Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
chtěla by jsem se prosím zeptat, když Vám miminko usne/lo berete či brali jste mu dudlík a nebo nechávali až do rána? A kdy jste sebrali úplně dudlík? Předem děkuji za odpovědi ![]()
@knight nechala do rána, i když ho vyplivla a ležel jen vedle ní v postýlce. Nikdy jsem ho nebrala. Vzali jsme ho v cca dvou letech a bez problémů. U druhé to bude asi stejně ![]()
Nechávala jsem… a sebrala jsem ho na 2,5letech to ho měla holka jen na spaní.. žádný problém s tím nebyl..
Ahoj, já ho taky nebrala. když byla větší cca kolem roku, tak ho měla jen na spaní - jinak jsem ho brala. a v 15-ti měsících jsem ho vzala úplně - Justýnka totiž měla děsnou rýmu a nemohla dýchat nosem, tak dudlíka plivala. tak jsem jen využila situace. a v tu samu noc se skončilo i kojení
prostě to nemohla udýchat. a od tý doby byl klid. měla jsem dudlíka ještě asi 2 nebo 3 dny schovanýho „kdyby náhodou“, ale nebyl potřeba ![]()
jinak bacha na ně..když ho má dítko dlouho, může vzniknout defekt v čelistech..zdeformuje se a když pak skousne, je tam vidět mezera na dudlík
Nebrala jsem, nechala jsem ho tam, kde vypadl, naopak, časem jsem do postýlky pořídila další tři stejné dudlíky, aby vždy nějaký nahmatal a zastrčil a nemusel mě volat
Dudlík jsme odevzdali Ježíškovi po 4. narozeninách (předesílám, že ho měl pouze na noční spaní a také, že je trošku „jiný“, takže tou délkou se u nás neřiď
)
@maky26 @Clementine @werunkaw123 @Šáriii všem moc děkuji za rady
máme ho taky na spaní ![]()
My ho dávali jen na spaní a od 9 měsíců ho už nechtěl vůbec, vyplivával ho. A to jsem zkoušela různé druhy, i jeho oblíbený. Takže se oddudlíkoval sám takhle brzy, a jsem za to ráda.
Od začátku jsem se snažila, aby byl dudlík jen na spaní, pak už věděl, že patří tam a automaticky jsme ho tam nechávali. Asi někdy po roce jsem mu ho začala po usnut vytahovat z pusinky, když ho nevyplivl sám, což bylo tak v polovině případů. Úplně jsem mu ho vzala asi ve 20 měsících, první usínání trochu protestoval, ale pak hned dobrý.
U nás je „gin gin“ docela v kurzu i přes den, po jeslích si ho vždycky vyžádá, tam ho má jen na spaní. Bez něj by neusnul a v noci ho hledá, takže ho nechávám a vždycky jsem nechávala.
brzo bude mít dva, tak tak do vánoc bych se ho ráda zbavila - odevzdáme Ježíškovi, nebo tak něco.
Nechávala jsem ho až do rána. Dudlík jsem zrušila před týdnem, ve dvou letech malé na chalupě a to proto, že jsme všechny ztratili, takže nám nic jiného nezbylo.
Prošlo to docela dobře, akorát to odpolední spaní je teď takové vachrlaté. V noci v pohodě.
Příspěvek upraven 22.07.14 v 21:23
Nechávám dudlík jenom na usnutí, potom mu ho vyškubnu (jsou nám 4 měsíce), starší neměl dudlék vůbec - prostě ho nechtěl
Trošku extrém - moje sestřenice má 6ti letého kluka který je vychováván prarodiči, kvůli penězům se vrátila v půl roce malého do práce.
Nevím kde se stala chyba, jestli nechtěli prarodiče aby plakal nebo prostě byl umanutý a chtěl dudlíka - nevim. Ale nyní v 6ti letech přijde ze školky a musí si podumlat dudlíka, sám ví že je to už ošklivé, říká že to nesmí říct ve školce že by se mu děti smály ale chce dudlíka. Prostě malej závislák. V září jde do školy
![]()
@suik píše:
U nás je „gin gin“ docela v kurzu i přes den, po jeslích si ho vždycky vyžádá, tam ho má jen na spaní. Bez něj by neusnul a v noci ho hledá, takže ho nechávám a vždycky jsem nechávala.
brzo bude mít dva, tak tak do vánoc bych se ho ráda zbavila - odevzdáme Ježíškovi, nebo tak něco.
u nás to bylo takové veselé
po předchozí několikaměsíční přípravě věděl, že dáme dudlík pod stromek (strojíme společně den předem, aby nás Ježíšek našel) a Ježíšek ho odnese nějakému miminku, které ho potřebuje, protože nemá penízky na dudlíček. A že mu Ježíšek za to přinese nějakou hračku, kterou si ukáže v hračkářství. Vybral si 15cm plyšového Krtka s červeným kulichem. Když ho pod stromkem našel, odnesl ho do kouta a nechtěl ho vidět. Spojil si to patrně se ztrátou dudlíku.
Nikdy jsem dudlík nebrala, když jí vypadl, dala si ho sama znova. Má ho na psaní doteď (téměř 18m) a brát zatím ani nehodlám. Stejné ho hned po usnutí vyplivne a teď už spí tak tvrdě, že si ho do pusy nevraci.Jo a když jí rostou zuby, to dudlá (spíš kouše) teda pořád. teď začaly poslední stoličky a hryže a dudlá furt
![]()
Nechávala jsem, v roce u obou jsem ho vzala a ze dne na den přestala na noc dávat. Malá řvala asi 2 noci, pak klid. Kluk to zvládl s přehledem a bez řvaní, přestože na něm byl přes den i v noci dle mého závislý.