Dudlík, latexový versus silikonový

1
3.4.06 20:51

Dudlík, latexový versus silikonový

Ahoj holky, měla bych takový dotázek, který dudlík je pro mimčo nejlepší, anatomický nebo „kytička“?má dětská doktorka tvrdí,že je to jedno, ale mě by moc zajímaly vaše zkušenosti a názory. díky a hezký večer veruš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
691
3.4.06 21:33

Urco je lepsi dudlik anatomicky, ale taky zalezi na mimcu, kazde chce neco uplne jineho - nekdy je potreba vyzkouset vice druhu. No a taky se ti muze stat, to co nam - tj. ze mimi nebude chtit dudel vubec zadny :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
3.4.06 21:36

Já myslím, že je to jedno - ale doporučují se tvarované… a hlavně když mimčo naučíš na určitý tvar, tak pak jiný nechce. Náš drobek tedy určitě ne - jen ten svůj jeden.Mám klasickou bambulku - silikonovou.

Andělka

• Citovat
  • Upravit
2959
3.4.06 21:36

dudlík

dudlík je nejlepší takový,který si mimino samo vybere,já jsem měla koupený 4,všechny lateXový,protože jsem měla pocit,že jsou měkčí,ale moje dítě ani jeden nechtělo a nakonec to dopadlo tak,že mi sousedka donesla silikonový anatomický NUK a ten zabral.Každý z těch koupených mě stál kolem 100 Kč,takže sranda.Děti jsou nevyzpytatelné a vyberou si samy.To se týká tvaru i materiálu.Takže musíš trpělivě zkoušet.Je taky možné,že tvé mimi nebude vůbec dudlací a obejde se bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.4.06 22:07

Tak to já bych zase nejdřív zkusila silikonový a takovou tu bambulku na obě strany stejnou :) My máme tyhle od Aventu. A proč? Silikon se neožužlá (latexové jsem vyhazovala za měsíc a to nemáme zuby) a u netvarované nevadí, když si ho mimčo nandá obráceně. Ale je možné, že by ho tak mimi ani nechtělo :)
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 22:40
:o

ja kupuju vsechny latexove,jsou z prirodniho kaucuku,treba takovy od chicca,gumovy je to takova slzicka
http://www.neonati.net/…_000_000.jpg ,je krasne mekky dite si ho muze dat cely do pusy a vyhraje si s nim,silikonove se mi nelibi,pripada mi prirodnejsi" guma-latex.Ale pozor nekdo muze mit na latex alergii..

s tvarem se to musi vyzkouset,ale musim rict ze moje linda neni vybirava,mela vsechny mozne typy,tvarovane ortodenticke

posledni dobou jsem se zamilovana do designu dudliku MAM

http://www.babyage.com/…dium/504.jpg

• Citovat
  • Upravit
394
3.4.06 22:42
8O

ops,jsem ten anonym.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
4.4.06 08:15

Já používala a používám pro naše dvojčata tvarované a silikonové. S latexovýma bylo blbý to, že brzo lepily=vyhodit. Silikonové bez problémů. Ale našim děckám bylo jedno jaký mají dudlík, hlavně že ho mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.4.06 08:32

Nas malej moc dudlikovej neni, teda kdyz byl malinky kolem mesice dvou,tak mel avent latex. ale pak nejakou dobu zadny, a ted mame doma sbirku avent latex pro starsi, mam silikon, nuk silikon,bebe-jou silikon, bambulka latex obyc.za 15kc
a nas malj vzal na milost nejprve bambulku,ale ta fakt rychle odesla, ted obcas vezme NUK silikon nebo Bebe-jou silikon.ale neni zavislak,jen na usinani,kdyz nechcu aby mi zuzlal prso.

tak asi tak.latex je prirodnejsi,ale ozuzla se a mam strach zda neco se nedotane i do nej,silikon je takovy cistejsi,a nelepi se na nej prach tak jak na latex. jo mooooc se mi libi ty kryty na Avent dudliky,dost prakticky.skoda ze to nema i NUK. pa D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
4.4.06 08:43

Měla jsem nakoupené silikonové dudlíky anatomicky tvarované (zkrátka byla to věda, než jsme dudlu vybrali), v domění, že na jaký tvar dítě od začátku naučím, takový bude chtít. Omyl, Johanka dudlá nejraději paleček (k mé nelibosti, dudlu jí pak můžu sebrat, paleček ne), jediný dudlík, který vzala na milost je latexový MAM, ale to jen někdy, je-li moooc dobře naladěná. Iwa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
4.4.06 08:45

Tak my používáme silikonové od Aventu a od Chicca. Jsou to placičky u kterých nevadí, když se dá obráceně. Také mají velkou výhodu, že jsou větrací a nepřisajou se k pusince jako NUK - vznikají z toho vlhka pak lišeje. Navíc mají kroužek na řetěz na dudlík. Latex jsem používala u syna a měl o odudlaný za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
4.4.06 08:48

U nás je trochu problém, že dvojčata mají 2 roky a na spaní vyžadují dudlík.Přes den ho nemají, ale na spaní si nikdy nezapomenou říct.Chtěla bych je to do léta odnaučit ale nevím jak. Když jsem jim ho vzala tak byl řev, malá sice po hodině usla ale kluk mě celou dobu co ležel bez dzdla držel křečovitě za ruku a nespal.
Na druhou stranu když jsme byli v 15 měsících u zubařky říkala, že je lepší dudlík než palec v puse-že tím se můžou křivit zuby.Ale snad se nám ty dudlíky podaří v brzké době odbourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.4.06 08:53

Tak u nas to vyhrali latexove dudliky
Odmital mi mam i Avent

Nakonec vyhral Canpol babies na plne care.....stoji asi 39KC a maji i kryty na dudlik......
Taky se osvedcil obyc latexovy za 11Kc
Nuky latexove taky usly, jenze maly je mel vzdy otlacene na tvaricce. takovou obrubu kolem pusy.......jsou male

KAtka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
3.1.07 12:50

ja nakoupila 4 druhy dudličku. A posledni nam sedl. je silikonovy a kulaty. Miminka pry maji radeji kulate nez anatomicke. a ja to musim jen potvrdit. Mala se mi u anatomickych vztekala a kulaty uz od vcerejska pekne dudla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prdola2011
20.4.12 22:56

dobrý den,můžu se zeptat kde ty dudlíky kupujete?? náš prďola taky jiný nechce a já ho nemůžu nikde sehnat.. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4