sedělo ![]()
Tak Červenou Karkulku bych napsala velkými písmeny. Co se týče ptáků, tak původně jsem myslela, že 14, ale jak holky přede mnou psaly, tak si myslím, že těch 7 je asi správně.
Já bych řekla že sedělo 7 ptáků..
Přijdemi ta věta, že je psané 7 ptáku sedělo - čárka, jakože jedna věta a pak druhá věta-te n a ten pták poletoval ![]()
No u nás bylo.. že 4 kachny plavaly na vodě, 2 kachny vzlétaly- kolik bylo kachen na jezeře..
Jakože kluk to pobral, že 4 plavou, a ty 2 tam přece jsou, ale ve vzduchu, takže to sečetl..
BOhužel bylo to myšleno, že jakoby odlétaly
ale taky jsme na si to musela přečíst, kde jaký pták je
Řekla bych, že ti ptáci se dají pochopit oběma způsoby, jak už bylo uvedeno výše. U té karkulky je to takto: červená karkulka = myšleno obecně (červený klobouček), pohádková postava může být zapsaná dvěma způsoby, tj. Červená Karkulka i Červená karkulka.
Viz http://prirucka.ujc.cas.cz/?…
@Daphnei píše:
@Ignácie … to jsou ale ptákoviny!
Odpověděla bych takto: na střeše sedělo 0 ptáků. Všichni byli ve vzduchu, jelikož rorys je dravec. Zadna vlaštovka a jiricka nebude sedět na střeše a cekat…