Peřinka a polštářek do postýlky - nutnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
748
16.11.05 19:50

Peřinka a polštářek do postýlky - nutnost?

Ahoj holky, jsem v 21 tt. těhotenství a pomalu se začínám rozhlížet po výbavičce. Je to moje první mimi a v okolí nikde nic, takže jsem ze všeho pěkně vyjukaná. Všude ve fotogaleriích koukám na krásné postýlky, kde jsou peřinka a polštářek a krásné povlečení. Ale pak zase píšete, že mimi vlastně polštářek pod hlavičkou nemá a spí v zavinovačce, max. přikryté fleesovou dekou. Tak je nutný kupovat peřinku s polštářkem? Nebo je to v postýlce jen na ozdobu? Stačí to koupit, až bude mimčo větší a „užije to“? Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
948
16.11.05 19:59

Helen - v poho, nemusíš to kupovat hned, ono to tam je stejně jen na parádu :lol: Já přikrývku začala používat až tak před měsícem, do té doby jsem sice do zavinovačky už nezavazovala, ale jen jsem malou přikrývala, velikostí to bohatě stačilo, aby se zbytečně nezamotala. Navíc je pohodlnější pořídit spací pytel, než si dítko začne stoupat :wink: Polštářek má času dost a dost.

Toť můj názor 8)

pa sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
16.11.05 20:11

Ahoj, polstarek a perinku asi potrebovat budes ale polstarek urco ne hned, ty sou opravdu zezacatku jen na paradu, polstarek by se mel nejdriv dat ve 2l ale cim pozdeji tim lepe. No a pokud bydlis nekde kde v zime neni zima :P tak misto perinky postaci deka nebo spaci pytel, fusak, zavinovacka. Takze opravdu staci popr. koupit pozdejc nebo podle veku rovnou „detsky“ ne „miminkovsky“. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
16.11.05 20:16

Tak malýmu je půl roku pryč a nepoužila jsem ani peřinku ani polštářek, na spaní má pytel a fleesovou deku :)
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
16.11.05 21:05

Ahoj, polštář minimálně první rok vůbec nepotřebuješ, klidně i déle, jak tu někdo už psal.
Malý má 6 měsíců, doteď spal v zavinovačce-mám velkou fleecovou. Nyní už mu z ní čouhají nohy:-) ale pořád na ní spinká, má ji rozprostřenou a je přikrytý buď dekou, anebo spí v pytli-pytel mám jeden a on pravidelně obden se prokaká ráno skrz naskrz, takže když není vypraný, tak přikrývám dekou. Peřinky a podobné blbinky jsou jen na ozdobu a vlastrně se na to jen práší :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
16.11.05 21:39

Urcite bych to nekupovala. Mam rocni ditko a perinu jeste dlouho pouzivat stejne nebudeme, protoze je v noci cestovaci. Spaci pytel jsem koupila na zimu teplejsi a tim se problem vyresil. Polstar nevyzaduje a stejne by na nem nevydrzela dyl jak 5 minut. Uvidis az podle situace. My potom rovnou asi koupime dospelacke periny ale to je jeste daleka budoucnost.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
16.11.05 22:07

Ahojky, peřinku a polštářek nám koupila babička, ale kdyby to nebylo, vůbec by nevadilo. Malá nesnese cokoliv přes sebe. Když ji přikreju, tak to okamžitě jde pryč. Ikdyž tvrdě spinká, tak se po chvilce trochu probere a jde to dolů. Takže teď ji na spaní dávám teplejší dupajdy. A ze začátku spinkala v zavinovačce.
Tak si myslím, že deka postačí a později bych koupila už větší peřinku. Jinak polštářek lepší nepoužívat.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.11.05 22:11

polstarek a perinka

Ahojki,

my jsme pro jistotu koupili perinku, ale uz ted vim ze ji stejne ze zacatku pouzivat nebudu. Budeme spat v kosiku takze balit budu do rychlozavinovacky a navrch larysu. Pod hlavu pouze plinku.
Ale myslim, ze se deka do budoucna neztrati.

