Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
Neboj se . Já ho používám i nyní, mám klid.Nám se to také asi dvakrát stalo, vylítla jsem s hrozným strachem, jenomže já jsem měla malého ve spacím pytlu, tak měl pod sebou asi hodně vrstev.
Je to výborná věc, pokud doktorka tvrdí, že je to nespolehlivé, tak je to její názor. ![]()
Já jsem pracovala v nemocnici na sále, tak si to bez monitoru ani neumím představit ![]()
Zdravíčko
Dík moc za všechny odpovědi. ![]()
Vypadá to, že naše mimi asi skutečně spalo tak tvrdě, že se zapomnělo nadechnout (doufám, že jen na chviličku). Výše uváděné „technické“ záležitosti ohledně správné činnosti monitoru byly „splněny“. Používáme jej už od začátku, co máme malou doma, a zatím nedělal plané poplachy. Dneska jsme byli s malou v poradně na pravidelné prohlídce a všechno je v pořádku. Jsem opravdu ráda, že monitor máme, původně jsme zvažovali, jestli ho pořizovat. Zapínám ho vždycky, když je malá v postýlce, a taky mám pocit klidu, že jí „hlídá“.
Přeji krásná, zdravá a spokojená miminka!!!
Yen. ![]()
Ahoj, nám se spustil poplach dvakrát. Pokaždé jsme letěli k postýlce a malá byla absolutně v pořádku, tím rachotem se probrala, ale hned pak usnula. Vždycky jsme pohli deskama a sváděli to na ně. malá je zdravá jako řípa a nic ji nechybí. Bez monitoru bych neměla klidné spaní.
Gabka a Stázinka
ahoj..
Máme taky doma monitor dechu a taky se nám spustil, hned jsem malého z postýlky zvedla, byla jsem tak vyděšená, co se stalo, malý taky začal hned plakat… No nevím, jestli to byl planý poplach nebo něco jiného, protože i když malý někdy byl úplně mimo podložku, tak monitor dechu ho suprově hlídal a nesepnul se, asi prostě hlouběji usnul..
Oluska a Martínek
Nám včera taky spustil, mimčo má 8,5 měs. a odcestoval do rohu postýlky, nevím jestli to byl planý poplach, ale doufám že ano
Tak nevím, no nám spustil poplach dneska.Problém je že malá se probudila až mým třesením a ten zvuk alarmu s ní vubec nehnul. Je jí 6 měsíců a 22dnů. Byl to pro mě šok a ne malý.
Přemýšlím o tom zda zavolat ráno doktorce a zeptat se ji jestli ji chce vidět. Byl to náš první poplach a doufám že poslední.Ležela v postýlce co leží vždycky ona opravdu asi tak tvrdě usnula.
Achesa a Anička 6m+22d
Ahoj, máme doma taky Nanny. Koupili jsme ho malé, až když měla 6 týdnů. Neměla žádný zdravotní ptoblém, ani nebyla nedonošená, ale jen tak pro jistotu. Od té doby klidněji spíme, stačí jen mrknout na zelené světýlko. Malé je teď 9,5 měsíce a zatím alarm ani jednou nespustil. A to naše maličká cestuje po postýlce od 3 měsíců a i když leží mimo desku, monitor pořád snímá. Ale je fakt, že má v postýlce molitanovou matraci se spodním profilováním a tak je Nanny hodně citlivá. Chci jen napsat něco o zástavě dechu u kojenců. Nám se stalo minulý týden, že malé začínala slabší rýma, zkoušeli jsme novou krosničku (která tedy hrozně páchla z výroby
), začala být unavená a po chvíli mi v náručí začala omdlívat. Zbledla a zmodraly jí rty, ale byla pořád při vědomí. Zatřásla jsem s ní, malá začala plakat a šup na čerstvý vzduch a napít. Za chvíli byla zase OK. Jeli jsme hned k doktorce, ta nás okamžitě poslala do dětské nemocnice na internu. Po celodenním martiriu v nemocnici, kde malá prodělala vyšetření na interně, krev, moč, RTG hlavy, plic a srdce a ještě vyšetření na neurologii, se ukázalo, že je v pořádku. Mdloba mohla být způsobena tou látkou, kterou byla napuštěna krosnička, spolu třeba i se začínající virózou. Neurolog nám řekl, že se jednalo o apnoa, které je u kojenců normální. Není podle něj nic zvláštního, že dítě přestane na 20 sekund dýchat, někdy to může být i déle. Ale to ještě neznamená nic špatného. Každopádně jsem byla parádně vyděšená, jsem teď ještě mnohem radši, že máme Nanny a taky vím, že je malá v pořádku.
Ty Nanny monitory jsou myslím nastavené právě na dvacet sekund bez dechové aktivity, pak začnou pípat.
Ahoj, nám spustil několikrát - malá se 2× zapoměla nadechnout - ale jen jsem do ní šťouchla a když rozhodila ručičky, tak to bylo ok a párkrát Nanny řvala, protože se malá překulila na bok a mimo podložku
Povzdvižení! Ale jsem ráda, že Nanny mám a investovala bych znova. Spím klidně!
Měj se hezky a už žádné pípání!
Ahoj, my máme BabySense II (v Brně ho dotují, na netu stojí min přes 2,5 tisíce a my ho máme nový za 1800 kč - dávala jsem spoustě kamarádkám kontakt pokud máte zájem) a spustil poplach hned první noc co jsme ho měli (bylo malý cca 14 dní a pustili nás z jipky) hrozně jsme se vyděsili, srdíčka nám bušila a náš malý andílek spal jak když se ho to netýká. Pořádně jsme ji prohlídli a když jsme si byli jisti, že jí nic není tak jsme se pokusili znova usnout. Já osobně spím mnohem líp, když vím, že ji zařízení při spaní hlídá… Pak jsme o tom mluvili s naší skvělou dětskou a ta nám řekla, že je fajn hlídačku dechu mít kvůli SIDS a že se to mohlo stát tím, že měla tvrdší spánek a prostě se zapomněla nadechnout do těch 20 s. A tím, že spustil alarm se automaticky ve spaní nadechla - že ho slyšela ve spánku a hluk ji lehce probudil i když spala dál. Prý se to stát může - hlídat potom její reakci, ale neobávat se toho. Takže nás to sice vyděsilo, ale víme, že stát se to může a nemusí to nic znamenat.
Držím pěsti ať už není žádné protivné řinčení hlídačky ![]()
Pindruse
Ahoj holky, tak uz podruhe se nam spustil alarm na monitoru dechu. Poprve to mela mala asi tri tydny a dneska v noci, ma skoro pet mesicu, tak vam nevim, poprve to byl plany poplach, mala tenkrat tvrde spinkala a dneska jsem prekvapila sama sebe, ze jsem jako poprve nesbourala vsechno, co mi stalo i nestalo v ceste. Jen jsem ho vypla, mrkla na malou, polozila na ni ruku a kdyz se hybla, zase jsem ho zapla a pokracovala ve spani a ted me rozkopla kamaradka s megaudivem, ze jsem ji ani nevytahla z postylky a nezkontrolovala barvu, jestli neni pridusena… Mate zkusenosti s nanny a falesnymi poplachy, ja si totiz myslim, ze ji nic nebylo, ale zase me nekdo stresuje…
@Janha nám spustil poplach vždy, když malý vycestoval mimo podložku (což je pochopitelné) a jednou to začalo řvát, když už byly slabší baterie (ale to jsem na malého taky jen sáhla a nerozsvěcela jsem, abych ho zbytečně nebudila)
… mě se spouštěl docela často– řekla bych falešně…ale raději 100krát falešně než jednou a doopravdy!.. nicméně to může být tím, že je malinká ještě lehoučká a prostě to nezaregistroval… a spustil se.. někde jsem dokonce myslím četla, že novorozenci by měli spát přímo na něm… ( vím, že jsem to tak dělala u dcery-… neměla jsem monitor pod matrací, ale jen pod měkčí dečkou, je pravda, že reagoval víc…
Já když kupovala monitor, tak četla, že Nany dost často dělá tyto falešné poplachy. A tak jsem koupila Babysence a za rok používání ani jeden falešný poplach a to byl monitor použitý, po záruce. Deska fungovala i když malý už cestoval po postýlce a spal zcela mimo ni. Takže jsem si ho fakt nemohla vynachválit. A paní co ho ode mě koupila, mi pak psala stejné zkušenosti.