Dudlík 3 roky

26
17.2.22 20:14

Dudlík 3 roky

Dcera teď oslavila 3 roky a pořád ma dudlík na spaní. Vždy když usne, tak jí ho vyndám z pusy. Vím, že jsem ho měla vzít dávno :,( Ale mám problém s tím, že je od malička velmi vzteklá, ráno velmi brzy vstávat ( kolem 5 ) a nezáleží jestli jde večer v 19 nebo 21 hod. Potom je dopoledne brzy unavená a chce si třeba lehnout jen tak na sedačku a odpočinout si ( třeba už v 9 ráno )Spinkat chodí dopoledne kolem 11-12 hod.
Další věc je má malou sestru ( 9 měsíců ) a u ní vidí dudlík taky :roll: Pořád ji povídám, že už je velká ať ho dá popelářum atd. No a když jsme úplně utnuly dudlík přes den ( má ho jen na usnutí ) tak si začala pořád dávat palečky do pusy :roll: A co teď? Vůbec nevím :nevim: Mezi zuby má malou mezeru ( zubař nic neříkal ) mluví hezky a vše…
Jde mi o to, že prsty v puse nadělaji daleko větší neplechu, ale dudlík už dávno taky mít nemá
Najde se maminka, co řešila to samé :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30112
17.2.22 20:24

Řeším, dcera má taky dudlík, přes den jí ho beru, na usnutí a v noci jí ho nechávám, jinak se budí a hledá ho. Beru to jako úspěch, že to má takto, že venku ho většinou nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.2.22 20:40

Lepsi dudel nez palec. U prvni jsem to hrozne resila a dudel ji vzala v 15 mes. U druhe uz jsme byla unavena a rada, ze decko spi a je mi jedno ze ma dudel. S dudlem prestala asi kolem vanoc, to mela skoro 3 a pul. Jeden vecer jsem ho nemohla najit, male rekla ze dudel neni a najdu ho rano. Otocila se a spala, bez revu. Ale mela ho jen na spani, nechtela jsem aby byla celej den zaspuntovana :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37192
17.2.22 20:53

Naše téměř 5 letá ho má taky. Měla ho jen a spaní a teď když přijde ze školky tak je prý unavena a potrebuje si zadudynkovat :roll: Slíbila ho za 2 měsíce dát sestricce, tak sem zvědavá. Už mě to taky štve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.2.22 20:55

Meli jsme stejne, psycholozka rekla ze lepsi dudlik nez palec, a at to nehrotim, ze si neco kompenzuje. Jednoho vecera byla dcera hodne unavena, tak jsem vedela ze rychle usne, dudlik jsem ji nedala a za chvili usnula bez nej. Dalsi dny bylo potreba vydrzet a dudlik nedat, a povedlo se :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
17.2.22 21:05

Jestli má mezirku mezi zuby, tak už paseku nadělal.
Edit - chtěla jsem najít obrázek, ale nějak se mi takhle rychle nedaří. Prostě pokud už nedokusují horní a dolní zuby k sobě a je tam mezírka, tak se vytváří vertikálně otevřený skus a už můžete spořit na rovnátka :?. Pro mě osobně by to byla velká motivace dudlík sebrat. I když chápu, že u těch zavisláků je to těžké.

Příspěvek upraven 17.02.22 v 21:12

• Citovat
  • Upravit
34322
17.2.22 21:09

Dudlik je nahrazka, neco si tim kompenzuje.
Co ji nechat spat s tebou a kdyz bude potrebovat uklidnit, tak te treba obejme nebo chyti za ruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
17.2.22 21:58

Sama víš, že to není správné, musíš být důsledná a nedat. Co ho opravdu dát těm popelářům? U nás pomohlo, že máme v parku takovou sošku čerta s pytlem, tak jsem řekla synovi, že v tom pytli jsou dudlíky, které jsou od velkých dětí. Že ti čerti je potřebují pro své malé certiky. Pochopil to a to byl mladší. Pak asi dvě noci volal, že chtěl dudlík, tak jsem ho utisila a řekla, že dudlík ted dělá radost těm čertíkům.
Takto si můžeš vymyslet cokoliv, ale pak opravdu nepovolit a nedat.
Nebo můžeš nachystat vzkaz, jako že třeba od nějaké víly, že si dudlík odnesla, a místo toho přinesla treba plysacka. S tím může dcerka usinat a odpočívat místo dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
17.2.22 22:47

