Výbavička od kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11935
22.3.06 08:49

Výbavička od kdy?

Chtěla bych se zeptat od kdy je ideální kupovat výbavičku. Jsem na rizikovém těhotenství a můžu kdykoliv skončit v nemocnici a nechce se mi vše shánět na poslední chvíli.

Děkuji za odpovědi Enka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
22.3.06 09:02

Leni, myslím, že to záleží na každé z nás, kdy začne. Já si dala předsevzetí, že začnu nakupovat až po velkém UTZ, který nás čeká teď ve čtvrtek, a to budu začínat 21. týden. No, včera po další úspěšné kontrole už jsem nevydržela koupila dvě bodyčka. Ale když to i ve čtvrtek dopadne dobře, tak začnu okukovat a pomalu nakupovat. V Tvém případě, pokud by mi hrozila nemocnice, tak bych si asi to nejpotřebnější vyhlédla na internetu, doma nechala adresy a pokyny a on by to klidně mohl doobjednat manžel. To je tedy můj názor.
Držím palce, ať se Ti daří a nemocnici se vyhneš ! ! !
Zdraví Polin ze Srpňátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.3.06 09:03

Já jsem začala nakupovat výbavičku až po 20. týdnu , když už proběhl ultravzvuk na ty vývojové vady. Před tím jsem měla jen tak tři kousky oblečení. Zatím nemáš kam spěchat, času máš dost. Například postýlku jsme měli doma až tak ve 36. týdnu :D a to jsem rodila ve 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.3.06 09:10

Ahoj EnkaL
Já si vše pořizovala až 2měs. před porodem. Stejně jsem zkončila v nemocnici. Najednou mi vylítnul tlak. Naštěstí jen týden jsem ležela. Stihli jsme vybrat kočár. Potom už vše záleželo na manželovi.
Jako druhorodička vím, že je dost času. Sice mám věci po malé, ale nemám je ani vyndané.
Být tebou, tak věcičky kupuji postupně už teď. Nemysli na to, že můžeš zkončit v nemocnici. Psychika dělá moc.
Přeji ti spokojené těhotenství a žádné stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
22.3.06 09:21

Já začínala už tak v tom 12 tt a to proto že jsem právě rok před tím všechno sháněla a chodila ukazovat do nemocnice kamarádce, protože skončila na udržování od 20tt až do porodu ve 34tt.Ale záleží na tobě. Já se jen nechtěla o tohle ochudit. I kočárek jsme měli vybraný už před 30tt. Ale to jsem asi zase opačný extrém.

klidné těhu a zdravé miminko.
Ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.3.06 09:25

Řekla bych že optimální je to od toho 20tt, je to lepší i z důvodu toho, že výbavička je finančně náročná a tudíž to můžeš hezky rozdělit do několika měsíců:-))
Alespoň já tak začala, no a pak praní atd. jsem začala asi ve 34tt a postýlku jsem připravila ve 37tt- pak vše zaigelitovala, no jo strašili mě že už to bude a nakonec jsem rodila den po termínu:-)
Ještě ohledně té výbavičky tak je fajn, to i mít doma z toho důvodu, kdybys zůstala v nemocnici tak vyprat to už zvládne každý člen rodiny ale u nákupu byste mohli mít rozdílný vkus a to by byl pak problém.
Určo nekupuj nic menšího než 56 pak pár 62-přišlo mi že ty¨to dvě velikosti jsme nosili tak nějako souběžně, 68 už vydrží mnohem déle a 74 a 80- už jsou na hodně dlouho. Jinak odhad 56-62 je zhruba 0-3 měsíce max.4měsíce a 68 je od těch 3-6 měsíců:-) 74 - 6-9 měsíců:-)
Tak pa Hana a Lukášek -v pátek 6 měsíců:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.06 09:48

kup si ji třeba hned, abys měla v dušičce klid, ale pozor na zbytečné koupě :-)

Petra

• Citovat
  • Upravit
367
22.3.06 09:55

Ahojky,já začala nakupovat výbavičku přesně v den,kdy jsme byli na velkém utz ve 20tt.Dohodli sme se na tom,že pokud se zjistí že to bude děvčátko,tak koupíme něco krásně růžového a pokud chlapeček,tak něěco modrého.Já nedala na řeči,typu,nic nekupuj,času je dost,protože výbavička je opravdu velmi finančně náročná a nehledě na to,že by se mi na konci těhu ani nechtělo.To už jsem spíš doma v klidu všechny věcičky prala a pak z obou stran žehlila a taky to dalo dost práce.Takže radím začít po tom 20tt a rozdělit si to do několika nákupů,i vzhledem k tomu,že to není taková obr částka najednou.Měj se hezky

SALECKA+VOJTA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
22.3.06 09:58

Já jsem začala asi až po 5.měsíci těhu. Ale když jsem začala mít problémy s tvrdnutím bříška, tak jsem honem rychle sháněla, abych měla všechno radši připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
23.3.06 11:39

dekuji vsem za rady :)) jeste par mesicu pockam a zatim vytvorim seznam „co kdyby nahodou“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
23.3.06 11:46

ja jsem asi divna ale vetsina z vas nakupovala dost pozde.my planovali mimi a uz jsme nakupovali ani jsem nebyla tehotna :lol:
az jsem pak byla tak jsme dokupovali ty vetsi veci-jako postel kocar atd,kocar jsem mela koupeny uz kolem 20tt.(byl pak u tchyne).jak psala salecka je to hodne finacne narocne a ponevadz nejsme milionari tak se to nakupovani postupne opravdu vyplatilo.pak v tom 30tt jsem vse prala a zehlila a usporadala si to ve skrinich.az mas pak moc velky bricho tak uz se ti nic nechce.mne treba ke konci bolely zada a to jsem se skoro nemohla pohybovat.
uzij si nakupy.mne tzo hrozne bavilo a bavi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
16.11.11 14:33

Holky poraďte,

jsem na rizikáči, nemůžu moc cestovat a v nákupních centrech se mi dělá šoufl a mám závratě. Jsem v 5měs. Bydlíme na staveništi, málo místa, málo místa na věci. O Vánocích jsme měli být už v přízemí, kde bude vše nové předělané, tudíž spousta místa a čisto. Tak jsem měla představu, že výbavu, kočárek atd. koupíme po Vánocích. Ovšem začínám trochu panikařit. Do přízemí totiž půjdeme až v únoru a TP máme 19.4. K rodičům se mi ty věci dávat nechce. Moji jsou daleko a partnerovi rodiče mají mini byteček a moc místa nemají.
A teď co chci vědět: jak jste uskladňovali výbavičku, aby se s ní nic nestalo, nenačichla apod. A jak se s tou výbavičkou vůbec zachází-myslím praní před použitím. Na kolik a jak se to pere? A kdy jste vlastně začali kupovat?
Začínám být nervózní, bříško se zvětšuje, nic nemáme, nemocenská mi ještě žádná nedorazila…vrrr!

• Citovat
  • Upravit
5misa6
16.11.11 14:43

Neplaš :-D termín mám v únoru.Oblečky vyperu tak v lednu,a zrovna uložím do skříně.Kočár,postýlku a matraci mám na půdě zabalené.Jinak nezapomeň koupit dětský prášek na praní a aviváž.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
16.11.11 14:46

Bíle bych oprala na 90 a barevné na 40.Bílé peru normálně na 60 ale ty starší bodyčka a plenky na těch 90.Ale určitě ještě neper.

• Citovat
  • Upravit
Holma
16.11.11 14:47

A ty už ty oblečky máš? Já teda nemám nic koupeno a nevím jak se svýma stavama a s mega břichem budu jezdit po krámech, ale zas se bojím, aby to tady nebylo zaprášený a hnusný. No stejně se to bude prát…ale prací prášek, ten mě teda vůbec nenapadl :-))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4