Monitor dechu spustil poplach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pavlats
27.8.14 00:15

Já jsem u holek taky monitor používala tak do 13ti až 14ti měsíců. Nechápu, že sami výrobci doporučují monitor používat pouze do 6ti měsíců. Za mě - je to málo. Na zdrávce jsme se učili, že se SIDS nejčastěji vyskytuje mezi sedmi až desíti měsíci.

Taky je důležité, jak je monitor nastaven výrobcem - to znamená za jek dlouho při bezdeší začne alarmovat. Regulérní apnoická pauza, která již je potřeba řešit, je delší než 20 sekund. Mám ale pocit, že tyto monitory alarmují dřív.

• Citovat
  • Upravit
4918
27.8.14 00:26

@pavlats
Maximum úmrtí na SIDS je ve věku 2 - 4 měsíce :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
27.8.14 00:53

.

Příspěvek upraven 13.03.16 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.14 07:57

Moc všem děkuji za reakce. Máme Nanny. Právě jsem si říkala, že kdyby to byly falešné poplachy, tak hlásí častěji než 1× za 10 dní a dítě by u toho nebylo hadrové :nevim:
Vzhledem k podmínkám bohužel doktorku vyměnit nemůžu. Tohle není první věc, kterou mě v poslední době odrovnala, ale nemám vlastní auto a další nejbližší pediatr je 20 km daleko. Ona je takový celkem svéráz. Spoustu věcí neřeší. Na druhou stranu, když si o něco řeknu, tak mi vždy vyhoví, i když si myslí, že to je zbytečné. Počkám na další kontrolu a když se to bude opakovat, tak nás nechám někam poslat.
@kapuletka neboj, doktorku neposlouchám a ani s tím v nejbližší době nehodlám začít.
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
603
27.8.14 08:02

My jsme ji meli pod matraci na rostu, postylku jsme meli dost zvednutou kvuli refluxu, maly mel cca 2600 g, spaval navic v zavinovacce a fungovala bez poplachu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.8.14 16:37
@Anonymní píše:
Moc všem děkuji za reakce. Máme Nanny. Právě jsem si říkala, že kdyby to byly falešné poplachy, tak hlásí častěji než 1× za 10 dní a dítě by u toho nebylo hadrové :nevim:
Vzhledem k podmínkám bohužel doktorku vyměnit nemůžu. Tohle není první věc, kterou mě v poslední době odrovnala, ale nemám vlastní auto a další nejbližší pediatr je 20 km daleko. Ona je takový celkem svéráz. Spoustu věcí neřeší. Na druhou stranu, když si o něco řeknu, tak mi vždy vyhoví, i když si myslí, že to je zbytečné. Počkám na další kontrolu a když se to bude opakovat, tak nás nechám někam poslat.
@kapuletka neboj, doktorku neposlouchám a ani s tím v nejbližší době nehodlám začít.
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci. :nevim:

V inkubátorech ano, ale v postýlkách jsme měli matrace zhuba 10 cm silné a běžně na tom ležely děti o váze +-1800g. Monitor se dával vždy pod matraci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.14 16:46
@Anonymní píše:
@pavlats ale v porodnicích leží tak malá miminka na slabé matraci nebo rovnou na monitoru. My dali podložku pod matraci. :nevim:

A na co ti pak je taková doktorka? Být tebou, radši se zařídím a dojíždím těch 20 km. Mí rodiče taky byli takhle pohodlní a nechali mě u tehdy zdejší doktorky, co nic neřešila. Pak mi 2 měsíce říkala, že jsem simulant a já jsem měla zánět mozkových blan. Našim svitlo až tehdy, když to se mnou šlo do tuhého. Pak jim v nemocnici řekli, že kdyby čekali ještě další 3 dny, tak mi chystají pohřeb. To jen tak pro info, že zůstávat u někoho takového se nemusí vyplatit a třeba by sis to mohla i vyčítat. Je to sice už 12 let, ale pořád to není zas tak dávno.

