Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dobrý večer,
před nějakou dobou jsem v televizi viděla pořad ve kterém nějaká paní, asi léčitelka, nebo homeopatka já nevím, mluvila o problémech s usínáním malých dětí. Prý pomáha položit pod postýlku dubové polínku. Jenomže jsem slyšela jen toto, nevím žádné další podrobnosti a ani si nepamatuju co to bylo za pořad. Neviděla jste to náhodou některá? Nevíte o tom něco konktrétního? Moc děkuji, že si to přečtete a případně poradíte
Tak já jsem to sice neviděla,ale ted to tu rozebíráme s babickou.A prý to nějak vytahuje energii či co…
..že to dřív dávali..už si to přesně nepamatuje proč.
Jé to jsem ti moc neporadila.. ![]()
Že bych dala metr našemu potomkovi staršímu hyperaktivnímu pod postel, aby nevstával ráno v 5:30??????????????? Do toho jdu, kdyby to mělo fungovat. ![]()
akinorev píše:teda ne k tematu- ale paradni metry
Tak já jsem to sice neviděla,ale ted to tu rozebíráme s babickou.A prý to nějak vytahuje energii či co…..že to dřív dávali..už si to přesně nepamatuje proč.Jé to jsem ti moc neporadila..
Aladina píše: Že bych dala metr našemu potomkovi staršímu hyperaktivnímu pod postel, aby nevstával ráno v 5:30??????????????? Do toho jdu, kdyby to mělo fungovat.
Popřípadě, pokud i přesto vstane, můžeš ho tím polenem přetáhnout…
![]()
Gabi..to uz urcitě nebudeme…jsem vyskolená..
…a mě by se tolik dříví do bytu nevešlo..
![]()
akinorev píše:
Gabi..to uz urcitě nebudeme…jsem vyskolená..…a mě by se tolik dříví do bytu nevešlo..
![]()
![]()
Tak se tak tady tomu smějeme a koukam na moje neúnavné ratolesti…a přemýšlím,že bych si přece jen pro nějaký to poleno zaběhla?
![]()
Rodiče hyperaktivních dětí zkoušejí i radikálnější věci než je polínko, ale snad by bylo fajn mít reakci někoho, kdo to zkusil a ví, co to udělalo s jeho dětičkama ![]()
Jéééé, kdybyste to některá vyzkoušela, dejte vědět. Teda…teď mám na mysli to prkýnko pod postelí a ne tím prkýnkem přes zadek - to beru jako vtip
Ale kdyby to mělo nějak moooc vysávat energii, tak to raději nee
Taky se teď tomu tady s manželem smějeme. Ne že bychom tomu nevěřili, ale ..... zní to dobře ![]()
Tak holky,už jsem zjistila,proč se tam to „polínko“
..ne poleno…dávalo.
Hlavně malým dětem,aby bylo silné a zdravé..Tak že se spánkem to nemá nic společného…(žádný přetahování)..
![]()
Protože strom prý dává síííííílu…
![]()
Já sem nakoukla, protože jsem myslela, že diskusi založila nějaká zoufalá maminka, co má chuť vzít svoji ratolest dubovým polínkem po hlavě, aby konečně spala… Ale s tím polínkem pod postelí je to hezké, lidové zvyky jsou poetické…
Eva