Monitor dechu spustil poplach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1201
26.8.14 15:03
@Anonymní píše:
Pěkné odpoledne, jdu se poradit. Mám šestitýdenní dítě. Od doby, co jsme se vrátili z porodnice, spí na monitoru dechu. Za tu dobu jsme měli 3 poplachy. Bývá mezi nimi pauza kolem 10 dní. Když k němu dojdu, tak dýchá, ale 2× bylo jak hadrová panna. Musela jsem s ním pohnout, aby se probralo. Jedenkrát to bylo v noci, tak jsem to nijak nesledovala. Řešili jste nějak poplachy u doktora? Nebo jste je brali jako planné poplachy, když pak dítě dýchalo a nechali to být?

Kolik mimi váží? Známá měla malou moc malinkou a správně nedolíhala a pak jí to pouštělo poplach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
26.8.14 15:04

U tak malého dítete už bych byla dávno u dr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.14 15:06

@Leniczka23 už má 4 kg. První poplach jsem taky přikládala tomu, že má moc malou váhu. Ale teď to spustilo i v košíku, kde je matrace celkem tenká.

• Citovat
  • Upravit
5473
26.8.14 15:10

Asi bych se s dr. raději poradila. Ono je otázka, jestli to byly plané poplachy, malinké děti mají dýchání nezralé, s různými pauzami, mohlo opravdu přestat dýchat a ten kravál ho mohl „nahodit“ (píše se, že v takových případech stačí drobný podnět, dotek apod., tak předpokládám, že by stejně působil i ten hlasitý zvuk). Druhá věc je, jestli je miminko malinké, lehoučké, tak to může být horší snímatelností dechů, můžete zkusit dát ho na matraci pod prostěradlo místo pod matraci. Fakt těžko říct. My měli u obou synů jen pár poplachů (používali jsme u obou asi do 13-14 měsíců), ale ne u takto malinkých, většina jich byla vysvětlitelná tím, že byli odkutálení někde v nohou postýlky. Ale taky se mi stalo, že monitor houkal, přitom já koukala na syna, on koukal na mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
26.8.14 15:11
@Anonymní píše:
Pěkné odpoledne, jdu se poradit. Mám šestitýdenní dítě. Od doby, co jsme se vrátili z porodnice, spí na monitoru dechu. Za tu dobu jsme měli 3 poplachy. Bývá mezi nimi pauza kolem 10 dní. Když k němu dojdu, tak dýchá, ale 2× bylo jak hadrová panna. Musela jsem s ním pohnout, aby se probralo. Jedenkrát to bylo v noci, tak jsem to nijak nesledovala. Řešili jste nějak poplachy u doktora? Nebo jste je brali jako planné poplachy, když pak dítě dýchalo a nechali to být?

Ahoj, jen technická - ono to vlastně není monitor dechu ale monitor pohybu. Může mít spánkovou apnoi a ten ječák ho lekne že se nadechne, takže když přiběhneš tak už dýchá. Nechci tě jakkoliv plašit, jen pokud máš mašinku renomované značky, tak by rozhodně neměla sama od sebe spouštět. To čemu se říká planý poplach má obvykle nějaké jednoduché vysvětlení. Např. když houká od určitého okamžiku často (špatné umístění podložky po povlékání, přidání chrániče matrace atd.) anebo od určitého věku (až se začne lezoucí batole přemisťovat po postýlce atd.) nebo pokud se opakuje s nějakou pravidelností (např. v určitou noční hodinu upadne do hlubší fáze spánku a prodleva mezi nádechy se zvětší nebo se zmenší pohyb hrudníku)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.8.14 15:20

1. pokud máš original a znackovou NOVOU podložku - zkontroluj baterie, kup nejake poradne, tyhle masinky velice rady zerou:))
2. podložka musí být celá pod dítětem na pevné podloýce- když vemu detskou postýlku, pod matrací jsou vetsinou lamely, tak na ty lamely musí prijít kousek pevné desky/preklizky a az na to ta podlozka a na ni matrace.
3. pokud spustí poplach a body výše jsou splněny, vypni alarm a sleduj dite - dýcha? je ruzovoucké? rty a nehty ma ruzovoucké? neprochladlo? neprehralo se? není vydýchany nebo necisty vzduch? není ublinknuté? je opravdu celé na podlozce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
26.8.14 15:28

Pokud se to stává častěji a jsi si jistá, že to není technická vada, tak bych to rozhodně nebrala na lehkou váhu a poradila se s doktorem. Švagrové se taky stalo, že malý nedýchal, ale to bylo horší, museli volat sanitku. V nemocnici jim udělali různá vyšetření. Vše bylo ok. Neví, proč se to stalo. My měli poplach 1×, nevím zda to byla delší apnoe nebo co, bylo to v noci a já malou zděšeně vytáhla z postýlky a to už normálně dýchala. To jsem s doktorem neřešila, ale kdyby to bylo vícekrát, tak by mu to řekla. My máme od té doby klid, musím zaťukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.14 15:34

Děkuji. Potvrdili jste mi mou domněnku. Dneska jsem byla s dítětem u doktorky a doktorka mě de facto nazvala hysterkou, co dítě moc sleduje. Dřív monitory nebyly a děti taky žijí. Nemám ho tak sledovat a monitor vyhodit.
Neřešila bych to, ale jeden z prarodičů má pravděpodobně spánkovou apnoi (nemá to diagnostikované, ale ve spánku běžně i minutu nedýchá). Na to mi bylo řečeno, že s tím žije už tolik let…
U prvního syna nikdy nebyl problém. Až když byl větší a cestoval.
@MarieOVMUC tohle všechno vím. Ale děkuji za souhrn.

