Monitor dechu spustil poplach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
177
28.2.06 22:48

Monitor dechu spustil poplach

Zdravím všechny e-mimiňačky!
Maminky, chtěla bych moc poprosit o rady a vaše zkušenosti.
Máme doma skoro šestitýdenní holčičku a dnes ráno se jí v postýlce spustil monitor dechu (Nany). Okamžitě jsme byli u ní, vytáhli ji ven, otočili bříškem a hlavičkou dolů, plácli několikrát přes zádíčka, začala plakat. Vypadala překvapeně a hodně ospale, všechno se zdálo v pořádku. My jsme byli v šoku. Dětská doktorka i neurolog nám po telefonu řekli, že pokud nebyla modrá nebo nějak přidušená, tak to není potřeba řešit vyšetřením a podobně. Měli jsme hrozný strach, holčička je donošená a úplně zdravá. Nezdá se nám, že by šlo o poruchu monitoru (planý poplach). Pořád ji teď hlídáme. Máte někdo podobnou zkušenost, opakovalo se to, bylo vše v pořádku?
Dík moc za odpovědi!

Yenefer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
28.2.06 22:54

Mozna se jen poradne zabrala do spani… Kazdopadne je asi naramne dobre, ze monitor mate. Ja s nim byla taky mnohem klidnejsi… Zrovna vcera jsem ho vyndala, mala nam uz cestuje po postylce…
L.
PS: Drzim palce at je to posledni poplach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
28.2.06 22:54

Ahoj,
mohlo sa stať, že sa len odvalila trochu mim tú dosku - tak sa nám spúšťal poplach u malej… proste keď sa otočila na bok, tak ako bola ešte ľahká, tak to monitor cez ten matrac necítil.
Inak ja si myslím, že nemusíte malú takto „strašiť“ :wink: stačí normálne v postieľke skontrolovať či dýcha…

Ja myslím, že to je v pohode.. veď si konzultovala aj s dr…

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.2.06 23:00

Už jsem to tu jednou psala, měli byste mít dole na tý mřížce v postýlce nějakou pevnou plochu. Nám se totiž monitory ze začátku taky několikrát spustili, potom jsem si podrobně přečetla návod a do těch postýlek jsme koupili překližku a od té doby byl klid. Vždycky jsme vyletěli a ony obě v pohodě spaly. Tedy občas to spustí, když holčičky odlezou hodně na stranu. Snad jsem ti poradila. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
28.2.06 23:05

Ahoj, to mi monitor dechu taky dělal, hned po příchodu z porodnice; ale u nás je to asi rodové, já jsem astmatička, nedovírá se mi hrtanová příklopka a na zádech se dusím, no a malý spal na zádech, jak to chtěli v porodnici, a houkal 3× za noc, taky jsem s ním tak cvičila, a od doby, co
spí na bříšku (jako já :D ) už ani jednou.

Vlastně jednou ano, to „odcestoval“ do opačného rožku postele. Ale na to vy jste asi ještě malí, že?

Ale holkám z Rodíme v září 2005 (tam „chodím“) to dělalo občas taky, holt děti občas mají ty apnoické stavy bez nádechu delší než 20s, na které je to nastavené. Dr. má pravdu, hlídejte barvu, příp. promoodrání.

Hlavně se nebojte SIDS,pro svůj klid držte teplotu tak okolo 18 stupňů (bude ti zima :D), můžete zkusit dát dudlík atd., co se doporučuje. A zapínej si tu NÄNNY, i pro krátký spánek přes den.

U toho SIDSu stejně nikdo neví, z čeho je, u nás se sice říká nedávat na bříško, ale četla jsem v těhu nějaký výzkum z Anglie, tam jim vycházel jako nejvíc rizikový faktor vysoká teplota v místnosti, spaní s rodiči v posteli a abúzus návyk. látek u rodičů.

MMCH u nás v rodině se jedno dítě udusilo - leželo na zádech a ve spaní si ublinklo a vdechlo to. Mi to udělal Dalísek poslední den v porodnici; byli jsme na pokoji sami. Kdybych šla do sprchy dřív, možná by tu nebyl 8O .

Užívej si nového miminka a zbytečně se nelekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
1.3.06 00:03

Ahoj Yenefer.

Ve čtvrtek budou Tedeáškovi 3 měsíce a poplach se spustil jen když jsem monitor zapoměla vypnout.Tak jak už tady hoky psaly je možné že se mimi jen tak zabralo dospánku že se zapomělo „v termínu“ nadechnout.Hlavní je že nejevilo žádné příznaky nedostatku vzduchu.Přeji ti aby jsi s monitorem zase nabyla klidu.