Jarka a Hugo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
16.11.05 22:21

Tak my asi budeme vyjimka a ackoliv vim, ze polstarek se nema davat, tak syn ho ma… Sice na nem nelezi ale pouziva ho jako „noru“ nebo tak neco, proste musi se do neceho zavrtat. To same perina, jinak proste neusne…ze zacatku jsem byla nervozni a vytahovala jsem ho a pretacela ho. Samozrejme za strasneho revu a buzeni a nakonec jsem rezignovala a vzpomnela si jak spim ja (hlava pod polstarem) a uklidnila jsem se. Nastesti jsme zhruba do roka pouzivali kontrolu dechu Nanny, tak jsem byla klidnejsi. Ale kdyz ho jednou videla moje mama jak lezi na brise s hlavou pod polstarem tak byla trochu hystericka :)
Perinu pouzivame od zacatku i pres zavinovacku a nebo pytel, protoze mame doma dost studeny odchov :)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
16.11.05 22:22

Jo zapomnela jsem rict, ze synovi je uz 16 mesicu. A na tom brise pod polstarem spi pochopitelne az od te doby, co se do te polohy umi sam dostat :))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
16.11.05 23:21

JANAT-nejsi jediná.Já používám peřinku od začátku,co jsme přišli z porodnice.Teď jsou nám dva měsíce a začala jsem používat i polštářek,protože máme mít do ledna široké balení (dečku na kyčle)a malému se nelíbí být trošku hlavou z kopce.Spí spokojeně a ze spaní se usmívá :lol: .V zavinovačce spát nechce a po postýlce zatím necestuje.Myslím,že záleží individuálně na každém mimču,co kterému vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
17.11.05 06:56

Ahoj,
my taky pouzivame perinku od narozeni :wink: Kuba byl v zavinovacce jen v porodnici, doma jsem mela jen rychlozavinovacku a v te byt nechtel! Pytel na spani je urcite super, ale nez se narodil, tak jsem vubec nevedela, ze neco takoveho existuje :oops: Taky je moje prvni mimi a v okoli nic (zato ted je tu miminek spousta), takze mi nemel kdo poradit :(
Postarek jsem ze zacatku davala taky, jako ozdobu oprenej o sprusle, ale po tom, co se zacal v postylce vrtet a prevalovat a parkrat se mi stalo, ze jsem ho nasla s hlavickou zavrtanou pod polstarem, tak jsem ho radsi dala pryc!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
17.11.05 10:52

Holky, dík, tak jestli to nekoupí babička, tak to pořídím až podle situace. Akorát bych si chtěla koupit takový ten límec, co se dává po stranách postýlky. Prodává se samostatně a je na něj taky povlečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.11.05 12:43

Ahoj, ten limec je mantinel. Myslim ze uz se nepovlika. Ja ho mam taky a je to molitan uz s latkou ktera se nesundava. Ale kdyz se mala narodila mantinel v postylce nemela protoze jen lezela a kdyz uz pak natacela hlavicku a chtela koukat ven tak vlastne vidi mantinel a musela se koukat jako nahoru. Pozdeji kdyz uz se pretacela tak nam mantinel poslouzil aby ji neustale nepadaly hracky z postylky ma ho stale a slouzi porad ke stejnemu ucelu. Nektere mamky tu psaly ze jim zas hlavne slouzi aby se mlejici sebou mimco neustale nemlatilo o sprusle. Samostatne se prodava. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
17.11.05 12:57

Ahoj,
male byl rok a zatim jsme perinku ani polstarek nepouzily. Ani jsem je zatim nekoupila, mam jen povleceni s mantinelem. Mantinel pouzovam od narozeni, zezacatku spala v zavinovacce, pak jsem stridala dve deky(jednu fleecovou a druhou z jedne strany sametovou a z druhe bavlnenou - z H&M), nedavno jsem zacala pouzivat teplejsi spaci pytel a kdyz ho zrovna peru, povlekam fleecovou deku a pouzivam pod ni letni slabsi pytel. Povleceni na polstarek lezi zatim ve skrini.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport