Duchovní otázky

sophinka
14.1.12 18:50

Duchovní otázky

Snad se diskuze ,,chytne,, :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
14.1.12 19:09

:lol: Ahoj sophi, co máš konkrétně na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.1.12 19:12

konkrétně vlastně nic, ale myslela jsem ,že by bylo fajn mít otevřenou skupinku ,kde se kdokoliv může s kýmkoliv o čemkoliv..... :mrgreen: tedy duchovním :mrgreen:
pořád jsem plná knihy Pět dimenzí kříže ,ale nemám s kým to probrat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7182
14.1.12 19:17

Tož založ skupinu… ;) https://www.emimino.cz/skupiny/pridat/

Příspěvek upraven 14.01.12 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.1.12 19:24

Jak moc Bůh nenávidí hřích?
Zažili jste obrácení? Jaké to bylo u vás?
Jak úzká je cesta do ,,nebe,,?
Cítíte Boží přítomnost ve vašem životě? Máte někdy pocit,že vám pomůže?(myslím,že už sami nevíte jak a kudy ,a najednou se ukáže řešení-např.)
Jak moc spoléháte na Boha v běžném životě?

• Citovat
  • Upravit
11689
14.1.12 19:37

Záleží na tom co si představuješ pod pojmem bůh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.1.12 19:37

No, v zivote spoleham jen sama na sebe… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.1.12 19:39
Lastkecka píše:
Záleží na tom co si představuješ pod pojmem bůh :)

A co je pro teba Bůh? :lol: mmch moc se mi líbí tvůjtvoje povídání pod čarou :palec:

• Citovat
  • Upravit
11689
14.1.12 19:46

Koukám, že ty jsi zrovna ten typ který vnímá boha uplně jinak, proto už nebudu zasahovat do debaty

Příspěvek upraven 14.01.12 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
14.1.12 20:43
sophinka píše:
Jak moc Bůh nenávidí hřích?
Zažili jste obrácení? Jaké to bylo u vás?
Jak úzká je cesta do ,,nebe,,?
Cítíte Boží přítomnost ve vašem životě? Máte někdy pocit,že vám pomůže?(myslím,že už sami nevíte jak a kudy ,a najednou se ukáže řešení-např.)
Jak moc spoléháte na Boha v běžném životě?

Pro mě je zase nejdůležitější charakteristikou Boha právě to, že je osobní, že s Ním mohu mít vztah, že je možné s Ním komunikovat. Víra v osobního Boha dnes nepatří u nás k příliš populárním, ale pro mě by víra v jiného boha jen jakousi neosobní energii nebyla dostačující, osobní vztah s Ním je pro mě to nejdůležitější. Sama vnímám Boha jako svého Stvořitele, takže toho, který zná smysl a cíl mého života, mé existence, ve vztahu s ním prožívám nejvyšší naplnění svého bytí a v tomto vztahu nabývá smyslu všechno ostatní v mém životě. V nejtěžších chvílích mého života, kdy spousta lidí se podivovala nad tím, jak ještě mohu věřit v Boha, tak právě v těchto chvílích jsem cítila Boha nejblíž a nejintenzivněji jeho láskyplnou péči, ono se to těžko předává, je to velmi osobní a niterný prožitek, ale Bůh mě mnoho učil a mnoho vysvětloval a ačkoliv jsem prožívala velikou trýzeň, stále jsem nacházela jeho lásku, v podstatě bez Boha bych nejspíš nedokázala dojít ke smíření a pochopení a nenašla bych tolik naděje.

Obrácení jsem prožila už hodně dávno, bylo mi asi 23 let, ale dnes musím říct, že je to jen jakýsi začátek cesty, na kterém si dost často člověk myslí, že už ví všechno a dokonale zná Boha :lol: a může o Něm poučovat druhé :nevim:, jenže tak to není, kolik falešných představ o Bohu je mezi obrácenými křesťany! Obrácení je jen začátek cesty, cesty hledání, opouštění a nacházení, cesty hledání vztahu s Bohem, cesty hledání pravdy o tom, jaký Bůh je a stejně stále nevíme dost, hledání skrze Písmo, skrze dobré věci v našich životech i skrze zkoušky a utrpení, hledání Boha, ke kterému nás nutí srdce hladové po lásce, po smyslu, po naplnění nejhlubší potřeby našeho života, kterou si většina lidí nejasně uvědomuje, ale často hledá jinde něco jiného, ale podle mě je tou potřebou intenzivní vztah lásky s mým Stvořitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.1.12 20:50

hamili krásně napsáno. I pro mě je největším darem právě osobní vztah s Bohem. Kolikrát si říkám , jak je možné,že mě má tak rád. :srdce: Mnohdy přemýšlím, jak je možné,že jsem měla to štěstí Ho poznat . :dance:

• Citovat
  • Upravit
3089
15.1.12 00:27

Boží přítomnost ve svém životě cítím. Protože Já jsem bůh a plně si to uvědomuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
15.1.12 07:56

Ja myslim, ze to asi k nicemu nebude, protoze duchovni zivot na emiminu je prilis pestry na to, aby byla hromadne nalezena spolecna rec. Maximalne kazdy z nas muze rict neco uvedeneho frazi „**ja verim, ze******“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.1.12 19:50
Denino píše:
Boží přítomnost ve svém životě cítím. Protože Já jsem bůh a plně si to uvědomuji :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.12 09:04

Poradí někdo? Jak získat své osobní duchovní jméno :?:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie