Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co si zajít na gynekologii a zjistit jestli jsi opravdu těhotná? Pokud vím, tak potom tě vyhodit nemůžou, pokud jsi jim to teda už nepodepsala,…
@Nickjmeno tak brzy mě doktor určitě nevezme. Teď by to bylo 3+6.
@Anonymní píše:
Zakládám novou diskuzi, když jsem navázala na jinou, nikdo mi neporadil.
Ahoj holky, pojďte mi prosím někdo pomoct s počítáním. Minulý měsíc jsem vysadila po hodně letech antikoncepci, vždy jsem testovala až po delší době, ale teď se mi stala nemilá věc v práci a pořád přemýšlím a vymyslím jak s tím naložit., Proto jsem testovala dnes, tj 26 den cyklu, vyšel mi jen duch, vlastně už tak brzo to bylo spíš překvapení. Hromadu let jsem neměla ovulaci z antikoncepce, ale tenkrát býval cyklus 21-23 dní. Jak se vám ta fotka zda? Mě se zdá po tak krátké době celkem viditelná, je z odpolední moči. Jenže!!! V práci mi před týdnem řekli, že se snižují stavy a od 1.6. končím. Pokud teď nebudu přemýšlet nad tím, že těhotenství nevyjde, ale vyjde, určitě chci mít nárok na neschopenku i mateřskou, takže se nesmím nechat propustit, ale musím jít marodit. Což je v pohodě, dělám dvanáctky noční, neschopenku dostávají všechny těhotné u nás v práci. Jenže čas do výpovědi se kvapem blíží. Menstruace byla 24.4., myslíte, že je šance už tak brzy se nějak protlačit na nemocenskou? Mívala jsem vždy neschopenku až po srdeční akci. Ale opravdu nechci být těhotná na pracáku a bez peněz. A lhůta ochrana je sice 14 dní, ale ani to by mi k mateřské nepomohlo, to bych nárok neměla. Čili nesmím ukončit pracovní poměr.
Takže otázka č.1 jak se vám zdá duch 26 den?
Otázka č.2 jak jít marodit co nejdříve?
Holky berme v potaz, že to vyjde, když nevyjde, jasně že to vyřeším úřadem práce a svět se nezboří.
Pracuji pod agenturou, tam toho moc nevymýslím i když smlouvu mám do konce roku.
Tak pokud mas lekare, ktery je ochotny ti napsat neschopenku jen tak a vycucat si diagnozu z prstu, protoze se delaji v praci dvanactky, tak proc by mel byt problem, aby ti ji napsal hned, kdyz vysvetlis situaci?
@janikema90 píše:
Tak pokud mas lekare, ktery je ochotny ti napsat neschopenku jen tak a vycucat si diagnozu z prstu, protoze se delaji v praci dvanactky, tak proc by mel byt problem, aby ti ji napsal hned, kdyz vysvetlis situaci?
Vidím to stejně.
Duch je to krasnej, z toho těhotenství bude. Jestli prosperující nebo ne, to neví nikdo nikdy.
Jít na neschopenku s mokrým testem je absolutní nesmysl a myslím, že ti to doktor stejně nedá. Výpověď máš za 12 dní? To stěží něco bude na utz, budeš 5+3 nebo tam nějak, to je fakt brzo, v té dobe ani nemá smysl k lékaři chodit.
Co místo na pracák jít do jiné práce? Těhotnou sice nikde chtít nebudou, ale třeba narazis na místo, kde někoho hledají na půl roku nebo tak. Anebo si chvíli plať pojištění sama (myslím nemocenske), aby ti vzbikl nárok na mateřskou. Je tam nějaká ochranná lhůta ne? To nebude nijak dlouho.
No a když nic, tak.holt budeš těhotná bez peněz, takových bylo, je a bude… když si pořizuje dítě, urcite máte nějaké rezervy. Bez tvého příjmu budete dlouho. Jo, mateřská by se hodila, je to hodně peněz, ale zas ne tolik, aby bylo kvůli tomu potřeba dělat psi kusy a hroutit se.
@Lidulla píše:
@Nickjmeno tak brzy mě doktor určitě nevezme. Teď by to bylo 3+6.
Ani když mu vysvětlíš situaci? Jsou to taky jenom lidi, pokud máš hcg v moči, musí být už i v krvi a na základě toho by mohl alespoň vystavit pozvrzení o počínajícím těhotenství a na tom můžes začít v práci stavět i když by neschopenku vystavili až za měsíc, zkusila bych jim aspoň zavolat a zeptat se
Já Ti nechci brát iluze, ale víš že těhotenství není nemoc a jen tak se s ním na neschopenku nechodí. Asi Ti nezbyde nic jiného než se nějak domluvit a doktorem a vysvětlí mu situaci.