PS:já zapínám monitor i když dávám prcka třeba jen dospat po procházce.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
1.3.06 02:52

Yenefer, my mame doma 15 dnu starou holcicku a uz se nam za tu dobu spustil alarm na monitoru dechu 2×. Mala prestala dychat, ale nez jsme stihly cokoliv udelat (byli jsme u ni take v mziku-manzel tvrdi, ze jsem malem vyrazila dvere), tak se opet nadechla a alarm tak zastavila. Take jsem ji vytahla a s velkyma obavama opet ukladala do postylky, ale je v naprostem poradku. Naprosto chapu Tve zdeseni a obavy, ale neboj, urcite je vse OK. :wink:
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
1.3.06 07:10

Jsem stejného názoru jako Gabrielle. Občas se stane, že jak mimi dýchá rychle tak se „předýchá“ a může na chvíli přestat.(hyperventilace nebo jak se tomu říka) Je to normální, důležité je aby se opět dokázalo nadechnout.
Držím pěsti ať už monitor nepíská…a nestraší… Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
1.3.06 07:18

My ho používali do 10-ti měs věku dítěte. Za tuhle dobu nám spustil alarm 2krát. Poprvé to bylo ve 4měs. Ráno jsem šla k doktorce na kontrolu. Byl tam nějaký záskok, který mi vynadal, prý co vůbec plaším, proč vůbec mám tento senzor, že je nespolehlivý atd. No, raději jsem šla domů a počkala do druhého dne na svoji doktorku. Ta mi miminko vyšetřila a její závěr zněl, že mimi je naprosto zdravé. Prý jsem svědomitá matka, která pro zdraví dítěte udělá cokoliv a ten senzor klidně máme používat. Rodiče to uklidní a můžou v klidu spát.
Malá asi přestala dýchat, ale tím pípáním se vzbudila. Podruhé to bylo asi v 10měs. To už mi utíkala ze senzoru, tak jsem ho uklidila.
Buďme rády za tuhle vymoženost a využíjme ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
1.3.06 09:41

Znám to! Hned první noc po příchodu domů z porodnice nám monitor houkal 4× 8O 8O . Nakonec jsme zjistili, že jsme synka pokládáli mimo podložku. :roll:
Ale byla to noc hrůzy 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.3.06 16:10

ahoj, vubec se nelekej, zkontroluj kdyz to zacne houkat mimco pak se podivej kde lezi ????? nam to houkalo porad :D byla jsem vydesena a skoncili jsme v nemocnici, ale zbytecne, vis tam vubec tyhle domaci "desticky neuznavaji, vysetrili nas, a pak prisli na to ze to muze taky byt tim ze je mimi moc lehke, nedelej si z toho tezkou hlavu, pokud ti to neda a mimi se ti nebude zdat zajdi k dr at ho poslechne............. takze asi tak

• Citovat
  • Upravit
76
1.3.06 16:28

Ahoj,

nepoznam monitor Nanny, my mame Angelcare, ale je naozaj velmi senzitivny. Ked ho zabudnem vypnut, staci, aby som presla cca na meter okolo platnicky a vypne sa. Myslim si, ze ak je Nanny tiez taka senzitivna, nevadilo by, ak by sa mimco hybalo v postielke. To ale asi nie je zatial tvoj pripad. Skus si zistit, ci niekto v blizkom okoli nema tiez taky monitor a poplach sa nespustil rusenim na tej istej frekvencii. Mne sa to zatial nestalo, ale kamaratka byva v panelaku a prestala monitor pouzivat, lebo sa jej kvoli susedom parkrat spustil.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.3.06 17:50

Ahoj,

nepoznam monitor Nanny, my mame Angelcare, ale je naozaj velmi senzitivny. Ked ho zabudnem vypnut, staci, aby som presla cca na meter okolo platnicky a vypne sa. Myslim si, ze ak je Nanny tiez taka senzitivna, nevadilo by, ak by sa mimco hybalo v postielke. To ale asi nie je zatial tvoj pripad. Skus si zistit, ci niekto v blizkom okoli nema tiez taky monitor a poplach sa nespustil rusenim na tej istej frekvencii. Mne sa to zatial nestalo, ale kamaratka byva v panelaku a prestala monitor pouzivat, lebo sa jej kvoli susedom parkrat spustil.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.3.06 18:28

Ahoj,
nám monitor spustil jednou, myslím, že to bylo tím, že malý spal tvrdě, protože ho nevzbudilo ani zatřesení, asi se „zapomněl“ nadechnout. Jinak jsme s monitorem neměli jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
1.3.06 18:37

Nanny

Ahoj,
myslím, že nemusíš mít obavy, jestliže ti malá nepromodrala, tak je všechno OK.

Zkus zkontrolovat, kde máš umístěnou podložku a kam pokládáš mimčo. Mám 18 dní starého chlapečka a když jsem kupovala Nanny, tak mi bylo řečeno, abych prvních pár měsíců (cca 2-3) nedávala podložku až pod matraci, ale na matraci a přes ní dala buď silnější deku nebo takovou tu krycí deku na matraci (kupovala jsem ji v Ikea). Monitor se totiž může spustit i proto, že je mimčo moc „lehké“. A až po těch 3 měsících mám podložku umístit pod matraci na rovnou plochu - takže jestli máš dole šprušličky, tak si kup dřevotřískovou desku (cca 90,–) a dej si ji na ty šprušle a na to teprve podložku. Tyhle rady mám přímo z Jablotronu, kde se Nanny vyrábí…
Ještě mi bylo řečeno, že by mohl být problém s celokokosovou matrací, pro monitor dechu je lepší kombinace kokos-molitan nebo jenom molitanová. Ta kokosová totiž špatně přenáší vibrace dýchání mimča (prý, nemám ověřeno).

Určitě je všechno v pořádku, neboj se.

Lasconka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí