Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobrý večer zkušené maminky,
tak zrovna dnes se naše malá „rozchodila“ a asi budeme brzy kupovat první jarní botky na ven (mám vyhlédnuté krásné, s kytičkama
). Tak si tak přemýšlím, jestli jí tyhle budoucí botky velikostně vydrží i na podzim nebo budeme znovu kupovat nové. A taky mě napadlo, že by kromě elegantních botiček mohla mít i nějaké sportovní botasečky k tepláčkům nebo rifličkám, aby byla cute
. No a v létě samozřejmě otevřené sandálky. Je teda běžné, že kupujete dítěti až 3 (nebo i víc?) nové páry botiček ročně? Jak to děláte vy?
Díky T+A
ahojky
no teda můj stav na účtě botů je nulový:o) zatím nětreba… dítko zatím obchází jen nábytek.
Jen mám pár postřehů z neurologie, kde jsme ted byli. Bota by měla mít tak pevný opatek, že pokud na něj zatlačíš palcem shora a palcem a ostatními prsty z boku, v žádném případě ho nsemíš promáčknout. Místo plátěných papučků, které nemají klenbu by mělo dítko doma nosit letní sandálky - kožené prodyšné a hlavně tvarované. Nikdy by se neměly kupovat botičky už nošené..... (prostě prý co dítko to nožička tak aby si tu nožičku tvý dítko nějakou „vyšlapanou“ botou nezničilo)
Dále pak k atestu žirafy… boty které jsou vhodné a ortopedy doporučované, mají atest a visí na nich cedulka s žirafou. Bohužel dnes výrobce dostane atest na jeden tip obuvy a žirafou si oblepí celý sortiment. Takže spíš vybírat rozumem než podle žirafy
spoustu věcí se dočteš na
http://www.detskaobuv.cz/
ale s tím hlavním ti asi neporadím… teda kolik těch botečků. Ale myslím že pokud koupíš botečky na jaro tak na podzim už budou malé.
A ještě jedna rada co nám dala dr… ušetřit můžeme na obleční ale na botečkách by to být nemělo
Tak ať vám prcek dělá jen radost:o)
Mám dvouletá dvojčata, kupujeme jedny boty na jaro, jedny na léto, jedny na podzim a jedny na zimu.Na léto asi budeme letos muset koupit kromě sandálů i jedny uzavřené, protože ty jarní už jim asi budou pak malé.Chodí pak to celé období v jedněch botech a když už stojí tolik peněz (kupuju boty v lékárně) tak je aspoň pořádně obnosí.V průměru dám za jedny boty 600Kč a jelikož musím vše pořizovat 2× tak je to celkem pálka.
Ahojky, tak já jsem kupovala dcerce první boty minulý rok v létě, byly to sandálky, na podzim už stejně byla nutnost koupit nové, uzavřené a na zimu má další. Zima ještě nekončí a mi se zdá, že by ještě jedny zimní potřebovala
noha jim roste celkem rychle. Taky dám zhruba 600 za jedny. 3 páry na jedno období bychom finančně neutáhli.
Ahojky,
souhlas s Maky…na botičkách bych nešetřila a i starší syn měl vždy nové. Máme teď skoro roční slečnu, která ještě sama nechodí, ale už obchází nábytek. Když to tak vezmu, z prvních botiček už vyrostla. Teď jsme ve Francouzské v DPK - doporučuji, jsou tam moc milé a ochotné prodavačky, které poradí a věnují se…takže tam jsme koupili další kožené kotníčkové, a jedny bačkůrky, vlastně dvoje na střídání, aby se noha nepotila. Až začne chodit a budou jí stále ty její, tak je může mít i na ven. No a na léto určitě také jedny pořídíme…na podzim taky a v zimě taky…takže to je samé botování ![]()
papa Veronika Adámek a Berunka Ema
Děkuji vše za odpovědi. Mně prostě jenom zajímalo, jestli opravdu dítěti nožička tak rychle roste, že vystřídá za rok minimálně 3 páry. Vůbec jsem neuvažovala, že bych Adélce koupila botky „po někom“. Já bych sama taky boty po někom nesnesla ![]()
Protože se mi moc líbí dětská kolekce u Bati, ještě se zeptám, jestli máte nějakou povědomost, že ty botičky zdravotně splňují, co mají apod.
Dík dík ![]()
PS: Adinka právě ukázala, že to chození od včerejška nezapomněla
Snad bude ale ještě chvíli taky lézt. Je to tááák roztomilý, jak peláší a vrtí zadečkem ![]()
ahoj
mě připadlo, že holkám ze začátku co začaly chodit nohy rostly neuvěřitelně rychle. na začátku prázdnin jsme koupili první a na konci už druhé pak jsem se nemohla dočkat zimy
abychom mohli koupit rovnou zimní boty.
co bych ti poradila. obkresli si na karton nožičku a vystřihni a v obchodě strč do boty uvidíš nakolik je tam místa..já to osahávám jestli není bota moc úzká. dívej se, aby bota měla pevnou patu, pevnou špičku, neměla moc tvrdou podrážku, a přilož v obchodě malé podrážku na nohu, a kup tak o 1-1,5cm větší, když dítě v botě stojí a ty chceš zmáčknout špičku, může malá skrčit prstíky a nevíš kolik tam má místa, přiložením to vidíš hned. no a jasně prodyšný materiál..osobně bych takhle na začátek do žádných tenisek nešla. jen do pevné boty. teď mě už žádný fígle nenapadají, určitě je toho spoustu a ještě někoho něco napadne.
jo a na ty žirafy pozor, raději opravdu osahat, vyzkoušet.
hodně štěstí při výběru
Zdenik a M+J
Malej začal chodit na konci léta,a tak jsem mu koupila jen papučky ve kterých chodil i občas enku,ale 99% byl v kočárku. Pak dostal jedny botky na zimu.
Teď jsou mu dva a kupujem 1× zimní boty,pak na jaře botasky,teď už mu myslím vydrží až do podzimu než bude potřebovat zimní (loni to vyšlo tak tak), sandálky na léto a tenisky jen tak na ven.Vloni jsme měli ještě gumáčky,ale ty moc neužil.Nekupuju zbytečně moc botků,protože každýmu dítěti roste jinak rychle noha a nevím za jak dlouho mu budou mylý.může ji mít třeba pár měsíců stejnou a najednou vyroste o 1,5cm a jsou malý.....raději koupím kvalitní a míň.
Ahoj,
já kupuji boty stejně, jak bylo posáno.A kupuji nejvíce u Bati, protože staršímu synovi,když koupím jinde,tak mu tu sezonu nevydrží.A už mě nebaví pořád reklamovat a pak být bez bot.
Musíš i tam vybírat,ale myslím si,že boty jsou tam kvalitní.Ještě se mi nestalo,že by je okopal, roztrhl a podobně.
Mladšímu teď půjdu koupit první, jarní a rozhodně půjdu tam.Jinak k množství - malé dítě - jedny na ven,podle období, vydrží tak 3 měsíce a papučky na doma.
Starší dítě - školkáček - papučky doma,školka 2×, na jaro 2× botasky (přijde mokrý z MŠ a musí mít další), gumáky.V létě stačí sandálky 1× a 1× pantofle.
Tak úspěšný nákup!
Já jsem četla že u Bati jsou nevhodné boty pro dětskou obuv,většinou mají tvrdou podrážku a jsou špatně tvarované.Ale určitě to záleží vzor od vzoru.My kupujem jen V Humanicu. Je tam asi nejlepší výběr. U Batě se mi většinou nelíbily,nebo stály moc,ani většinou neměli tak malý. Sehnat botky č. 22 bylo fakt těžký.
Ahojky,
já se jen musím zastat Bati - taky jsem měla pocit, že mají vesměs boty nevyhovující (já jsem hodně náročná
, ale nakonec vloni na jaře to byl jediný obchod, kde jsem byla spokojená.
Myslím, že vždycky platí, co už bylo řečeno…nedat na žirafku, spíš na vlastní dojem - pevná pata, lehká bota, ohebná podrážka, pokud možno kůže…
Jinak Humanic - tam jsem většinou dost spokojená
, jen ty ceny ![]()
A co se množství bot týče - na léto máme sandálky, pevné boty z jara (zatím vždy vydržely) plus tenisky na písek…vloni jsem objevila dokonce i ty s pevnou patou a vším ostatním - za dobrou cenu - a byly plátěné. Takže na písek ideální. Byly tuším z DPK.
Papučky nevlastníme, používáme celoročně sandálky - noha v nich podstatně líp větrá než v papučkách a taky nesrovnatelně líp splňují moje kritéria (viz nahoře).
Sylva
To je asi těžké, kde kupovat.mě se zdá,že je rozdíl i mezi jednotlivými obchody Baťa.Nemají úplně stejné modely.Ale já jsem ještě v klubu, takže mám 2× do roka 15% slevu na nákup a ještě další poukázky, takže se dostanu někdy na zajímavou cenu.
Měla jsem spíš problém s tím,že když staršímu koupím boty jinde, tak prostě nevydrží.Roztrhnou se, okopou a mám i problémy s reklamacemi
U Bati ten problém opravdu nemám, ťuk x3.Ale vybírat musíš všude.Teď máme zimní boty jedny za 600,– a druhé za 500,– - od Bati, a oboje jsou stále pěkné.A ta cena se mi hrozná nezdá, se slevama mě vyšly snad na 900,– - no,že za to odchodil zimu v teple a bez problémů…
Na malé první botičky půjdu tam,ale přehled o nich ještě tak dokonalý nemám - ale moooc se těším
,jak to napravím.Třeba zkončím v Humanicu…
My taky kupujeme boty z 90 procent u Bati. Vzdycky si vyberu, s botkama nikdy nic nebylo. My jsme asi na boty magori, ale dcera ma jarni a podzimni kozene botky dvoje na stridani, pak letni sandalky, dalsi letni botky s uzavrenou spickou a na zimu ma snehule, ktere nosi jen na sankovani apod., pak kozene kotnikove zateplete botky na snerovani a jeste botky neco mezi snehulema a kotnikovejma botkama, akorat lehke a s normalni podrazkou, takze se daji nosit celou zimu. Misto backor nosila sandalky z leta a backory mame jedny, ktere vozime k babickam a tak…Kdyz to tak spocitam, tak jsem si loni koupila boty pro sebe troje a pro dceru sestery… Hanka1