Zase to chození

Anonymní
16.2.22 11:48

Zase to chození

Zdravím maminky, mám skoro roční dvojčata a přes pár dny se vydali „do prostoru“. Jenže oni chtějí chodit úplně všude, když je dám do kočárku, tak jsou schopni klidně i hodinu řvát ťapí ťapí :roll:
Je pravda, že ještě hodně padají a doma je často možnost se něčeho chytit. Snaží se chodit krátké vzdálenosti od bodu A k bodu B. Jenže uvažuji co s nima venku… Nevadí mi že udělají pár kroků s spadnou, to je doma v pohodě. Ale venku tto prostě nejde. Napadlo mě dát jim kšíry, které mají v kočárku. A to ne proto abych je nějak „tahala“, ale abych dokázala zbrzdit ty jejich pády… Protože když je jendo dítě a člověk na něj má 100% pozornosti, tak to jde, ale takto je každou chvilku jeden nebo druhý hlavou na zemi. Myslíte že by ty kšíry nevadil? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
16.2.22 11:56

Vypust je nekde na hristi, kde padani nevadi, dojedou tam holt kocarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
16.2.22 12:04

Ahoj. Když mi dvojčata začala chodit, naložila jsem je do kočárku nebo auta a dojeli jsme, kde byl klid, hřiště nebo louka, tam se vyběhli, naložila jsem je a jeli jsme zpět :mavam: teď jim budou tři, kočárek používáme už málo ale když je potřeba, nebráním se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 12:14

Tak terén právě vůbec nedávají, můžeme chodit jen po cestách, kde nejsou hrboly a taky tam není co sníst. Na hřišti chtějí jíst kamínky a písek, na louce trávu a bahno. Na zahradě to samý. Chodíme za vesnicí na staré silnici do polí která je jako zázrakem skoro rovná.
Jao já se kočárku taky nebráním ale ty děti ano.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.2.22 12:32

Tohle je období, které nebude trvat déle než pár měsíců. Mě začala dcera taky chodit v únoru a bylo to na palici, pořád chtěla ťapat, ale bylo jí 10m, takže pořád padala, musela mít boty, které jí štvaly atd. Holt jsem ji pouštěla tam, kde to šlo, co na tom, že jí trávu? :P Během pár týdnů/měsíců získají stabilitu v chůzi a bude to lepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.2.22 12:41
@Anonymní píše:
Tak terén právě vůbec nedávají, můžeme chodit jen po cestách, kde nejsou hrboly a taky tam není co sníst. Na hřišti chtějí jíst kamínky a písek, na louce trávu a bahno. Na zahradě to samý. Chodíme za vesnicí na staré silnici do polí která je jako zázrakem skoro rovná.
Jao já se kočárku taky nebráním ale ty děti ano.

Prostě je vypust a pak vyper. Taky mi mladý litá po zahradě, je z něj koule bahna.. ale ta radost :mrgreen: akorát hlídat to sežrání všeho možného. Teď dávám rukavice. Ale tomu se prostě nevyhnes. Dřív nebo později ti ty věci ochutnaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
16.2.22 12:58

Stejne jako @Nugetkka mela jsem bud oplocene hriste (bez houpacek, aby pred/za nevlezli), takze jenom jedno a 2 louky, kde daleko nic nebylo a tam je vypustila. Padat umeli resp. vzdy pred sebe dali ruce apod. a louka je meka. Takze jsem jenom chodila a na stridacku zvedala a stavela na nozicky (napr jenom hodinu jsem je na stridacku zvedala oba dva… - jj, byl to trochu opruz…). Tipuji, ze na prumerne louce ted v zime neni, co snist - kaminky nicmoc a trava je malinka. Trvalo to max 3 mesice spise mene, pak chodili stabilneji. Zacinali na podzim, takze byli oba jak prasatka :D

Rikej si, ze bude lepe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18420
16.2.22 13:27

Vozím je autem, kočárem je situace nezvladatelná, jedny ruce, oči a každý běží jinam.
Na kšírech se ti budou casnovat a můžu upadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18420
16.2.22 13:28
@unuděná píše:
Tohle je období, které nebude trvat déle než pár měsíců. Mě začala dcera taky chodit v únoru a bylo to na palici, pořád chtěla ťapat, ale bylo jí 10m, takže pořád padala, musela mít boty, které jí štvaly atd. Holt jsem ji pouštěla tam, kde to šlo, co na tom, že jí trávu? :P Během pár týdnů/měsíců získají stabilitu v chůzi a bude to lepší :mavam:

toto není o tvé dceři, ale o dvojčatech jak je obě uhlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.22 13:31
@DanielaD píše:
toto není o tvé dceři, ale o dvojčatech jak je obě uhlídat

A to jako myslíš, že jsem měla to dítě na starost jen jedno? Ono je ve výsledku snazší hlídat dvě sotva chodící dvojčata (na nějakém k tomu vhodném místě), než sotva chodící neřízenou střelu a k tomu batole v období vzdoru, které ti vezme dráhu za štěňátkem než se otočíš :mrgreen: Ale jsem ráda, že sis do mě dneska zase dloubla, jinak by mě ten den tolik nebavil :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18420
16.2.22 13:34
@unuděná píše:
A to jako myslíš, že jsem měla to dítě na starost jen jedno? Ono je ve výsledku snazší hlídat dvě sotva chodící dvojčata (na nějakém k tomu vhodném místě), než sotva chodící neřízenou střelu a k tomu batole v období vzdoru, které ti vezme dráhu za štěňátkem než se otočíš :mrgreen: Ale jsem ráda, že sis do mě dneska zase dloubla, jinak by mě ten den tolik nebavil :mrgreen: :mrgreen:

pokud nic nevíš o hlídání dvojčat, tak se přesuň jinam, jsi dost mimo.
Vytlemené smajly jsou super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.22 13:42
@DanielaD píše:
pokud nic nevíš o hlídání dvojčat, tak se přesuň jinam, jsi dost mimo.
Vytlemené smajly jsou super

Diskuze je o chození a o tom, s dovolením, něco vím :P A hlavně to není tvoje diskuze, takže mi nemáš co diktovat, kam budu přispívat a kam ne. Takhle si mluv se svou matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
16.2.22 14:13

Proč by nemohli venku padat? Teď je na to naopak idelani období, jsou obaleni oblečením, mají čepice…pohoda. prostě je nech chodit, objevovat a máš klid. Že jsou dva, no co, tak místo jednoho spadnou dva, daleko ti neutecou, to až později, a to už je budeš mít nauceny nebo se o to aspoň udes snažit. Pusť je někde, kde není silnice, střepy, srázy a máš po starostech. Dětský hřiště je většinou idelani místo na venčení dětí, ale takovým prvkům bude k radosti stačit i placek za barákem. Nechápu, proč si lidi smai vytváří problémy a pridelavaji starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 14:13

@martina.se u nás je to hlídání aby něco nesnedli opravdu oříšek. Klidně spadnou, lehnout na břicho a obličej zaboří do bahna, pusou si zvednou kamínem, atd… Prostě hrůza.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.22 14:15

@Midaku u nás je dětské hřiště v parčíku u rybníka. Jediný problém je, že v plotu je metrova díra. A ano přímo na straně k rybníku…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML