Váha miminka 8.-9. měsíc

6160
21.7.14 15:42

Váha miminka 8.-9. měsíc

Moje dcera bude mít za dva týdny 9 měsíců a dnes v poradně mi vážila jenom 8 kilo, tak jsem z toho zaskočená, protože jsem si myslela, že bude mít tak těch 9 kg.
Za necelé tři měsíce mi přibrala jenom 550g, nevyrostla ani o centimetr (měří 72cm) a podle dr. potřebuje posílit ručičky, tak s ní mám dělat „trakaře“.
Při narození měla 3430g a 50cm.
Rozplazila se mi minulý týden, sedět ani lézt ještě neumí.
Krmím ji k obědu zelenina/maso, k večeři kaši, ke sváči rozmixované ovoce nebo Holandia + kojím.

Kolik by dítě v tomto věku mělo sníst toho masozel. obědu? Kolik kaše? Kolik ovoce?
Jakou gramáž?

Mám strach, že jsem jako maminka selhala a chci to napravit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
21.7.14 15:54

To je strašně individuální. Jsou děti, které jedí málo a děti, které spořádají vagon. Na to nelze koukat někam do tabulek. Já ani nevím, kolik mi děcka v tomto věku jedli. Prostě jedli, no. :mrgreen: Někdy méně, někdy více, někdy vůbec… Nikdy jsem to nehlídala ani nepočítala. První kluk měl v 8 měsících 9,7 kg a 79 cm., v 10 měsících potom 10,5 kg a 80 cm. V 9 měsících se plazil, péroval na čtyřech, obcházel nábytek, začal sedět. Druhý měl v 8 měsících rovných 9 kg a 72 cm, v 10 měsících 9,5 kg a 75 cm. V 9 měsících měl zvládnutou veškerou hrubou motoriku - lezl, seděl, stál, obcházel nábytek, v ten měsíc začal sám chodit… Je výrazně menší než brácha a taky mnohem rychlejší. Zkrátka byl ve stejném věku každý úplně jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.7.14 15:56

Prcek měl v 9 měs. 8,5 kg. Byl více méně jen na mlíku, přesnídávku, jogurt a masozeleninu jedl jen občas. :cert:. Jinak to měření bych brala s rezervou, podle mě to nejde přesně ani náhodou. Už má 2,5 roku a je drobnější, ale nemá po kom být obr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.7.14 16:03

@zvědavá borůvka a v čem jsi myslela, že jsi zklamala? já myslím, že máš normální průměrné dítě :nevim:

Strarší byl tlustší, také jsem se v noci nevyspala, pořád pil - MM, jel přesně dle tabulky - pohybově. Teď je to hubendíra. 4 roky a má 16,4kg a 114cm.
Mladší měla větší porodní váhu, je hubenější, opatrnější, sedla si brzo, do jedenáctého měsíce žádný pokrok, pak začala rovnou lézt. Jí dobře, přesto měla v roce cca okolo 9,5kg :nevim: Doteď si jenom leze a obchází nábytek, rok už jí tedy byl…a co jako :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.7.14 16:05

@zvědavá borůvka me v tech 9m snedl vetsinou celou msz (200g), pulku az celou presnidavku - jak kdy…no jedl celkem dobre ale taky v tom věku skoro nepribiral.. :think: kdyz mu bylo necelych 9m, mel 70,5 cm a 7670g takze min než vy. Na prohlidce cca v pul roce mel 70 cm takze za ty necely 3m vyrostl o 0,5 cm. A ted v roce mel 74,5 cm a 8900g. Taku5e asi tak. Ale teda je fakt, ze od pul roka leze, stoji od 8m vsechno obchazi…tak mozna tolik nepribiral, ze mel hodne pohybu.. :nevim:

Příspěvek upraven 21.07.14 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
21.7.14 16:05

Buď v pohodě, myslím, že jste na tom dobře. Doktor ať si dělá trakaře sám.
Syn porodní váha 3910g, v 8m 9640g
Dcera porodní váha 3610g, v 8m má 9460g. Je od porodu plně na UM a brzy přikrmovaná.

Jinak syn byl šikovný, chodil sám v 10m.
Dcera je knedla líná. Neleze, zadek nezvedne, pouze couvá, hračku si podává stylem, že si přitáhne deku co je pod ní.
Na ni jsem teda zvědavá, kdy stoupne na ty svoje čapy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
21.7.14 16:08

Jé, 8 kg a 72 cm, to je sen. My jsme dneska byli na desetiměsíční poradně a malá má 7 kg a 66 cm. Míry při narození 2210g a 44 cm. Jsme po čarou percentilu 3. Dr. říká, že při roční prohlídce uvidíme a případně nás pošle na endokrinologii na vyšetření.

Myslím, že máš dítě naprosto v pořádku s průměrnou váhou i mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.7.14 16:09

Malá má v 9m zhruba 8,3kg. Porodní 3510/48. Jí všechno, a je kojená. Obchází nábytek, stoupá si na nožky od 6,5m. NO A CO.

Syn byl podobně šikovný na pohyb, ale dneska má 3 roky a ještě pořádně nemluví. Každé dítě je jiné a šikovné na něco jiného.

Váha mi přijde v pohodě. A trakaře bych nedělala, neboť bych se bála, že dítěti spíš ublížím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
21.7.14 16:10

Jinak papká malá:
Ráno mléko, někdy trochu chleba s máslem
v poledne přesnídávka už celá plus nastrouhané 3-4 piškoty
Poledne masozeleninový příkrm, vařím (plná kompotová miska)
odpoledne mléko nebo jogurt - i Pribiňák malý nebo minule ochutnala půlku
Kinderřezu
Večer kaše, do hlubokého a konzistence jako malta - dobře se nahazuje (vtip)

Když vím, že je přes den dost nakrmená, dám místo kaše večer mléko s kašičkou z láhve

@zoe546 píše:
Buď v pohodě, myslím, že jste na tom dobře. Doktor ať si dělá trakaře sám.
Syn porodní váha 3910g, v 8m 9640g
Dcera porodní váha 3610g, v 8m má 9460g. Je od porodu plně na UM a brzy přikrmovaná.Jinak syn byl šikovný, chodil sám v 10m.
Dcera je knedla líná. Neleze, zadek nezvedne, pouze couvá, hračku si podává stylem, že si přitáhne deku co je pod ní.
Na ni jsem teda zvědavá, kdy stoupne na ty svoje čapy :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.7.14 16:10

Jinak tříměsíční srovnání nemám, jen čtyřměsíční ze 6 a 10 měsíců. Tak když budu brát ty čtyři měsíce, tak starší během nich přibral 1,5 kg a vyrostl o 4 cm. Mladší během čtyř měsíců přibral 800 g a vyrostl o 4 cm.

Buď naprosto v klidu. Rozhodně jsi v ničem neselhala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
21.7.14 16:11

No moje malá mela na roce 8kg a 70cm v 8mi měsících mela 7,24kg a 68cm. tou dobou byla plně kojena a nejedla vůbec… 7kg mela v 5ti měsících a potom se růst i příbytek na váze zastavil. Je zdravá velice aktivní a tedka už ji všechno a ma dny kdy neji vůbec a další den by snedla vola a řádek brambor. Neřeš to zbytečně se nervujes :-) kdyby bylo něco špatně tak to poznas a doktorka taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
21.7.14 16:13

Jo a zapomněla jsem napsat, že malá sní k přesnídávce 150 - 200 g ovoce s jogurtem, k obědu 150 - 200g masozeleniny, odpoledne zase velkou přesnídávku a večer kaši cca 120 - 150g. Kojím večer a ráno a v noci, přes den ještě nějaké křupky či sušenky do ruky…

Takže nesní zrovna málo:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.7.14 16:18

Já teda množství jídla nijak nehrotím. Ráno nakojím, pak dám ovoce. Na oběd zeleninu, vařím doma, množství neřeším, co sní, sní. Odpoledne jogurt.. Mezi tím je kojená, když má žízeň. Večer kojená nebo kaše.. množství opět nevím. Někdy dám jogurt dopoledne, banán odpoledne.. prostě co mám zrovna po ruce. Hlavně, že je najezená a spokojená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.14 16:18

@zvědavá borůvka klid. Dítě není přístroj, aby jelo podle manuálu. Neselhala jsi.
Prostě s ním trénuj ty trakaře a pokud se to nezlepší, nech si napsat pro malého rehabilitace.
Z délky si nic nedělej, jde o to, jak ho doktorka „natáhne“.
Co se týká objemu jídla - já mám extrémního nejedlíka - viz. podpis a doktorka říká, že jí tolik, kolik chce a potřebuje.
Spíš bych řešila, aby zkoušel různé potraviny a třeba větší kousky, než KOLIK toho sní.
Jo a malý se začal plazit tak kolem 9 měsíců korigovaně, teď je mu 11 měsíců korigovaně a teprve začíná lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
21.7.14 17:02
@kozisek píše:
@zvědavá borůvka a v čem jsi myslela, že jsi zklamala? já myslím, že máš normální průměrné dítě :nevim:Strarší byl tlustší, také jsem se v noci nevyspala, pořád pil - MM, jel přesně dle tabulky - pohybově. Teď je to hubendíra. 4 roky a má 16,4kg a 114cm.
Mladší měla větší porodní váhu, je hubenější, opatrnější, sedla si brzo, do jedenáctého měsíce žádný pokrok, pak začala rovnou lézt. Jí dobře, přesto měla v roce cca okolo 9,5kg :nevim: Doteď si jenom leze a obchází nábytek, rok už jí tedy byl…a co jako :nevim: :mrgreen:

V tom, že jí možná nedávám dost jídla, že se nesnažím dostatečně.
Jsem ráda, že sní aspoň to co sní.
Když jsem dělala masozel domácí, tak to byly boje (odmítala to jíst, mnohdy snědla jen dvě lžičky), minulý týden jsem se na to vyprdla a ty masozel dávám kupované ve skleničkách a hned je to lepší a lépe jí.
Masozel mi sní cca 100g, Holandii jak kdy, někdy půlku někdy celý ten 200g kelímek. Do rozmixovaného ovoce jí dávám pár piškotů kvůli lepku a to mi sní tak cca půlku toho via pohárku tj. cca 100ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí