Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
ptam se za kamaradku. Ja se v satcich absolutne nevyznam.
Kde se da sehnat satek na noseni deti za rozumnou cenu ![]()
Nebo jde usit
Popr. nasmerovat na nejaky strih
![]()
Diky. Sany. ![]()
ahoj, zkuste www.medley.cz, ty jsou celkem levné, šité, jinak je to obdélník (ľepší je mít ty krátké stranyx zkosené) 70cm x 5 - 4,5 - 3,6 m (podle typu úvazu, které chceš používat(, ty šité jsou ze 100%bavlny nebo lnu - plátno, obroubené, zkosené na kr. straNĚ. nÁVODY NA VÁZÁNÍ NAJDEŠ NA NETU NEWBO DOSTANEŠ S KOUPENÝM ŠÁTKEM
PA eVA
Malý mi pomáhá s psaním a kope do klávesnice- pardon ![]()
Sany, usit by sel urcite a urcite by i slouzil - je to jen pruh tkane latky sirky kolem 70 cm a dlouhy podle potreby. Konce bud muzes nechat kolme (jako dlouhy obdelnik) nebo je sikmo zastrihnout (kosodelnik nebo lichobeznik) - ty konce se zastrihavaji kvuli tomu, ze se snadneji satek vaze. Vim, ze nekdo sije satek z kanafasu - koupi dva az dva a pul metru latky site 140, rozstrihne ji po delce, sesije na potrebnou delku a zaobroubi… Lepsi by bylo kupovat celou delku satku, bylo by to beze svu, ale zase das dvojnasobek penez a mas satky dva.
Vim, ze na webu se site satky prodavaji kolem 500 Kc.
Ono je to asi jako s riflema - ty koupene od tamanu taky slouzi, ale nesedi jako ty drazsi… My satkujeme dost, hlavne u te starsi, ale i Pepi se moc rada nosi a mam Vatanai, tenkrat se nic jineho sehnat nedalo - a priznavam, ze jsem rozmazlena. Proste pripada mi, ze site satky jsou tvrde a spatne se vazi - ale jak rikam, to je tim, ze jsem rozmazlena… Taky by se to z oktavky spatne presedalo do stodvacitky, zejo? ![]()
Já mám stodvacítku šátek i auto a nestěžuju si.
Kdybych ho šila, koupím těch 5m a z toho druhého pruhu našiju něco jiného pro mimi (kapsář, polštáře, mantinel k postýlce, …).
No však kamarádka uvidí.
Jako Lesina: máme Vatanai a jsme naprosto spokojeni. Je kvalitní a krásný. Neměnila bych. Akorát že není můj, ale mé sestřenice, takže jsme nic neinvestovali. Chápu tedy kamarádčiny pohnutky.
Pokud dáš šátky na nošení dětí do vyhledávače, najde to na internetu spoustu odkazů. Dost se to taky probírá na Rodině v Diskusi. Tam jsou holky se zkušenostmi s výběrem i s úvazy.
Osobně bych se asi do šití nehrnula.
Ahoj,
IvaPe
Ahoj ,
no já bych si ho klidně ušila.Koupila jsem si Vatanai,protože ho holky tady chválily,ale je mi uplně na nic.Zbytečně vyhozené peníze.Marťa v něm nechce být.Nosila jsem ho tak 5×,hrozně se vzteká ,kope a brečí.Takže bych doporučovala si ho nejdřív někde půjčit a vyzkoušet.
Ahoj Vlaďka
ahojka,
taky jsem dumala nad tím, jak by se dal šátek ušít.Měla by to být pevná, pružná a prodyšná látka.Nejlépe bavlna. Jak psaly holky 70cm.široká a dle způsobu úvazu dlouhá (2,5-5m), a taky záleží na konfekční velikosti.
Nakonec jsem si objednala baby vak - je to skoro to samé jako šátek - za 790,–kč. ![]()
Andělka
Andelo, satek a vak se neda srovnat, ver mi. Vak nosis jen na jednom rameni, vetsi dite v nem nevydrzi…
L.
Karkule píše:
Ahoj ,
no já bych si ho klidně ušila.Koupila jsem si Vatanai,protože ho holky tady chválily,ale je mi uplně na nic.Zbytečně vyhozené peníze.Marťa v něm nechce být.Nosila jsem ho tak 5×,hrozně se vzteká ,kope a brečí.Takže bych doporučovala si ho nejdřív někde půjčit a vyzkoušet.
Právě proto (a i kvůli penězům
) jsem brala radši levný, nemusí se to líbit miminku nebo tobě a i když ten drahý pak prodáš, nikdy ne za ty peníze, cos ho koupila. Dneska bych si ho ušila, pokud bych sehnala hezké plátno. Půjčit se dá myslím u některých prodejců, proti záloze (babyšátky?)
Ahojky,
ja jsem si nechala koupit satek jako darek od kamaradu, kteri by mi stejne neco vymysleli, tak jsem jim pomohla. Nasmerovala jsem je na babysatky.cz. Delaji i kurzy vazani. Mimco je jeste na ceste, takze zkusenosti zatim nemam, ale tesim se na to, jak si budu hrat na starou indianku… ![]()
zkus se podívat na návod sem: http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
Já bych určitě volila kupovaný šátek. Co mám zkušenosti tak Vatanai (5m) jsou nejlepší. Ta látka, co to z toho dělají je speciálně dělaná… http://www.babyportal.cz/vatanai píšou
Největší a zá:,–(ní výhodou oproti neznačkovým šátkům na českém trhu je to, že jsou pružné jen v jednom směru. Takže dítě pevně obepnou, ale přitom ve vertikálním směru mu poskytují dostatečnou oporu. To je především v útlém věku velmi důležité. Pro děti do půl roku věku je tento způsob lepší něž jakákoli jiná nosítka.
Na jejich webu http://www.vatanai.cz/ taky píšou o té elasticitě takže to asi bude nějaké speciální.
ten kdo měl možnost vyzkoušet i levné (popřípadě šité) šátky i značkové - dražsí, říká, že rozdíl je oborvský.
z těch značkových se tady nejvíc sice vychvaluje vatanai, je to český výrobek, tak je prima, že se jeho prodej podpoří, ale já osobně mám storchewiege a měla jsem možnost s vatanai porovnat, storche mi teda vyhovoval víc. šátkařky, co si na tom ulítávaj a maj jich několik, si ještě dost pochvalují dydymos.
doporučuju stránky http://nosenideti.cz, tam je velká nabídka, spousta fotek a diskuse, kde každý rád poradí.
jinak kamarádka si šila šátek z přehozu z ikea, prý docela vpohodě ![]()