• Citovat
  • Upravit
2642
26.8.14 15:38
@Anonymní píše:
Děkuji. Potvrdili jste mi mou domněnku. Dneska jsem byla s dítětem u doktorky a doktorka mě de facto nazvala hysterkou, co dítě moc sleduje. Dřív monitory nebyly a děti taky žijí. Nemám ho tak sledovat a monitor vyhodit.
Neřešila bych to, ale jeden z prarodičů má pravděpodobně spánkovou apnoi (nemá to diagnostikované, ale ve spánku běžně i minutu nedýchá). Na to mi bylo řečeno, že s tím žije už tolik let…
U prvního syna nikdy nebyl problém. Až když byl větší a cestoval.
@MarieOVMUC tohle všechno vím. Ale děkuji za souhrn.

Tak to rozhodně hysterka nejsi, zvlášť pokud je v přímé genetické lini apnoe.

A k hlášce doktorky - největšní kravina na světě - některé děti z její generace to nepřežily a ti nám to již bohužel neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
26.8.14 15:43

Souvislost mezi apnoí prarodiče a tvým miminkem určitě není, ale kecy, že s tím žije už několik let, jsou hloupé. On je dospělý, má vyzrálý mozek, fungují mu různé „záchranné“ automatismy apod. Ale i tak si tím chronicky poškozuje srdce, to se může projevit až za řadu let. U miminka je to něco jiného. Monitor nevyhazuj, v tomto případě určitě ne! Zkontroluj, jestli je technicky vše v pořádku jak má být a pak uvidíš. Přeju, ať se už žádné poplachy neobjevují, kdyby jo, dožaduj se vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
26.8.14 16:07

Ahoj, no ja bych v prvni rade vymenila doktorku. Pokud bylo mimi jak rikas jako hadrova panenka, tak to „plany“ poplach nebyl. My meli monitor Babysense a poplachy jsme meli 3. Jsem si jista, ze ani jeden nebyl plany, osobne jsem zkousela, ze monitor reaguje i pri lehkem pritisknuti matrace na druhem konci postylky. Vsechny byly okolo 12 mesice maleho a pry se to stava, protoze v tomto veku se meni frekvence dychani ditete a monitory na to nejsou nastavene. Tak mi to aspon bylo vysvetleno. U tak malinkeho miminka bych nic nepodcenovala a vydupala si vysetreni. Drzim palce! 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
26.8.14 16:37

U syna to spustilo jen asi dvakrát, když už byl větší a odvalil se. Teď mám doma čtrnáctidenní holčičku a houká to pořád. Ona je talentovaná na to se začít hrozně kroutit, když dostane hlad a hledá prso, tak se vždycky odvalí z podložky. My jí tedy zatím máme jen pod dekou na matraci, pod matraci dáme až bude větší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
26.8.14 16:37

@Samamama Souhlasím, že miminka mají tzv. periodické dýchání. Takže to klidně mohla být apnoická pauza a ten hluk dítě probudil.
Nesouhlasím s tím, že by mělo být dítě příliš lehké. Uvědomte si, prosím, že v nemocnici na těchto podložkách leží třeba i kilové děti a funguje to u nich dobře.

Mezi spánkovou apnoí u dospělého a apnoickou pauzou u miminka skutečně nemůže být žádná souvislost (oboje se stává na zcela jiném principu).
U doktorky bych to asi neřešila, ale monitor dechu bych určitě nevyhazovala. Kdyby se alarmy začaly opakovat každý den, vyšetření u lékaře bych si vydupala. Případně u jiného lékaře.
Jinak periodické dýchání by mělo s věkem ustupovat. Ale jak rychle to je otázka. Například moje čtyřměsíční dcera periodické dýchání ve spánku stále má.

• Citovat
  • Upravit
323
26.8.14 22:13

Ono záleží taky na tom, jaký monitor máš. Kamarádka má nanny a ten velmi rád spouští plané poplachy, vyzkoušela jsem to, když jsem byla s malým v jeho necelých 2 měsících 2 noci v nemocnici-tam nanny měli a 4× mi bezdůvodně pípal. Vlastně ho měli i v porodnici a tam taky jednou pípal bezdůvodně. Doma mám angelcare-používala jsem ho do 18 měsíců!!!( :roll: jsme hysterka :roll: ) a pípal 1× když byli malému asi 2 nebo 3 týdny, v noci-opravdu nedýchal, byl jak hadr, zatřásla jsem s ním, nadechl se dobrý, od té doby nepípl ani jednou, i když se malý už přemísťoval a byl napasovaný úplně v rohu postýlky, stejně snímal. Podle mě je to nejlepší monitor na trhu, i podle recenzí na něj. Ale jestli jsi při alarmu měla dítě jako hadr, doktorku bych teda vážně neposlouchala a monitor používala, možná, že už jsi mu tím jednou zachránila život, to si uvědom a hlavně by si to měla uvědomit ta chytrá paní MUDr. Ano, dříve monitory nebyli, děti taky žili, ale některé nepřežily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.8.14 22:40

Nám monitor zachránil syna, kdyz mu bylo sedm měsíců, poblinkal se ze spaní a monitor spustil.Hned jsem ho vyndala a obahlavou dolů z něj nechala odejít zbytek oběda, co mu prostě nesedl.
Dnes uz mu je sedm let. Monitor mel do cca třinácti měsíců.
Ted u dcerky spustil alarm dvakrát a to vypadala, ze opravdu nedycha, ale spala moc tvrdě jen.
Uz ji bude devět měsíců a nedám na monitory dopustit!!!
U syna jsem mela Nanny a ted máme Tomy a oba jsou skvělé ;-).
Vyměnila bych doktorku, jestli srovnává co bylo dřív a co je ted. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí