Berete dítěti dudlík, když usne?

769
22.7.14 20:38

Dudlík a zkušenosti

Ahojky :mavam: chtěla by jsem se prosím zeptat, když Vám miminko usne/lo berete či brali jste mu dudlík a nebo nechávali až do rána? A kdy jste sebrali úplně dudlík? Předem děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3636
22.7.14 20:42

@knight nechala do rána, i když ho vyplivla a ležel jen vedle ní v postýlce. Nikdy jsem ho nebrala. Vzali jsme ho v cca dvou letech a bez problémů. U druhé to bude asi stejně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.7.14 20:47

Nechávala jsem… a sebrala jsem ho na 2,5letech to ho měla holka jen na spaní.. žádný problém s tím nebyl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
22.7.14 20:49

Ahoj, já ho taky nebrala. když byla větší cca kolem roku, tak ho měla jen na spaní - jinak jsem ho brala. a v 15-ti měsících jsem ho vzala úplně - Justýnka totiž měla děsnou rýmu a nemohla dýchat nosem, tak dudlíka plivala. tak jsem jen využila situace. a v tu samu noc se skončilo i kojení :) prostě to nemohla udýchat. a od tý doby byl klid. měla jsem dudlíka ještě asi 2 nebo 3 dny schovanýho „kdyby náhodou“, ale nebyl potřeba :palec:

jinak bacha na ně..když ho má dítko dlouho, může vzniknout defekt v čelistech..zdeformuje se a když pak skousne, je tam vidět mezera na dudlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
22.7.14 20:50

Nebrala jsem, nechala jsem ho tam, kde vypadl, naopak, časem jsem do postýlky pořídila další tři stejné dudlíky, aby vždy nějaký nahmatal a zastrčil a nemusel mě volat :-D Dudlík jsme odevzdali Ježíškovi po 4. narozeninách (předesílám, že ho měl pouze na noční spaní a také, že je trošku „jiný“, takže tou délkou se u nás neřiď ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
22.7.14 20:59

@maky26 @Clementine @werunkaw123 @Šáriii všem moc děkuji za rady ;) máme ho taky na spaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
22.7.14 21:01

My ho dávali jen na spaní a od 9 měsíců ho už nechtěl vůbec, vyplivával ho. A to jsem zkoušela různé druhy, i jeho oblíbený. Takže se oddudlíkoval sám takhle brzy, a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.7.14 21:04

Od začátku jsem se snažila, aby byl dudlík jen na spaní, pak už věděl, že patří tam a automaticky jsme ho tam nechávali. Asi někdy po roce jsem mu ho začala po usnut vytahovat z pusinky, když ho nevyplivl sám, což bylo tak v polovině případů. Úplně jsem mu ho vzala asi ve 20 měsících, první usínání trochu protestoval, ale pak hned dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.7.14 21:18

U nás je „gin gin“ docela v kurzu i přes den, po jeslích si ho vždycky vyžádá, tam ho má jen na spaní. Bez něj by neusnul a v noci ho hledá, takže ho nechávám a vždycky jsem nechávala.
brzo bude mít dva, tak tak do vánoc bych se ho ráda zbavila - odevzdáme Ježíškovi, nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
22.7.14 21:21

Nechávala jsem ho až do rána. Dudlík jsem zrušila před týdnem, ve dvou letech malé na chalupě a to proto, že jsme všechny ztratili, takže nám nic jiného nezbylo. :mrgreen: Prošlo to docela dobře, akorát to odpolední spaní je teď takové vachrlaté. V noci v pohodě.

Příspěvek upraven 22.07.14 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
22.7.14 21:21

Nechávám dudlík jenom na usnutí, potom mu ho vyškubnu (jsou nám 4 měsíce), starší neměl dudlék vůbec - prostě ho nechtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 21:28

Trošku extrém - moje sestřenice má 6ti letého kluka který je vychováván prarodiči, kvůli penězům se vrátila v půl roce malého do práce.
Nevím kde se stala chyba, jestli nechtěli prarodiče aby plakal nebo prostě byl umanutý a chtěl dudlíka - nevim. Ale nyní v 6ti letech přijde ze školky a musí si podumlat dudlíka, sám ví že je to už ošklivé, říká že to nesmí říct ve školce že by se mu děti smály ale chce dudlíka. Prostě malej závislák. V září jde do školy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27305
22.7.14 21:28
@suik píše:
U nás je „gin gin“ docela v kurzu i přes den, po jeslích si ho vždycky vyžádá, tam ho má jen na spaní. Bez něj by neusnul a v noci ho hledá, takže ho nechávám a vždycky jsem nechávala.
brzo bude mít dva, tak tak do vánoc bych se ho ráda zbavila - odevzdáme Ježíškovi, nebo tak něco.

u nás to bylo takové veselé :-) po předchozí několikaměsíční přípravě věděl, že dáme dudlík pod stromek (strojíme společně den předem, aby nás Ježíšek našel) a Ježíšek ho odnese nějakému miminku, které ho potřebuje, protože nemá penízky na dudlíček. A že mu Ježíšek za to přinese nějakou hračku, kterou si ukáže v hračkářství. Vybral si 15cm plyšového Krtka s červeným kulichem. Když ho pod stromkem našel, odnesl ho do kouta a nechtěl ho vidět. Spojil si to patrně se ztrátou dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.7.14 21:29

Nikdy jsem dudlík nebrala, když jí vypadl, dala si ho sama znova. Má ho na psaní doteď (téměř 18m) a brát zatím ani nehodlám. Stejné ho hned po usnutí vyplivne a teď už spí tak tvrdě, že si ho do pusy nevraci.Jo a když jí rostou zuby, to dudlá (spíš kouše) teda pořád. teď začaly poslední stoličky a hryže a dudlá furt :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.7.14 21:33

Nechávala jsem, v roce u obou jsem ho vzala a ze dne na den přestala na noc dávat. Malá řvala asi 2 noci, pak klid. Kluk to zvládl s přehledem a bez řvaní, přestože na něm byl přes den i v noci dle mého závislý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí