Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Čekám první mimi
Na internetu hledám rady jak vybrat správně postýlku, pleny, kočárek, sedačku…
Na jednu otázku jsem nenašla odpověď.
Jaký dudlík je ten nejlepší?
Latexový nebo siliconový?
Prosím o rady zkušenějších.
Děkuji Katy 30tt
Osobně bych tipla, že je to jedno, silikonový rozhodně líp vypadá ![]()
Ale ne každé mimi vezme každý dudlík (my máme mensší zásobu a asi až 5. typ zabral), Valča cumlá MAMy. ![]()
Peta
ahoj kativas,
taky se ti muze stat, ze mimi nebude chtit dudlik zadnej..
jako je to u nas. Navic kazdej znamej nam dudlik kupoval, tak mam doma 10 pouzitych a 5 novych zabalenych..
U nas vedl misto dudliku muj ukazovacek.. nastesti jsem ji to pak odnaucila.
Tak at spravne vyberes.
Radka
Ahoj, náš Matýsek má jak silikonové tak latexové a vesměs je mu to jedno. Silikonové déle vydrží, ale ty latexové jsou zase měkčí. Na noc má latexový a je spokojený.
Taky záleží na tvaru. Nejdřív mu chutnaly ty od Nuku, anatomické, a od půl roku zase dudlá dudýsky od Mamu, které jsou normální.
Tak pak babo raď.
M.
U nás si miminko vybralo silikonový, latex nevezme do pusy. Dicela jsme bojovali i s tvarem. Dudá jedině Nuk
.
Ja myslim, ze je hlavne dulezity, aby byl anatomicky, my mame od Bebejou a nejen, ze jsou anatomicky, tak maji i pekny design a vyber barev. Maji je napr. v Detskym raji na Zizkove ![]()
Simona
Mimčo od známé zas anatomické nechtělo, jedine úplně obyčejný. Pak si vyberte. Chce to asi zkusit a uvidí se. Každé dítě je osobnost.
ahoj, nase mala dudla jakekoli tvary i materialy - je ji to jedno. Rekla bych, ze latexovy lip drzi v pusince (treba pri usinani hned nevypadne, coz ji nekdy budilo), silikonovy dyl vydrzi a lip vypada.
Dobrou volbu
Pa,
P.
Ahojky,
pamatuju si, že Péťa dudlík dlouho odmítal. Měla jsem snad všechny, ale silikonový mu „nechutnal“ vůbec. Někde jsem ale četla, že ho doporučují. Každopádně záleží na miminku ![]()
ahoj, to se liší dle každého mimča. Vítek např. nechtěl první 4.měsíce vůbec žádný, a pak, ach ta úleva, vzal na milost NUK. Od té doby je dudlíkový. Ještě má oblíbený MAM. Oba pouze latexové a anatomické. Silikonové nechce-dle mého soudu jsou moc tvrdé a těžko se žvýkají. Počítej s tím, že vyzkoušíš hodně druhů-kulaté, anatomické, malé i větší, než si mimi vybere ten správný. Anebo budeš mít štěstí a vezme hned ten první:)
K.
Ahoj,
můj Kuba má jeden silikonový anatomický a jeden latexový klasický a někdy si vezme jeden a jindy zase ten druhý. Když jeden vyplivne, zkusím druhý a takhle mu to střídám. Dudá oba bez problému, takže si kup víc druhů a uvidíš.
Pohodový porod a zdravé miminko.
Verča a Kubík (2 měsíce)
Ahoj,
tak naše mimi si oblíbilo první dudlík, který jí byl nabídnut - velký silikonový od Babynovy a od té doby vyžaduje jen ten, jakékoli pokusy vyměnit ho za jiný typ, či snad dokonce anatomický totálně ztroskotaly
Klaris
PS: a latexové jsem ani nezkoušela, nejsou mi sympatické a navíc jsem k jednomu čichla a šíleně smrděl ![]()
Ahoj holky,
mně říkala jedna známá (dělala léta u dost dobrý dětský doktorky),že dokud nejsou zoubky v podstatě je jedno,jestli je dudlík silikonový nebo latexový.Ale když se začnou zoubky klubat je mnohem lepší ten latexový,protože je měkčí.Údajně po silikonovým mohou zoubky růst křivě… ![]()
Každopádně se zoubkama doporučuje dudlík maximálně omezit a dávat opravdu jen na spinkání.
Takže přeju příjemný dudlíčkování a popravdě-ten latexák fakt smrdí ![]()
L.
Ahoj. Syn zobral hned prvy a to silikonovy NUK no ale potom latex nechcel. Dudlal do 4m a neskor uz vzal aj ine znacky Dobry je aj MAM, ten mal tiez rad. OD 4m sme az na mesiac kedy sli horne zubky bezdudlikovy
Tak prajem stastny vyber
Tak koukam, že jsem vedle jak ta jedle. Koupila jsem dva latexové dudlíky od Chica, takové malinké pro nejmenší mimi a myslela jsem, že to bude stačit a třeba ve třech měsících že koupím další dva. Ale to jsem se asi spletla že? ![]()
A jinak jsem zastánce latexových, nám přece taky moc chutnaly. ![]()
Radka