Dudlíky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
11.1.06 17:56

Dudlíky

Čekám první mimi :oops: Na internetu hledám rady jak vybrat správně postýlku, pleny, kočárek, sedačku…
Na jednu otázku jsem nenašla odpověď.

Jaký dudlík je ten nejlepší?
Latexový nebo siliconový?

Prosím o rady zkušenějších.
Děkuji Katy 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
11.1.06 18:03

Osobně bych tipla, že je to jedno, silikonový rozhodně líp vypadá ;-)

Ale ne každé mimi vezme každý dudlík (my máme mensší zásobu a asi až 5. typ zabral), Valča cumlá MAMy. :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
860
11.1.06 18:12

ahoj kativas,
taky se ti muze stat, ze mimi nebude chtit dudlik zadnej.. :) jako je to u nas. Navic kazdej znamej nam dudlik kupoval, tak mam doma 10 pouzitych a 5 novych zabalenych..
U nas vedl misto dudliku muj ukazovacek.. nastesti jsem ji to pak odnaucila.
Tak at spravne vyberes.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.1.06 18:52

Ahoj, náš Matýsek má jak silikonové tak latexové a vesměs je mu to jedno. Silikonové déle vydrží, ale ty latexové jsou zase měkčí. Na noc má latexový a je spokojený.
Taky záleží na tvaru. Nejdřív mu chutnaly ty od Nuku, anatomické, a od půl roku zase dudlá dudýsky od Mamu, které jsou normální.
Tak pak babo raď.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
11.1.06 19:16

U nás si miminko vybralo silikonový, latex nevezme do pusy. Dicela jsme bojovali i s tvarem. Dudá jedině Nuk :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.1.06 19:21

Ja myslim, ze je hlavne dulezity, aby byl anatomicky, my mame od Bebejou a nejen, ze jsou anatomicky, tak maji i pekny design a vyber barev. Maji je napr. v Detskym raji na Zizkove :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.1.06 19:25

Mimčo od známé zas anatomické nechtělo, jedine úplně obyčejný. Pak si vyberte. Chce to asi zkusit a uvidí se. Každé dítě je osobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 19:27

ahoj, nase mala dudla jakekoli tvary i materialy - je ji to jedno. Rekla bych, ze latexovy lip drzi v pusince (treba pri usinani hned nevypadne, coz ji nekdy budilo), silikonovy dyl vydrzi a lip vypada.
Dobrou volbu
Pa,
 P.

• Citovat
  • Upravit
2518
11.1.06 20:28

Ahojky,

pamatuju si, že Péťa dudlík dlouho odmítal. Měla jsem snad všechny, ale silikonový mu „nechutnal“ vůbec. Někde jsem ale četla, že ho doporučují. Každopádně záleží na miminku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.1.06 20:38

ahoj, to se liší dle každého mimča. Vítek např. nechtěl první 4.měsíce vůbec žádný, a pak, ach ta úleva, vzal na milost NUK. Od té doby je dudlíkový. Ještě má oblíbený MAM. Oba pouze latexové a anatomické. Silikonové nechce-dle mého soudu jsou moc tvrdé a těžko se žvýkají. Počítej s tím, že vyzkoušíš hodně druhů-kulaté, anatomické, malé i větší, než si mimi vybere ten správný. Anebo budeš mít štěstí a vezme hned ten první:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.1.06 20:47

Ahoj,

můj Kuba má jeden silikonový anatomický a jeden latexový klasický a někdy si vezme jeden a jindy zase ten druhý. Když jeden vyplivne, zkusím druhý a takhle mu to střídám. Dudá oba bez problému, takže si kup víc druhů a uvidíš.

Pohodový porod a zdravé miminko.

Verča a Kubík (2 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
11.1.06 21:46

Ahoj,
tak naše mimi si oblíbilo první dudlík, který jí byl nabídnut - velký silikonový od Babynovy a od té doby vyžaduje jen ten, jakékoli pokusy vyměnit ho za jiný typ, či snad dokonce anatomický totálně ztroskotaly
Klaris
PS: a latexové jsem ani nezkoušela, nejsou mi sympatické a navíc jsem k jednomu čichla a šíleně smrděl :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
11.1.06 23:32

Ahoj holky,
mně říkala jedna známá (dělala léta u dost dobrý dětský doktorky),že dokud nejsou zoubky v podstatě je jedno,jestli je dudlík silikonový nebo latexový.Ale když se začnou zoubky klubat je mnohem lepší ten latexový,protože je měkčí.Údajně po silikonovým mohou zoubky růst křivě… :?
Každopádně se zoubkama doporučuje dudlík maximálně omezit a dávat opravdu jen na spinkání.
Takže přeju příjemný dudlíčkování a popravdě-ten latexák fakt smrdí :wink:
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.1.06 08:15

Ahoj. Syn zobral hned prvy a to silikonovy NUK no ale potom latex nechcel. Dudlal do 4m a neskor uz vzal aj ine znacky Dobry je aj MAM, ten mal tiez rad. OD 4m sme az na mesiac kedy sli horne zubky bezdudlikovy :-) Tak prajem stastny vyber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.1.06 08:56

Tak koukam, že jsem vedle jak ta jedle. Koupila jsem dva latexové dudlíky od Chica, takové malinké pro nejmenší mimi a myslela jsem, že to bude stačit a třeba ve třech měsících že koupím další dva. Ale to jsem se asi spletla že? :D
A jinak jsem zastánce latexových, nám přece taky moc chutnaly. :oops:
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí