Důchod ze Slovenska

65267
20.3.23 06:20

Duchod ze Slovenska

Ahoj, budu rada za radu od tech, co tomu rozumi, ale jinak je to oddechovka. Zajimalo by me, jak to bude s penezma na rok odpracovany na Slovensku ještě pred rozdelenim. Bylo to 1989,cely rok, krome par dnu v lednu. To budu hrdym majitelem euroveho duchodu? Ze mi treba pošlou deset euro měsíčně? :mrgreen: Koukala jsem do toho duchodoveho uctu na CSSZ, tak me to napadlo. On se s tim poji zajimavy zazitek. V te dobe byla povinnost pracovat. Ja prestupovala v Ziline (kdyz jsem se tam stehovala), tasky jsem si dala do uschovny a ruzne se tam potulovala. A primo na tom nádraží me legitimovali policajti, nemela jsem razitko o zamestnani v obcance. Musela jsem s nimi do te uschovny a vytahnout z tasky smlouvu, ze budu nastupovat. I tak jsem si pripadala ja prizivnik (oni se tak i tvarili), v te dobe to bylo trestné :mrgreen: Jo, to byly casy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24715
20.3.23 07:27

A není na Slovensku nějaká lhůta, kolik musíte odpracovat, aby byl na důchod nárok? Stačí necelý rok? A navíc to bylo Československo, jeden stát, to teda nevím, jak se řeší, třeba vám to započítají normálně tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.3.23 08:21

Ne euro ti neprijde. Normalne dolozis papiry, ktere na socialce(ceske) budou pozadovat a vyplacet ti budou jednu castku v ceskych korunach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová