Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nepotřebuje to pokud má plnohodnotnou stravu. Jí jinak normálně vše? Příkrmy, kaše, jogurty, ovoce, zeleninu…?
Už ji můžeš delat kaše z kravskeho mleka. Pokud má pestrou stravu, UM pít nemusí.
@Veru1987 ano papa všechno kromě čokolády a tak to ji nedávám ještě se bojím
Kravské mléko dát můžeš, ale je možné, že ho chtít nebude stejně jako UM. Tak prostě vyváženou stravu, jogurty, sýry, po roce věku tvaroh atd.
@Anonymní píše:
@Veru1987 ano papa všechno kromě čokolády a tak to ji nedávám ještě se bojím
Joo tak v roce je více věci co bych nedala.. ale to už záleží na tobě. My nedávali ani bonbony, cukr atd… ale jak jí tvaroh, jogurty, sýry prostě mléčné věci.. nebo mléčnou kaši, přírmy, maso, vajíčko, zeleninu, ovoce tak neřeš…
@Veru1987 ano bombony taky nedávám všechno takhlen sladké plesnive sýry nedávám nedávno jsem byla s kamarádkou venku a ta má 11mesicni holčičku a už ji dává kinder čokoládu když jsem jí říkala že to nesmí málem mě ukamenovala nakonec jsem se pohádali tak že se už neozvala
Chudák holčička a pak plakala při kakani a měla králíci bobky
@Anonymní píše:
@Veru1987 ano bombony taky nedávám všechno takhlen sladké plesnive sýry nedávám nedávno jsem byla s kamarádkou venku a ta má 11mesicni holčičku a už ji dává kinder čokoládu když jsem jí říkala že to nesmí málem mě ukamenovala nakonec jsem se pohádali tak že se už neozvala
Ale samozřejmě, že „to smí“, ale je to zbytečné. A doporučuji nekecat kamarádkám do výchovy, jinak za chvilku nebudeš mít žádnou ![]()
@Anonymní píše:
Hele zbytečně se hádat… každý ať si krmí své dítě jak chce… ono ho to nezabije, ale neudělá to nic dobrého… je to každého věc.. pomysli si o tom své a neřeš to!!! Já mám kamarádku která dětem od malinka polotovary, polévky ze sáčku, na oběd běžné pizzu, rybí prsty, kuřecí nugetky… já zase vše bez éček, domácí strava a tak… prostě se tolerujeme, je to její věc jak krmí své děti… ona respektuje mě a když něco donese nám pro dceru tak to co já jí dávam… prostě neřeš co dávají kamarádky dětem… to jsou pak rozdíly nejen v jídle… od autosedačky, boty (klasické či barefoot)…
@Veru1987 ano to máte pravdu ale bylo mi líto te malé ale asi jsem to přehnala určitě se omluvim jen jsem na nějaké věci přecitlivěla zbytečně moc děkuji
@Anonymní píše:
@Veru1987 ano to máte pravdu ale bylo mi líto te malé ale asi jsem to přehnala určitě se omluvim jen jsem na nějaké věci přecitlivěla zbytečně moc děkuji
Ona ji bude sladké dávat nadále… prostě se musíte respektovat navzájem. že ti si nepřeješ aby tvoje dítě sladké do 2,3 let jedno… a že její ho jíst bude.. její volba…
@Veru1987 jen kdyby ji dala 1cokoladku tak dobrý ona ji dala 5cokoladek aby neplakala malá má přitom atopický ekzém sama ho od mala mám a vím jak moc otravné to je a dost bolestivé musí se dodržovat dieta proto mě to vytocilo ale máte pravdu nemam právo ji kecat do výchovi
@bemen píše:
@Veru1987 jen kdyby ji dala 1cokoladku tak dobrý ona ji dala 5cokoladek aby neplakala malá má přitom atopický ekzém sama ho od mala mám a vím jak moc otravné to je a dost bolestivé musí se dodržovat dieta proto mě to vytocilo ale máte pravdu nemam právo ji kecat do výchovi
Víš co, ono taky hodně záleží na tom, jak to řekneš. Kdybys citlivě zmínila, žes jako dítě taky trpěla na ekzém a čokoláda ti to hodně zhoršovala, tak by se třeba tak nenaštvala.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám 1rocni holčičku a vůbec nechce um mléko, do 8mesice byla kojena pak jsem zkoušela nutrilon ten nechtěla vůbec pak mi doktorka poradila Sunar ale teď ji ho dělám a nechce ani ráno ani večer jen to vylejvam mám dávat normální mléko moc děkuji