Tak bez do jiný práce ne? Nechápu že se každá těhotná musí válet doma. Většina praci lze dělat až do mateřský. Naopak bych si řekla že je super že ještě můžeš sehnat místo, splnit tříměsíční lhůtu aby tě nevykopli, aniz by to na tobě nebylo vidět.
A už jsi tu výpověď podepsala? Jestli ne, ale bych v pondělí k Dr a vysvětlila situaci a v práci jim to oznámila. Ale doktor musí byt ochotný tu neschopenku napsat a vymyslet diagnózu, jen tak se každé těhotné neschopenka nedává.
Chci mít nárok na neschopenku? Chtít můžeš, ale to je tak všechno. 12h směny nejsou taky důvod pro nemocenskou. Test je pozitivní, to už duch není. Když máš k 1.6. končit tak můžeš jít klidně pracovat jinam.
Nechápu jak můžeš napsat chci mít nárok na pn a ppm. O PN rozhoduje lékař, ne ty. Ted k doktorovi ani nelez, nejsi ani po vynechání ms.
Navic nechapu jak ti může končit pracovní poměr za nějakých 11dnu. To už si to podepsala a vypoved běží?
Asi se budeš divit ale většina žen chodí do práce až do ppm, tak si najdi praci a budeš v klidu. Nechápu tu módu běžet na pn s pocuranym testem
Asi takhle, nechapu proc resis neschopenku, je uplne zbytecna, z duvodu, ze kterych lze vyhodit tehotnou, ji lze vyhofit i na neschopence a z tech ostatních zas techotnou vyhodit nelze, i když neschopenku nema.
Nepodepsala jsem ukončení, zatím mi to bylo jen oznámeno. Do jiné práce bych mohla, ale popravdě nerada. Mám teď krásnej průměr, z toho být doma tak můžu nakoupit vše co potřebuju pro miminko. Holky upřímně, nevycitejte mi to, je to přirozené že chci co nejvíc, vzlast, když jsem k tomu tak blízko, myslím že i vy v zápalu sebezachrany by jste chtěly vytěžit co nejvíc.
Nakonec mi to nedalo a volala jsem na gyndu. Připadala jsem si jak blb co volá s nezaschlym testem, ale situace mě k tomu vede. Vše jsem na rovinu vysvětlila jak se věci mají. Mám přijít ve středu na krev. Byla jsem mile překvapena, nějak jsem čekala, že mě sestřička pošle k šipku. Naštěstí je to malé město, kde skoro všichni pracuje v jedné stejně velké firmě na směny a ten gynekolog rozdává neschopenky jak na běžícím pásu, ale až po srdeční akci. Takže teď zkusím poprosit doktora o porozumění a chtít to dřív, ať to dopadne s těhotenstvím, jak to dopadne…
Z té tvé předchozí diskuze vyplynulo, že máš nejspíš smlouvu na dobu určitou definovanou tak blbě, že ti teď prostě skončí. V takovém případě se nejedná o výpověď a nemocenská na tom nic nezmění.
Zakládám novou diskuzi, když jsem navázala na jinou, nikdo mi neporadil.
Ahoj holky, pojďte mi prosím někdo pomoct s počítáním. Minulý měsíc jsem vysadila po hodně letech antikoncepci, vždy jsem testovala až po delší době, ale teď se mi stala nemilá věc v práci a pořád přemýšlím a vymyslím jak s tím naložit., Proto jsem testovala dnes, tj 26 den cyklu, vyšel mi jen duch, vlastně už tak brzo to bylo spíš překvapení. Hromadu let jsem neměla ovulaci z antikoncepce, ale tenkrát býval cyklus 21-23 dní. Jak se vám ta fotka zda? Mě se zdá po tak krátké době celkem viditelná, je z odpolední moči. Jenže!!! V práci mi před týdnem řekli, že se snižují stavy a od 1.6. končím. Pokud teď nebudu přemýšlet nad tím, že těhotenství nevyjde, ale vyjde, určitě chci mít nárok na neschopenku i mateřskou, takže se nesmím nechat propustit, ale musím jít marodit. Což je v pohodě, dělám dvanáctky noční, neschopenku dostávají všechny těhotné u nás v práci. Jenže čas do výpovědi se kvapem blíží. Menstruace byla 24.4., myslíte, že je šance už tak brzy se nějak protlačit na nemocenskou? Mívala jsem vždy neschopenku až po srdeční akci. Ale opravdu nechci být těhotná na pracáku a bez peněz. A lhůta ochrana je sice 14 dní, ale ani to by mi k mateřské nepomohlo, to bych nárok neměla. Čili nesmím ukončit pracovní poměr.
Takže otázka č.1 jak se vám zdá duch 26 den?
Otázka č.2 jak jít marodit co nejdříve?
Holky berme v potaz, že to vyjde, když nevyjde, jasně že to vyřeším úřadem práce a svět se nezboří.
Pracuji pod agenturou, tam toho moc nevymýslím i když smlouvu mám do konce roku.