Dcera byla hrozný zavislak. Mela dudlik na spaní a v autě. Zahodila ho teprve nedávno ve 3,5 letech. Je pravda, že už asi má ten otevřený skus, jak tu někdo psal. Na druhou stranu, mě taky ty zuby neskusovaly sebe a dudlík jsem neměla tak dlouho. Tak spíš, jestli to není dědičné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
17.2.22 23:22

Známý měl takhle dudlík dlouho a má vadu skusu - posunula se mu dozadu celá dolní čelist. Tohle nevyřeší ani rovnátka. Je za to na rodiče dost naštvaný. Na drsno bych dudlík vzala a pár dní pláče přežila, cumlat palec bych taky nedovolila - klidně namazat něčím hnusným. A vynahradila bych to častým fyzickým kontaktem s maminkou.

• Citovat
  • Upravit
512
18.2.22 00:42

Dceři budou brzy 4 a dudlík nemá týden… A i když si myslím, že už byla vhodná doba ho dát pryč, tak je vidět, že je prostě závisláček. Zkouší cucat nejen palec, ale všechno možné, dneska jsem ji přistihla, jak cucá kabel od nabíječky… :roll: naštěstí to není moc časté, takže nemám v plánu dudlík vracet. Když jsem to zkoušela v minulosti, úplně odmítala palec vyndat, takže jsem to řešila tak, že dudlík měla jen na usnutí a pak jsem ji ho vyndavala. Dudlík jsem konzultovala i se zubařkou. Mezeru při skusu má, posunutou čelist ne. To já ji trochu posunutou asi mám a dudlík jsem moc neměla.
PS Nedostatkem kontaktu to nebude. Už v roce si dala do pusy na uklidnění radši dudlík, než nabízené prso :mrgreen: druhá dcera je úplný opak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
18.2.22 11:19

Starší měla dudlík skoro do 3 na spaní (přes den ho děti neměly nikdy ). Ve dvou a třičtvrtě se ji narodil bracha, tak jsem nechtěla dudlík brát i proto aby to nebylo nefer, ze mimino ho má a ji se bere :D

Ona teda byla hodně rozumná a sikovna, takže se s ni dalo domluvit. Jednou u nas byly na návštěvě známí s asi půl roční holčičkou, která se dceři moc líbila, tak jsme se domluvily, ze její dudlik,,pošleme poštou “ tehle holčičce jako dárek od naši :D Další den jsme ho odnesli v obálce do naši schránky a paní postacka si ho pak vyzvedla :lol: Večer jsme si jen řekli, ze už ho má ta mala kamarádka a do par dnu si na nej ani nevzpomnela ;)
Záleží, jak se s dítětem dá domluvit no … Mladšímu je ted 2,5 dudlik na noc pořad má. Ja to teda nehrotim a brát mu ho zatím nechci, ale tak nějak čekám už dopředu, ze s nim to tak hladce nepůjde :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.2.22 22:30

Syn vyhodil sám dudlík do koše, měl ho rozkousany a řekl ze je fuj, já mu teda řekla ať ho vyhodí… A ostatní schovala, bála jsem se večera ale ani si na něj nevzpomněl až ráno ale jen se zeptal ( byly mu 2roky a asi 2mesice) myslím že větší problém bude s dcerou v květnu ji budou 2 a nejraději by ho měla v puse pořád, ale přes den ji ho beru, už jsem ji taky řekla ať ho vyhodí… Stala 5minut nad košem a držela Dudu a nevyhodila :D
Nicméně 3lete dítě s dudlikem je hrozný natož 4lete, nedovedu si představit svého 4leteho syna s dudlikem :mrgreen: :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
20.2.22 06:10

@mijala A to tu někdo psal, že má dudlík i pětiletá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
20.2.22 06:55

@Micilin neuvěřitelné a strašne :mrgreen: jestli pak ho nosí teda i do skolky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí