Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Co se poradit s doktorkou gynekolog nebo obvoďák určitě budou vědět
@welovefashion píše: Více
No právě že se stydím jít za odvodakem a gynekologem. Protože v okolí neznám nikoho kdo žádal na tohle…bojím se že se mi budou smát
Smat se ti nemaji co a jestli se nepletu, na ID stejne posudek potrebujes, takze se tomu tezko vyhnes.
Nicmene, zjevne jsi uz po ukonceni marodeni pracovala, takze nejak uplne nevim, jestli je sance, ze te uznaji neschopnou vykonavat praci
Samotna hysterektomie duvod nebude, kolegyne se mi po ni normalne vracela do prace, u ni to ale nebylo zhoubne a pracovala v kancelari…stejne tak se za dobrych okolnosti ale vraceji i onko pacienti. Ale nikdo tady nezna tvuj zdravotni stav a zpusobilost, to by bylo opravdu na posouzeni lekarem.
2 roky po hysterektomii už žádná omezení nemáš. A dostat na to důchod, to je scifi.
Tak si holt musíš najít práci, kterou dělat můžeš. Pochybuju, že by ti to na tohle dali ID. Já jsem taky po hysterektomii, a to totální, a normálně funguju.
Tak zavolat a říct doktorovi…paní na ÚP mi řekla toto, mě to přijde zvláštní, tak se chci zeptat jestli je opravdu taková možnost…jasně ID nedostaneš, ale existujou i nějaké částečné ne? Doktor jediný to může posoudit kvalifikovaně..
Pokud jsi na ÚP nahlásila, že nemůžeš vykonávat jakoukoliv práci kvůli zdravotnímu stavu a pokud kvůli tomu práci odmítáš, tak po tobě logicky žádají, abys to nějak doložila. Proto chtějí, aby sis vyřídila ID. Buď teda stáhni to omezeni nebo si id začni vyřizovat.
@Janli jsem na ÚP 2 měsíce.. práci si vždycky najdu sama.. jít do práce s tím nemám problém, ale můj zdravotní stav teď bohužel není na to abych dělala těžkou práci..tak to myslela i ta paní na ÚP..já sama jsem ji řekla že jsem to předtím nezkoušela a že ani nechci a ona mi na to řekla že je to škoda protože procházela mojí dokumentaci. Proto se tu ptám
Myslím, že na toto ti ID nedají, ale nejsem revizák, někdy je člověk překvapen. Omezená jsi dočasně.
@karkarka
Já jsem se na začátku když to řekla začala taky smát..Ale byla jsem dnes u Dr. a řekl že už jsme měli žádat dávno o částečný i kdyby bez náhrady peněz..prej na něj nárok mám jsem pořád onkologický paniciet a nejsem z cela vyléčená..prej jsem se měla už před 2 lety připomenou sama.. Doktoři nám bohužel neřeknou sami od sebe na co máme nárok.
Ne, k doktoru se máš určitě jít zeptat, jestli ti tvůj stav může vadit při nějaké práci. Nebo pokud jsi v péči onkologa, tak se máš zeptat jeho.
Paní na ÚP nebo my ti to tady neřekneme. Neznáme zcela tvůj zdravotní stav, ani ho nedokážeme posoudit.
Pokud odmítáš nějakou práci s tím, že na to fyzicky z důvodu svého zdravotního stavu nemáš, tak je pochopitelné, že bys to měla nějak umět doložit.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat někoho kdo tomu rozumí..jsem cca 2 roky po hysterektomii s ponechanyma válečníkama kvůli mladému věku je mi 26 roků a děloha mi byla odebrána kvůli zhoubnému nádorů v děloze..po operací jsem cca 3-4 měsíce marodila potom jsem nastoupila do práce.. skončila mi pracovní smlouvá po roce a jsem teď na ÚP dnes jsem tam byla a paní zprostředkovatelka mi řekla, že bych si kvůli mému zdravotnímu stavu měla zažádat o důchod..já osobně si myslím že je to blbost ale bohužel stojí si paní za tím, že mi nemůže dát fyzicky těžkou práci.. že bych měla mít nějaké omezení..tak se chci zeptat jestli je možné žádat i na tohle nebo je to hloupost..abych se neztrapnila na OSSZ děkuji