Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se poradit. Již nějakou dobu se pokoušíme o potomka. v říjnu 2012 jsem byla na laparce, aby možnost početí byla vyšší.
Tento měsíc se menstruace nedostavila v očekávaný den (3. 1.), ovu měla být cca 19. či 20. 12. Toho 3. 1. a i 4. 1. jsem si dělala testy (vždy mamatest 10) a vyšly negativně, tak jsem si myslela, že se mi zase prodlužuje cyklus (vždy jsem ho měla dlouhý, ale po té operaci se upravil na 28 dní). No a 7. 1. poté, co menses stále nikde, jsem udělala test další. No a tam se objevila slabá čárka. Test jsem si dělala znovu 8. 1., kdy čárka byla vidět více. Čárka je stejně široká jako testovací, růžová, normálně viditelná (nemusím tyčinku nijak naklánět, abych ji viděla…),jen světlá, ne sytá. Dnes (9.1.) jsem dělala třetí test (zpožděná menzes o týden) a ta čárka mi přijde buď stejná jako předchozí den nebo možná i světlejší…pro představu přikládám fotku všech tří testů. neměla by se zesilovat? Všechny tyto tři testy byly dělámy z ranní moči a první tři minuty testu sněhobílé a čárka se objevila až mezi 4 a 5 minutou(která je v návodu označena jako limitní, naopak tam píší, že po vynechání menzes by se čárka měla objevit během první minuty, což se nestalo). Mám to tedy brát tak, že jsem těhotná? Nejsem si totiž jistá, čím se na těchto diskusích často nazývá obávaný duch, který leckdy těhotenství neznamená - jestli špatně viditelná čárka (test se musí různě naklánět, není stejně široká jako testovací) nebo že je světlá, tak jako mám já? Doktorka mi řekla, že se mám na kontrolu objednat až ve chvíli, kdy čátka bude silná. takže nevím, kdy se mám objednat
Poradíte mi? Předem všem děkuji! a omlouvám se za dlouhý příspěvek, první mimčo, tak jsem z toho trochu nervózní ![]()
Misulena
Jeste bych pockala a zkusila testovat znova!!A pak nejak podle toho bych se zkusila objednat, jinak duchy vidim krasne.
No je to tam hezky viditelné
Zkus jeste za par dni znovu udelat test a pokud // jeste zesili, tak gratuluju ![]()
HCG sílí obvykle ob den, proto ti test připadá stejný nebo slabší
mě spíš nevychází síla čárky na dobu, kdy uvádíš ovulaci
podle testu byla asi později o pár dní. Dnes bys měla být cca 20-21 DPO a mě připadne tak 16 DPO
Zítra by měl test zesílit
![]()
Podle tech dat co uvadis, bych spis rekla, ze tehotna nejsi, preci jen, pokud bys mela ovulaci kolem 20., tak bys uz ted byla 20 DPO a to uz bys mela na testu pekne dalnice…i kdyz…nikdy nerikej nikdy. dojdi si na krev na hcg…za dva dny znovu a budes mit jasno…tyhle testy delaj i samoplatcum.
JInak k Dr. jsem šla až 14 dní po tom, co jsem měla takové duchy jako ty
A už tam byl vidět váček a ťučka v něm ![]()
@chytrá horákyňka píše:
Podle tech dat co uvadis, bych spis rekla, ze tehotna nejsi, preci jen, pokud bys mela ovulaci kolem 20., tak bys uz ted byla 20 DPO a to uz bys mela na testu pekne dalnice…i kdyz…nikdy nerikej nikdy. dojdi si na krev na hcg…za dva dny znovu a budes mit jasno…tyhle testy delaj i samoplatcum.
Jinak já měla takové duchy 9, 10, 11 DPO. Ale třeba se ti zpozdila ovulace a nepoznala jsi ji
Páč na 20 DPO je to slabé.. ale na druhou stranu, každýmu roste hcg jinak
Držím pěsti!!
Moje doktorka říkala, ze ty dnešní testy jsou tak citlivé, ze rozpoznaji i minimum hormonu v moci (a mámatest je jeden z nejlepsich). Mela jsem stejně neviditelné carky, resp.tu druhou, no a dnes tu mám miminko. Takže gratuluji ![]()
Jestliže nevíš, kdy byla ve skutečnosti ovulace, tak se mohla samozřejmě opozdit.
Jinak jeden opravdu dobrý doktor říká, že duch je duch a pozitivní test je, když má čárka barvu jako ta kontrolní. Takže čárka, která je do fialova, i když světlá, určitě není duch. Moje zkušenosti mu daly zapravdu. Jestli je to navíc Mamatest, tak je to sichr. Přeju ať vydrží!! ![]()
@misulena ahojky,pises, ze ovu mela byt..tudiz se domnivas, ze ovu by mela byt cca 14 den cyklu? nebo vis, ze byla? ptz jestli ji u sebe nerozeznas(hlen, cipek, bolest podbrisku) nebo netestujes ci nemeris BT, tak ovu klidne mohla byt klidne az treba 20-22DC, hold nekdo to tak ma a to by potom carky v klidu odpovidaly..at uz tak ci tak, par dni pockej a udelej dalsi test, stejne by dr. tak brzy nic nevidel..