Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Moc všem děkuji za reakce. Máme Nanny. Právě jsem si říkala, že kdyby to byly falešné poplachy, tak hlásí častěji než 1× za 10 dní a dítě by u toho nebylo hadrové ![]()
Vzhledem k podmínkám bohužel doktorku vyměnit nemůžu. Tohle není první věc, kterou mě v poslední době odrovnala, ale nemám vlastní auto a další nejbližší pediatr je 20 km daleko. Ona je takový celkem svéráz. Spoustu věcí neřeší. Na druhou stranu, když si o něco řeknu, tak mi vždy vyhoví, i když si myslí, že to je zbytečné. Počkám na další kontrolu a když se to bude opakovat, tak nás nechám někam poslat.
@kapuletka neboj, doktorku neposlouchám a ani s tím v nejbližší době nehodlám začít.
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci. ![]()
My jsme ji meli pod matraci na rostu, postylku jsme meli dost zvednutou kvuli refluxu, maly mel cca 2600 g, spaval navic v zavinovacce a fungovala bez poplachu ![]()
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji za reakce. Máme Nanny. Právě jsem si říkala, že kdyby to byly falešné poplachy, tak hlásí častěji než 1× za 10 dní a dítě by u toho nebylo hadrové
Vzhledem k podmínkám bohužel doktorku vyměnit nemůžu. Tohle není první věc, kterou mě v poslední době odrovnala, ale nemám vlastní auto a další nejbližší pediatr je 20 km daleko. Ona je takový celkem svéráz. Spoustu věcí neřeší. Na druhou stranu, když si o něco řeknu, tak mi vždy vyhoví, i když si myslí, že to je zbytečné. Počkám na další kontrolu a když se to bude opakovat, tak nás nechám někam poslat.
@kapuletka neboj, doktorku neposlouchám a ani s tím v nejbližší době nehodlám začít.
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci.
V inkubátorech ano, ale v postýlkách jsme měli matrace zhuba 10 cm silné a běžně na tom ležely děti o váze +-1800g. Monitor se dával vždy pod matraci ![]()
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji za reakce. Máme Nanny. Právě jsem si říkala, že kdyby to byly falešné poplachy, tak hlásí častěji než 1× za 10 dní a dítě by u toho nebylo hadrové
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci.
A na co ti pak je taková doktorka? Být tebou, radši se zařídím a dojíždím těch 20 km. Mí rodiče taky byli takhle pohodlní a nechali mě u tehdy zdejší doktorky, co nic neřešila. Pak mi 2 měsíce říkala, že jsem simulant a já jsem měla zánět mozkových blan. Našim svitlo až tehdy, když to se mnou šlo do tuhého. Pak jim v nemocnici řekli, že kdyby čekali ještě další 3 dny, tak mi chystají pohřeb. To jen tak pro info, že zůstávat u někoho takového se nemusí vyplatit a třeba by sis to mohla i vyčítat. Je to sice už 12 let, ale pořád to není zas tak dávno.
Omlouvám se za anonym, ale tohle je pro mě osobní a nechci ať je to spojováno s mým nickem.
@Anonymní píše:
A na co ti pak je taková doktorka? Být tebou, radši se zařídím a dojíždím těch 20 km. Mí rodiče taky byli takhle pohodlní a nechali mě u tehdy zdejší doktorky, co nic neřešila. Pak mi 2 měsíce říkala, že jsem simulant a já jsem měla zánět mozkových blan. Našim svitlo až tehdy, když to se mnou šlo do tuhého. Pak jim v nemocnici řekli, že kdyby čekali ještě další 3 dny, tak mi chystají pohřeb. To jen tak pro info, že zůstávat u někoho takového se nemusí vyplatit a třeba by sis to mohla i vyčítat. Je to sice už 12 let, ale pořád to není zas tak dávno.Omlouvám se za anonym, ale tohle je pro mě osobní a nechci ať je to spojováno s mým nickem.
Ona je ale ohledně léčení a nemocí dost dobrá. Jako diagnostik nepřekonatelná, s očkováním vychází vstříc. Akorát mi u ní nesedí péče o mimina, ale to je jen první rok života a jde o banality jako kojení, monitor, přikrmování. Tehdy ji neposlouchám. Ohledně nemocí jí důvěřuju a zatím se mi to vždycky vyplatilo.
Tak tu jsem zase. Poplachy jsou pořád v četnosti cca 1-2× do měsíce, ale už jsou jen v noci, přes den asi neusíná tak tvrdě. Dneska v noci jsem musela prtě dokonce probudit, jinak se opakovaly poplachy. Jak jsem ho probudila, tak se to srovnalo a spali jsme až do rána bez problémů. Ale jsem z toho zase celkem vyplesklá.
Je mi jasné, že doktorka to bude opět svádět na plané poplachy. Kam se nechat nejlépe poslat, aby se to vyřešilo?
Všem děkuji za reakce.
A ten monitor mas novy? Muze byt zoxidovany za tu dobu, pokud je uz po jednom diteti.
@blumen to by podle mě nespouštěl poplach 1× do měsíce ale častěji
Navíc vždy, když se po poplachu dostavím k dítěti, tak lapá po dechu. A ano, je po starším synovi.
@Anonymní píše:
@blumen to by podle mě nespouštěl poplach 1× do měsíce ale častějiNavíc vždy, když se po poplachu dostavím k dítěti, tak lapá po dechu. A ano, je po starším synovi.
No, ze lapa po dechu jsem nevedela. Tak to res s doktorkou, meli by ho vzit nekam na pozorovani. Pokud tomu doktorla nevenuje pozornost, zmen ji.
@blumen trva to uz od narozeni, to jsem sem psala prvne. Doktorka me nazvala hysterkou s tim, ze mimina spi tvrde a monitor mam vzit a vyhodit, ze to nic neni. Je to jednou - dvakrat za mesic. Dneska jsem musela mimino probudit, aby zacalo normalne dychat a monitor se prestal plasit. Jaksi srovnalo dychani, tak byl klid. Proto si taky myslim, ze o falesne poplachy nejde.
Dotaz zni, kam se nejlepe nechat poslat, protoze doktorka to zase nejspis bude bagatelizovat.
Tak az se to stane priste, jedte do nemocnice, tam vas vysetri. Ale opravdu teda tehdy, pokud lapa po dechu. Pokud ne, koupila bych v prvni rade jiny novy monitor, treba Babysense.
Já bych teda nečekala na další takovou příhodu. Jestli se to stalo už několikrát a sama víš, že miminko při tom špatně dýchá, jela bych do nemocnice, nebo tam alespoň zavolala a domluvila se, na jaké odd. se objednat na kontrolu, popř. jestli se dostavit na příjem (to bych byla asi nejklidnější).
Spánkové apnoe jsou vcelku normální, ale u dítěte nebezpečné ![]()
Já jsem u holek taky monitor používala tak do 13ti až 14ti měsíců. Nechápu, že sami výrobci doporučují monitor používat pouze do 6ti měsíců. Za mě - je to málo. Na zdrávce jsme se učili, že se SIDS nejčastěji vyskytuje mezi sedmi až desíti měsíci.
Taky je důležité, jak je monitor nastaven výrobcem - to znamená za jek dlouho při bezdeší začne alarmovat. Regulérní apnoická pauza, která již je potřeba řešit, je delší než 20 sekund. Mám ale pocit, že tyto monitory alarmují dřív.