Omlouvám se za anonym, ale tohle je pro mě osobní a nechci ať je to spojováno s mým nickem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.14 17:51
@Anonymní píše:
A na co ti pak je taková doktorka? Být tebou, radši se zařídím a dojíždím těch 20 km. Mí rodiče taky byli takhle pohodlní a nechali mě u tehdy zdejší doktorky, co nic neřešila. Pak mi 2 měsíce říkala, že jsem simulant a já jsem měla zánět mozkových blan. Našim svitlo až tehdy, když to se mnou šlo do tuhého. Pak jim v nemocnici řekli, že kdyby čekali ještě další 3 dny, tak mi chystají pohřeb. To jen tak pro info, že zůstávat u někoho takového se nemusí vyplatit a třeba by sis to mohla i vyčítat. Je to sice už 12 let, ale pořád to není zas tak dávno.Omlouvám se za anonym, ale tohle je pro mě osobní a nechci ať je to spojováno s mým nickem.

Ona je ale ohledně léčení a nemocí dost dobrá. Jako diagnostik nepřekonatelná, s očkováním vychází vstříc. Akorát mi u ní nesedí péče o mimina, ale to je jen první rok života a jde o banality jako kojení, monitor, přikrmování. Tehdy ji neposlouchám. Ohledně nemocí jí důvěřuju a zatím se mi to vždycky vyplatilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.14 11:13

Tak tu jsem zase. Poplachy jsou pořád v četnosti cca 1-2× do měsíce, ale už jsou jen v noci, přes den asi neusíná tak tvrdě. Dneska v noci jsem musela prtě dokonce probudit, jinak se opakovaly poplachy. Jak jsem ho probudila, tak se to srovnalo a spali jsme až do rána bez problémů. Ale jsem z toho zase celkem vyplesklá.
Je mi jasné, že doktorka to bude opět svádět na plané poplachy. Kam se nechat nejlépe poslat, aby se to vyřešilo?
Všem děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
85314
26.10.14 11:37

A ten monitor mas novy? Muze byt zoxidovany za tu dobu, pokud je uz po jednom diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 11:43

@blumen to by podle mě nespouštěl poplach 1× do měsíce ale častěji :nevim: Navíc vždy, když se po poplachu dostavím k dítěti, tak lapá po dechu. A ano, je po starším synovi.

• Citovat
  • Upravit
85314
26.10.14 11:46
@Anonymní píše:
@blumen to by podle mě nespouštěl poplach 1× do měsíce ale častěji :nevim: Navíc vždy, když se po poplachu dostavím k dítěti, tak lapá po dechu. A ano, je po starším synovi.

No, ze lapa po dechu jsem nevedela. Tak to res s doktorkou, meli by ho vzit nekam na pozorovani. Pokud tomu doktorla nevenuje pozornost, zmen ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 12:05

@blumen trva to uz od narozeni, to jsem sem psala prvne. Doktorka me nazvala hysterkou s tim, ze mimina spi tvrde a monitor mam vzit a vyhodit, ze to nic neni. Je to jednou - dvakrat za mesic. Dneska jsem musela mimino probudit, aby zacalo normalne dychat a monitor se prestal plasit. Jaksi srovnalo dychani, tak byl klid. Proto si taky myslim, ze o falesne poplachy nejde.
Dotaz zni, kam se nejlepe nechat poslat, protoze doktorka to zase nejspis bude bagatelizovat.

• Citovat
  • Upravit
85314
26.10.14 12:18

Tak az se to stane priste, jedte do nemocnice, tam vas vysetri. Ale opravdu teda tehdy, pokud lapa po dechu. Pokud ne, koupila bych v prvni rade jiny novy monitor, treba Babysense.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
26.10.14 12:23

Já bych teda nečekala na další takovou příhodu. Jestli se to stalo už několikrát a sama víš, že miminko při tom špatně dýchá, jela bych do nemocnice, nebo tam alespoň zavolala a domluvila se, na jaké odd. se objednat na kontrolu, popř. jestli se dostavit na příjem (to bych byla asi nejklidnější).
Spánkové apnoe jsou vcelku normální, ale u dítěte nebezpečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport